Μάσκα 19: Η πιο ασφαλής “μάσκα” για τις γυναίκες του όλου κόσμου

Μάσκα 19: Ένα σύμβολο ασφάλειας και υγείας. Τώρα η διεθνής κοινότητα έρχεται να ενισχύει αυτό τον συμβολισμό, μ’ ένα νέο σύνθημα κι ένα σπουδαίο μήνυμα.

Η μάσκα είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέσα προστασίας στη νέα ζωή μας, μετά την εποχή του κορονοϊού. Ένα σύμβολο ασφάλειας και υγείας. Τώρα η διεθνής κοινότητα έρχεται να ενισχύει αυτό τον συμβολισμό, με το«Μάσκα 19»!

Οι γυναίκες είναι τα πιο συχνά θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, με τα κρούσματα να αυξάνονται παγκοσμίως κατά την περίοδο της καραντίνας. Υπάρχουν γυναίκες που μένουν σπίτι, αλλά δε νιώθουν ασφαλείς.

Και κάπως έτσι το Ινστιτούτο Ισότητας των Κανάριων Νήσων πήρε μία σπουδαία και σωτήρια πρωτοβουλία. Ζήτησε από τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, για τις οποίες δεν είναι εφικτή η επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες εξαιτίας της συνεχούς παρουσίας του θύτη τους, να πηγαίνουν στα φαρμακεία και να ζητούν με διακριτικό τρόπο μία «Μάσκα 19».

Ο φαρμακοποιός με τη σειρά του ειδοποιεί άμεσα τον αρμόδιο φορέα και η γυναίκα παραμένει ασφαλής από τον θύτη της, μέχρι να είναι πραγματικά ασφαλής από τις κρατικές υπηρεσίες που θα αναλάβουν δράση.

Μάσκα 19 και στην Ελλάδα

Η πρωτοβουλία αυτή πήρε διεθνή χαρακτήρα και έχει έρθει και στη χώρα μας. Στην Ελλάδα η γυναίκα μπορεί να πάει στο φαρμακοποιό της, να ζητήσει διακριτικά τη “Μάσκα 19” και εκείνος θα κρατήσει (επίσης διακριτικά) τα στοιχεία της ώστε να ενημερώσει τη γραμμή SOS 15900.

Η γραμμή αυτή είναι της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Πρόκειται για μία υπηρεσεία εθνικής εμβέλειας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα θύματα να επικοινωνήσουν άμεσα μ’ έναν φορέα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Στην “άλλη γραμμή” η γυναίκα μπορεί να ακούσει έναν ψυχολόγο ή κοινωνιολόγο, που θα της παράσχει άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας. Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Πηγή: tofarmakeiomou.gr 

Brooklynettes
Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe

MUST

Skincare S.O.S. – 2 λάθη που κάνουμε κάθε φορά που πλένουμε το πρόσωπο μας

Πόσο δύσκολος να είναι ένας καθαρισμός προσώπου, μπορεί να...

“The Zone of Interest”: Η μεγαλύτερη φρίκη στο εξοχικό “Γαλήνη”

Η τέταρτη κατά σειρά ταινία του Jonathan Glazer “Ζώνη Ενδιαφέροντος” (μετά...

Ο Ryan Gosling και η Emily Blunt εμφανίστηκαν μαζί στο “Saturday Night Live”

Ο Ryan Gosling και η Emily Blunt αναζωπύρωσαν τη...

Φέτος το μπαλκόνι σου θα γίνει ο no 1 καλοκαιρινός προορισμός

Το μπαλκόνι όσο μικρό και να είναι, δεν παύει...

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ μιλούν για “πόλεμο κατά των δημοσιογράφων και των γυναικών”

Η δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Αμάλ Κλούνεϊ, δήλωσε...

Ο θάνατος του Matthew Perry αποδίδεται σε λήψη κεταμίνης

Ο θάνατος του αμερικανοκαναδού ηθοποιού Matthew Perry, πρωταγωνιστή της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Friends" οφείλεται σε "οξείες επιπτώσεις" της λήψης κεταμίνης, ανακοινώθηκε την Παρασκευή από...

Matthew Perry – Ο αγαπημένος μας Chandler έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών

Ο αμερικανοκαναδός ηθοποιός και παραγωγός Matthew Perry, διάσημος αφού ενσάρκωσε τον Chandler Bing στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Friends”, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ηλικία 54 ετών,...

Να λέτε και κανένα όχι, δεν αρκεί να το γιορτάζετε

Θυμάμαι τις ιστορίες του παππού μου από το αλβανικό μέτωπο, που πολέμησε στην πρώτη γραμμή μέσα στα χιόνια και κατάφερε να γυρίσει με τα...
Brooklyne