Ο Rick Owens σχεδίασε το διάσημο μοντέλο “Chuck 70” της Converse με τετράγωνη μύτη

Ο Rick Owens αρέσκεται να συστρέφει πολιτιστικά σημαίνοντα. Τελευταία επίδοσή του είναι η αναμόρφωση του θρυλικού Chuck 70, μεγαλώνοντας τη γλώσσα του αθλητικού υποδήματος και εμφανίζοντάς το με τετράγωνη μύτη. Παρουσίασε το αποτέλεσμα – ακούει στο όνομα TURBODRK chuck 70 – στο show Φθινόπωρο 2021 στο Lido της Βενετίας, και ήταν το πρώτο σχέδιό του για την DRKSHDW, τη συνεργασία του με την Converse.

rick-owens-converse-drkshadow-chuck-70-2000x1500«Όταν έρχεται στον νου μου η Converse, σκέφτομαι τα μαυρόασπρα Chuck Taylor και τη γενιά του πανκ» λέει ο Owens. «Αυτά πάντα ήταν εμβληματικά θεμέλια της αισθητικής μου. Φορώντας Chuck Taylor, συμφωνείς με μια γενιά που ήταν πειραματική. Υπάρχει μια δυναμική αυτοπεποίθησης στην υποκουλτούρα» προσθέτει.

Converse-x-DRKSHDW-Black-square-1600Η αισθητική σύνδεση των από καραβόπανο μαύρων και άσπρων αθλητικών υποδημάτων της Converse με το λιτό σύμπαν μοντερνιστικού μινιμαλισμού του Rick Owens είναι αυτό που οδήγησε τον σχεδιαστή στα DRKSHDW SS14 RAMONES, μια ανατρεπτική ερμηνεία του Chuck Taylor All Star.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

94 − 93 =