Η ΒΙΑΝΕΞ κάνει τη διαφορά και συμβάλει ενεργά στην αναδάσωση της Βαρυμπόμπης

Στις τραγικές ώρες που βιώνουμε, εκεί που το κράτος αδυνατεί ή αρνείται να φανεί αντάξιο του ρόλου του, έρχεται η ιδιωτική πρωτοβουλία. Θεμιτό ή αθέμιτο για πολλούς, σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές όπου ένας ακόμα φυσικός πνεύμονας τείνει προς αφανισμό, δεν χωράνε κανενός είδους μικρότητες και διαξιφισμοί.


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, με επίσημη ανακοίνωσή της εταιρείας δηλώνει μεταξύ άλλων:

 “…Η ΒΙΑΝΕΞ, θέλοντας να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και σαν θεματοφύλακας αξιών και πολιτισμού ανακοινώνει πως θα ηγηθεί της προσπάθειας αναδάσωσης της περιοχής έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε το βιοτικό μέλλον της ελληνικής οικογένειας σε ένα πράσινο περιβάλλον.

Η ΒΙΑΝΕΞ προσφέρει άμεσα 100.000 ευρώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με το οποίο και θα συνεργαστεί ώστε να πραγματοποιηθεί η μελέτη για την οργανωμένη αναδάσωση της περιοχής.

Tαυτόχρονα, δηλώνουμε πως ούσα η μεγαλύτερη επιχείρηση της ευρύτερης περιοχής της Βαρυμπόμπης, θα παρακολουθούμε καθημερινά για τα επόμενα χρόνια την πορεία της αναδάσωσης, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα παραδώσουμε ένα καλύτερο πνεύμονα πρασίνου από ότι πριν.”


Ήδη από χθες, ο Δημήτρης  Γιαννακόπουλος, με ανάρτησή του στα social media είχε καυτηριάσει την στάση και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Έγραψε χαρακτηριστικά: “Εχθές εκτός από ατελείωτες εκτάσεις πρασίνου που κάηκαν, κινδύνευσαν ζωές και κάποιοι άνθρωποι έχασαν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. Δεν είναι στραβός ο γιαλός… εμείς στραβά αρμενίζουμε»

Μεταξύ πολλών επωνύμων, με παρόμοιες αναρτήσεις, δεν μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε την άμεση πρωτοβουλία της ΒΙΑΝΕΞ και του Γιαννακόπουλου, ήδη από την επόμενη μέρα. Από τα λόγια στην πράξη.

Έχει σημασία να σταθούμε ιδιαίτερα στην άμεση προσφορά 100.000 ευρώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη συμφωνία για συνεργασία στο μέλλον. Τέτοιες πρωτοβουλίες οι οποίες και στρέφονται στον ακαδημαϊκό τομέα, που έχει τα πλείστα να προσφέρει σε τέτοιες περιπτώσεις, χρήζουν της επικρότησής μας. Ασχέτως από πού προέρχονται. Όταν το κράτος λάμπει δια της απουσίας του, η συνεισφορά όσων έχουν τη δυνατότητα είναι ανεκτίμητη. Ειδικά, όταν είναι τόσο σωστά πλαισιωμένη και περιλαμβάνει ειδικούς επιστήμονες.

Μπράβο στον κ.Γιαννακόπουλο και τη ΒΙΑΝΕΞ.  Τέτοιες πρωτοβουλίες απαιτούμε να δούμε και από τον κρατικό τομέα.

Δέσποινα Γεωργοσοπούλου

Η Mila Kunis στο καστ του “Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery”

Η ταινία "Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery", η δεύτερη συνέχεια των περιπετειών του ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ σε σκηνοθεσία Rian Johnson εμπλουτίστηκε...

H Veronica Leoni ορίστηκε διευθύντρια δημιουργικού του Calvin Klein

Ο Calvin Klein επιστρέφει στην πασαρέλα με τη Veronica Leoni στον ρόλο της διευθύντριας δημιουργικού συλλογών. Κάτοχος του βραβείου LVMH 2023 και ιδρύτρια του brand...

Η δυνατή φιλία της Nicole Kidman με την Jennifer Aniston και τη Naomi Watts

H Jennifer Aniston μίλησε για τη φιλία της με τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Nicole Kidman καθώς συμμετείχαν σε συζήτηση του "Hollywood Reporter" μαζί...

Ισπανία: Η αστυνομία μετρά τα ντεσιμπέλ της συναυλίας της Taylor Swift

Η αστυνομία μέτρησε το σύνολο των ντεσιμπέλ της συναυλίας της Taylor Swift στο γήπεδο Bernabeu της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς πολίτες διαμαρτύρονται για τον ανυπόφορο...
Brooklyne