Γλυκά Νερά: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η μικρή Λυδία με πρόταση εισαγγελέα

Το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο στις 11 Μαίου του 2021, συνεχίζει να μετρά τα θύματα και τις πληγές του. Μπορεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να αφαίρεσε τη ζωή της Καρολάιν Κράουτς με τόσο βίαιο τρόπο στα 20 της χρόνια, αλλά δε δίστασε να χρησιμοποιήσει το ενός έτους βρέφος, τοποθετώντας το δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας του, με σκοπό να αποκρύψει το έγκλημα του, στήνοντας έτσι την ιδανική σκηνή για την “υποτιθέμενη” ληστεία μετά φόνου που είχε στο μυαλό του.

Στις 7/10 το δικαστήριο πρόκειται να εξετάσει το θέμα της επιμέλειας για τη μικρή Λυδία, με μια πρόταση κόλαφο για το δολοφόνο της Κάρολαιν, καθώς έχει σκοπό να του αφαιρέσει κάθε πιθανή γονική μέριμνα.

imageΗ εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: “Μεταχειριζόμενος ακόμα και το ανήλικο τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, κατέστησε κι αυτό, ωσαύτως, θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας. Ο ήδη κατηγορούμενος Αναγνωστόπουλος Χαράλαμπος, πατέρας της ανήλικης, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά που του επιβάλλει το λειτούργημά του ως γονέα. Πέραν της σκληρότητας της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του καθ’ ον χρόνον το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας του ανήλικου τέκνου του), ο Αναγνωστόπουλος επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματός του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στη διάπραξη στη διάπραξη κι άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στη συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας κι αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας. Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύναται, οπωσδήποτε, να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίος, όπως προελέχθη, έχει ήδη θυματοποιήσει”.

Εδώ λοιπόν θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα θύματα που αφήνουν πίσω τους τέτοιου είδους εγκλήματα, είναι σε κάθε περίπτωση πολλά περισσότερα από το ίδιο το θύμα. Η εισαγγελέας ζητά από το δικαστήριο να μεγαλώσει το παιδί με τους γονείς της Κάρολαϊν, στην Αλόννησο, ενώ παράλληλα στην πρόταση της καταγράφει με ακρίβεια και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βλέπουν τη μικρή Λυδία οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

+ 77 = 82