Πέτρος Φιλιππίδης: Ο “Λάκης ο γλυκούλης”, δεν ήταν τόσο γλυκούλης τελικά

Έφτασε επιτέλους η ώρα που ένας ακόμη καταγγελλόμενος για βιασμό πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Μέσα από τις τεράστιες διαστάσεις που πήραν οι καταγγελίες για απόπειρες βιασμού, ξυλοδαρμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέσα από το κίνημα #metoo, έφτασε η ώρα της δικαιοσύνης για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, όπου η υπόθεση πήρε επιτέλους τον σωστό δρόμο, και δεν είναι άλλος από αυτόν που θα τον οδηγήσει στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Είναι απίστευτο πραγματικά το ότι όσοι προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, πιστεύουν ότι δεν θα έρθει η ώρα να πληρώσουν για όσα έχουν κάνει, καθώς αν το πίστευαν ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να τιμωρηθούν, μπορεί και να μη τα έκαναν…

Ο Λάκης ο γλυκούλης λοιπόν, δεν ήταν τόσο γλυκούλης στη πραγματικότητα και πίστευε ότι με τη δύναμη που είχε λόγω της θέσης του, αλλά και των γνωριμιών του θα τη γλίτωνε, αλλά όπως είπαμε νόμιζε.

Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να τοποθετηθούν ως προς τις τρεις κατηγορίες που έχουν διευρυνθεί ύστερα από ισάριθμες καταγγελίες γυναικών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και που αφορούσαν σε κακουργήματα και δεν είχαν παραγραφεί.

Οι τρεις καταγγελίες αφορούν αρχικά μια καταγγελία για βιασμό το 2008 στο θέατρο Ήβη, όπου σύμφωνα με τη καταγγέλλουσα, είχε πάει για να συζητήσουν για μια επικείμενη συνεργασία, όταν εκείνος της επιτέθηκε και παρά την αντίσταση που προέβαλε, ευτυχώς τελικά δεν τα κατάφερε. Έτσι ο εισαγγελέας (αν και η καταγγελία αφορούσε απόπειρα βιασμού) αναβάθμισε τη καταγγελία σε τετελεσμένη πράξη, αφού αρχικά εξέτασε τα στοιχεία.

Οι άλλες δύο καταγγελίες αφορούν απόπειρες βιασμού. Στη μία όπως αναφέρει η καταγγέλουσα, πήγε στο καμαρίνι του το 2010 για να συζητήσουν για κάποιον ρόλο και αφού της επιτέθηκε με σκοπό να τη βιάσει, εκείνη κατόρθωσε να ξεφύγει.

Στη δεύτερη που συνέβη το 2014 η καταγγέλουσα υποστήριξε στην κατάθεση της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για την  επαγγελματική τους συνεργασία και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της με το αυτοκίνητο του, στο οποίο και της επιτέθηκε όταν αντί να την πάει στο σπίτι της, τη μετέφερε σε κάποιο στενό δρομάκι του Ψυχικού.

Ο “Νικηφόρος” Πέτρο μου, ήταν ένας απαίσιος σεξιστικός ρόλος σε μια δυστυχώς επιτυχημένη, αλλά πολύ σεξιστική σειρά (το 50-50) και σου ταίριαζε γάντι, αφού όπως φαίνεται κάτι τέτοιο είσαι και στη πραγματικότητα, ή μάλλον κάτι χειρότερο γιατί ο Νικηφόρος απ’ όσο γνωρίζω δεν κατηγορήθηκε ποτέ για βιασμό.

Αν θα έπρεπε σώνει και καλά να επιλέξεις κάποιον τίτλο από τη σειρές που έπαιξες, δεν θα σου πρότεινα, ούτε τον Λάκη τον γλυκούλη γιατί δεν είσαι προφανώς και καθόλου γλυκούλης, ούτε το 50-50 γιατί οι πιθανότητες να πληρώσεις για τα εγκλήματα σου είναι 100-0 πλέον, ούτε κάποια άλλη, αλλά το Χάι ροκ, γιατί είμαι σίγουρη ότι η ζωή σου από εδώ και στο εξής μέσα στη φυλακή και όχι μόνο, θα είναι ρόκ και όχι ότι κι ότι ρόκ, αλλά σκληρό heavy metal στα όρια του thrash, γιατί αυτό σου αξίζει, όπως και σε κάθε κατηγορούμενο για παρόμοια εγκλήματα.

Θα είμαι λιγάκι σκληρή, αλλά το αξίζεις.

Βανέσα Βενέτη Κοττίκα


*Ακολουθήστε το brooklyne.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, αλλά δεν έγινε ούτε σωματική βλάβη, έγινε δολοφονία και η οργή είναι τεράστια

Να λοιπόν που στην Ελλάδα αν σκοτώσεις άνθρωπο και μετά καθαρίσεις τα τζάμια και τα αίματα του θύματος, απλά θα μείνεις 10 χρονάκια στο...

Άραγε τι θα πει ο κόσμος;

Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Τζούμα στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και συγκεκριμένα στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά “Το Πρωινό” σχετικά με το κοινωνικό φαινόμενο των γυναικοκτονιών,...

Υπάρχει ομοφοβία και τρανσφοβία άραγε;

Όταν μιλάμε για ομοφοβία, τρανσφοβία ή αμφιφοβία, δεν μιλάμε για την “κυριολεκτική” έννοια του όρου “φόβος”. Ο ομοφοβικός, δεν φοβάται τα ομοφυλόφυλα άτομα. Ο...

Πατριαρχία και μισογυνισμός

Πατριαρχία, αυτή η πληγή, είναι η αιτία και η πηγή του κακού για πολλά δεινά, για ξυλοδαρμούς, για βία εναντίον γυναικών (αλλά και παιδιών),...
Brooklyne