O Θοδωρής Ιακωβίδης ευτυχώς, θα συνεχίσει να αγωνίζεται

Οκτώ μέρες πέρασαν από τις συγκινητικές δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο πρωταθλητής της Άρσης Βαρών, μετά από την υπερπροσπάθειά του, λύγισε μπροστά στις κάμερες. Αν και από κάποιους κακεντρεχείς κατηγορήθηκε για επίκληση στο συναίσθημα, οι περισσότεροι από  εμάς νιώσαμε μέσα από τα λόγια του, το τρέμουλο στη φωνή του και τα δάκρυά του, την απόγνωση ενός αθλητή που παλεύει χωρίς καμία κρατική στήριξη. Ενός ανθρώπου που-δικαίως ή αδίκως- διακατείχε το αίσθημα της ντροπής επειδή δεν μπορούσε, εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών, να δοθεί 100% στο άθλημά του. Ψυχικά και σωματικά. Άλλωστε, για κάθε αθλητή, αυτά τα δύο είναι αδιαίρετα.

Με αξιοπρέπεια, λοιπόν, και αίσθημα ευθύνης προς την φανέλα που φοράει-όπως είπε-ανακοίνωσε  την αποχώρησή του. Στο πλευρό του στάθηκαν πολλοί σπουδαίοι αθλητές με δηλώσεις συμπαράστασης στα social media, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Πύρρος Δήμας (ο οποίος και γνώριζε λεπτομέρειες για την δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπιζε ο πρωταθλητής).

Μία μέρα αργότερα, ο Θοδωρής Ιακωβίδης, δήλωνε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό:  «Θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου υπάρχει και θέλει να αγωνιστεί ξανά…» «Εκείνο όμως που δεν θα ήθελα, επεσήμανε, είναι αυτό να γίνει εις βάρος άλλων συναθλητών μου. Να βρεθεί, δηλαδή, κάποιος χορηγός να με αναλάβει για 2 με 3 λόγω της χθεσινής μου έκρηξης και να βλέπω τους συναθλητές μου στο γυμναστήριο να περνάνε ό,τι περνούσα εγώ».

Αυτή, ίσως, ήταν και μία ηχηρή απάντηση σε όσους, με μικρότητα, μίλησαν για προσπάθεια αναζήτησης χορηγίας μέσω των δηλώσεών του στην Ιαπωνική πρωτεύουσα.

Τελικά, τα ευχάριστα νέα, ήρθαν σήμερα. Τόσο για τον ίδιο, αλλά και για όλους τους Έλληνες που θέλουμε στις εθνικές μας ομάδες μέλη με αντίστοιχη ακεραιότητα χαρακτήρα.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στον οποίο ανήκει ο αθλητής ξεκίνησε μία εκστρατεία στήριξης του αθλητή μέσω του “Σύλλογος πιο Μεγάλος”. Οι φίλαθλοι πέτυχαν να συγκεντρώσουν το ποσό των 24.859,95 ευρώ στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε με γνώμονα την οικονομική στήριξη του Ιακωβίδη. Τα ποσό αυτό παραδόθηκε στον ίδιο από τον αντιπρόεδρο του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Βρανόπουλο, και την έφορο του τμήματος άρσης βαρών, Κυριακή Γαλάνη.

Εξίσου συγκινητικές με εκείνες στο Τόκιο, αλλά, κατά πολύ πιο αισιόδοξες είναι οι σημερινές δηλώσεις του:

« Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι μου και η διοίκηση είναι δίπλα μου. Η στάση και η συμπεριφορά των ανθρώπων του συλλόγου με κάνει να συνεχίζω να θέλω να αγωνίζομαι με την πράσινη φανέλα και να προσπαθώ να δοξάσω το τριφύλλι. Από εκεί και πέρα, η κίνηση που έγινε από την πλευρά του «Σύλλογος πιο μεγάλος» είναι σίγουρα συγκινητική και αξιέπαινη και δεν ξέρω αν έχει γίνει ποτέ κάτι αντίστοιχο στη σύγχρονη τουλάχιστον ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.»

Eμείς, δεν μπορούμε, παρά να χαρούμε με αυτήν την εξέλιξη. Ταυτόχρονα, όμως, ευχόμαστε στο μέλλον, το κράτος να στηρίζει τέτοιους αθλητές, οι οποίοι με αυταπάρνηση παλεύουν με τα χρώματα της εθνικής.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

− 1 = 8