Πεδίον του Άρεως: Ασκήθηκε δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εις βάρος της γυναίκας που συνελήφθη

Δίωξη ασκήθηκε τελικά από Την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εις βάρος της γυναίκας που συνελήφθη χθες ως ύποπτη για τη φωτιά στο Πεδίον του Άρεως.

Σε βάρος της συλληφθείσας ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα. Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε σε δίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα φαίνεται να είναι Αφγανικής καταγωγής και νεαρής ηλικίας, ωστόσο, έχει αποκλειστεί η εμπλοκή της σε κάποια μορφή οργάνωσης,

Χθες η γυναίκα μεταφέρθηκε  στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης έπειτα από μαρτυρίες περίοικων και διερχόμενων ότι επιχείρησε να βάλει φωτιά στο Πεδίον του Άρεως. Μάλιστα, οι μαρτυρίες μιλούν για διπλή προσπάθεια εμπρησμού. Η πυρκαγιά ξέσπασε στο άλσος, από την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το ρεύμα καθόδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προς το κέντρο, παρέμεινε κλειστό για λίγη ώρα. Ωστόσο, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, καθώς υπήρξε άμεση αντίδραση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Η γυναίκα συνελήφθη γύρω στις 5.30μ.μ., λίγα μόνο λεπτά αφού ξέσπασε η φωτιά. Πάνω της βρέθηκαν δύο αναπτήρες, βενζίνη και εύφλεκτα υλικά, καθώς και ένα φιαλίδιο υγραερίου για γέμισμα αναπτήρων.

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε χθες: «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι επιχειρήθηκε να μπει φωτιά στην καρδιά της Αθήνας, στο πάρκο μας.  Οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να προβαίνουμε σε καταγγελία κάθε ύποπτης κίνησης. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής τα οποία επενέβησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις».

Δέσποινα Γεωργοσοπούλου

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

− 4 = 4