Γιατί αγαπάμε τα τσόκερ ίσως και λίγο περισσότερο από όσο θα ‘πρεπε

Το τσόκερ αποτελεί ένα από τα παρεξηγημένα αξεσουάρ και αυτό γιατί ίσως κατά την εφηβική μας ηλικία καταφέραμε να το ζήσουμε στην πιο “κλασσική” του αδικημένη μορφή με αποτέλεσμα, λίγο αργότερα να θέλουμε να το ρίξουμε στο πυρ το εξώτερο. Η αλήθεια όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Το τσόκερ αποτελεί έμπρακτα ένα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια στο χώρο της μόδας, με την ιστορία του να χάνεται 700-800 χρόνια πριν το λιγότερο.

Μπορεί να αποτελεί ένα κλασσικό κομμάτι που ουσιαστικά εφαρμόζει πλήρως στο λαιμό, αλλά η ποικιλία του έχει προσαρμοστεί σε υλικά όπως βελούδο, πλαστικό, λάτεξ, μέταλλο χάντρες και αρκετά άλλα.

1630327549-N1539-DDMVE-D301-E13-GHCΤο τσόκερ έχει καταφέρει να σταθεί μόνο του μεταξύ άλλων αξεσουάρ, ή και να αποτελέσει την ιδανική βάση για το ιδανικό layering. Εξάλλου όταν αναφερόμαστε στον όρο τσόκερ δεν μιλάμε αποκλειστικά για το κλασσικό μαύρο βελουτέ κορδονάκι με ένα πιθανό charm καταμεσής του, αλλά για ένα κόσμημα που αγκαλιάζει ευλαβικά και αναδεικνύει το λαιμό, τονίζοντας την κάθε εμφάνιση. Ω ναι, το τσόκερ είναι από τα μόνα αξεσουάρ που είναι ικανά να τονίσουν τα χαρακτηριστικά σου, ενώ παράλληλα θα σου χαρίσουν μια ιδιαίτερη αισθητική, και αντικειμενικά συνήθως σε μια αρκετά προσιτή τιμή.

61ef0950-e736-4a40-bcff-62f7ec06ead5Και ενώ η ιστορία του εντοπίζεται αρχικά στους Σουμέριους, πέρασε σαν ένα κοινό κόσμημα για τις γυναίκες του 1ου αιώνα, ενώ ταυτίστηκε απόλυτα με την υψηλή ραπτική. Αποτέλεσε το αγαπημένο αξεσουάρ στη Βικτωριανή εποχή, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες μεταξύ αυτών και την Βασίλισσας Βικτωρίας γύρω στο 1880, η οποία το αποθέωνε σε κάθε της εμφάνιση.

2020-0822-victoriaΣτο σήμερα το τσόκερ αποτελεί ένα κομμάτι που υποστηρίζει υλικά, χρώματα και διαφορετικά στυλ, ενώ έχει ερμηνευτεί μέσα από πάρα πολλούς οίκους μόδας σαν σύμβολο κομψότητας και αναπόσπαστο κομμάτι αρκετών ιδιαίτερων εμφανίσεων.

66ace399861fc087aa58eb925b5e3e69Ενώ λοιπόν βλέπουμε κομμάτια τα οποία χάνονται μέσα στα χαοτικά χρόνια της μόδας, το τσόκερ διαθέτει μια πλούσια ιστορία, αποδεικνύοντας ότι πρόκεται για ένα διαχρονικό κομμάτι, το οποίο θα πρέπει να υπάρχει χθες στα αξεσουάρ σου. Λοιπόν, θα του αρνηθείς;

Eddie <3

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

68 + = 74