Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Η ΒΙΑΝΕΞ κάνει τη διαφορά και συμβάλει ενεργά στην αναδάσωση της Βαρυμπόμπης

Στις τραγικές ώρες που βιώνουμε, εκεί που το κράτος αδυνατεί ή αρνείται να φανεί αντάξιο του ρόλου του, έρχεται η ιδιωτική πρωτοβουλία. Θεμιτό ή αθέμιτο για πολλούς, σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές όπου ένας ακόμα φυσικός πνεύμονας τείνει προς αφανισμό, δεν χωράνε κανενός είδους μικρότητες και διαξιφισμοί.


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, με επίσημη ανακοίνωσή της εταιρείας δηλώνει μεταξύ άλλων:

 “…Η ΒΙΑΝΕΞ, θέλοντας να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και σαν θεματοφύλακας αξιών και πολιτισμού ανακοινώνει πως θα ηγηθεί της προσπάθειας αναδάσωσης της περιοχής έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε το βιοτικό μέλλον της ελληνικής οικογένειας σε ένα πράσινο περιβάλλον.

Η ΒΙΑΝΕΞ προσφέρει άμεσα 100.000 ευρώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με το οποίο και θα συνεργαστεί ώστε να πραγματοποιηθεί η μελέτη για την οργανωμένη αναδάσωση της περιοχής.

Tαυτόχρονα, δηλώνουμε πως ούσα η μεγαλύτερη επιχείρηση της ευρύτερης περιοχής της Βαρυμπόμπης, θα παρακολουθούμε καθημερινά για τα επόμενα χρόνια την πορεία της αναδάσωσης, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα παραδώσουμε ένα καλύτερο πνεύμονα πρασίνου από ότι πριν.”


Ήδη από χθες, ο Δημήτρης  Γιαννακόπουλος, με ανάρτησή του στα social media είχε καυτηριάσει την στάση και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Έγραψε χαρακτηριστικά: “Εχθές εκτός από ατελείωτες εκτάσεις πρασίνου που κάηκαν, κινδύνευσαν ζωές και κάποιοι άνθρωποι έχασαν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. Δεν είναι στραβός ο γιαλός… εμείς στραβά αρμενίζουμε»

Μεταξύ πολλών επωνύμων, με παρόμοιες αναρτήσεις, δεν μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε την άμεση πρωτοβουλία της ΒΙΑΝΕΞ και του Γιαννακόπουλου, ήδη από την επόμενη μέρα. Από τα λόγια στην πράξη.

Έχει σημασία να σταθούμε ιδιαίτερα στην άμεση προσφορά 100.000 ευρώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη συμφωνία για συνεργασία στο μέλλον. Τέτοιες πρωτοβουλίες οι οποίες και στρέφονται στον ακαδημαϊκό τομέα, που έχει τα πλείστα να προσφέρει σε τέτοιες περιπτώσεις, χρήζουν της επικρότησής μας. Ασχέτως από πού προέρχονται. Όταν το κράτος λάμπει δια της απουσίας του, η συνεισφορά όσων έχουν τη δυνατότητα είναι ανεκτίμητη. Ειδικά, όταν είναι τόσο σωστά πλαισιωμένη και περιλαμβάνει ειδικούς επιστήμονες.

Μπράβο στον κ.Γιαννακόπουλο και τη ΒΙΑΝΕΞ.  Τέτοιες πρωτοβουλίες απαιτούμε να δούμε και από τον κρατικό τομέα.

Δέσποινα Γεωργοσοπούλου

Δέσποινα Γεωργοσοπούλου
Δέσποινα Γεωργοσοπούλου
Πάλευα χρόνια να φύγω από την εφηβεία! Μέχρι που συνειδητοποίησα ότι είναι η καλύτερη περίοδος! Ναι, έχει τα σκαμπανεβάσματά της, τις εκρήξεις και την αστάθειά της. Είναι, όμως, η εποχή του ονείρου, της δημιουργικότητας, της προσωπικής επανάστασης, του έρωτα, της αμφισβήτησης, της αναζήτησης της αλήθειας, του οράματος!!! Διανύω, λοιπόν, αυτή την υπέροχη διαδρομή με πάθος. Τι κι αν αντί για ακμή, έχω συντροφιά κάποιες ρυτίδες!
Share this
Tags

+ MUSTS

7 χειμερινοί συνδυασμοί χρωμάτων που θα απογειώσουν το στιλ σου

Αυτήν τη σεζόν υπάρχουν μερικά βασικά μοντέρνα χρώματα που εμφανίζονται συνεχώς στη ροή μας. Κορυφαίο στη λίστα είναι το κόκκινο, το οποίο γρήγορα πέρασε...

Πουκάμισο της πριγκίπισσας Diana πωλείται σε δημοπρασία

Πουκάμισο που φορούσε η αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας, Νταϊάνα στο πορτρέτο του αρραβώνα της μπορεί να πωληθεί έως και 100.000 δολάρια σε δημοπρασία τον...

Πεθερές και Νύφες: Σχέση αγάπης ή μίσους;

Ευτυχώς είμαι από τις τυχερές γυναίκες που τα πεθερικά της βρίσκονται κάποια χιλιόμετρα μακριά αλλά και στην ίδια περιοχή να μέναμε, είναι πολύ διακριτικοί...

Έρχονται τον Δεκέμβριο στο Cinobo

Το Cinobo κλείνει τη χρονιά με έναν από τους τηλεοπτικούς θριάμβους των τελευταίων ετών: το βασισμένο στο μπεστ σέλερ της Σάλι Ρούνεϊ Normal People,...

Εσύ γνωρίζεις τι είναι τα cleansing balms;

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω, για να αποκτήσεις λαμπερό και υγιές δέρμα, απαλλαγμένο από ρύπους και μικρόβια. Αυτό συνεπάγεται ότι δε...

Healthy σαλάτα με καστανό ρύζι

Πλήρες γεύμα αυτή η σαλάτα αφού συνδιάζει τα πάντα. Βάλτην στο ψυγείο σου και κατανάλωσε την όπως και όποτε θέλεις Υλικά 125γρ καστανό ρύζι...

More like this