Submit Your Editorial

Get into contact

Έφτιαξα προφίλ στο Facebook Dating και αυτή είναι η εμπειρία μου

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Share

Κάποτε είχα μπει στη διαδικασία να κάνω το ίδιο στο Tinder και το Badoo και πάλι για τις ανάγκες κάποιου άρθρου. Ο κόσμος και οι προθέσεις του δεν έχουν αλλάξει και πολύ, για τα skills της εφαρμογής και πάλι, δεν θα έλεγα πως ενθουσιάστηκα, αλλά ok, ας του δώσουμε λίγο χρόνο είναι ακόμη πολύ καινούριο. Δέχθηκα τεράστιες ποσότητες ανεξέλεγκτης τεστοστερόνης και έχω να πω τα εξής:

Τελικά το πιο εύκολο πράγμα σήμερα, είναι να βρει κανείς δωρεάν σεξ, κάτι που βλάπτει πολύ τώρα που το σκέφτομαι το πληρωμένο: αυτό διαπιστώνω κάθε φορά που χρησιμοποιώ ένα date application. Kατά τα λοιπά οι ερωτήσεις που σου κάνει ο μέσος χρήστης είναι κλισέ και πιο βαρετές από αυτόματο ερωτηματολόγιο σε κάποια επαγγελματική σελίδα που πουλάει οικιακό εξοπλισμό μέσω ίντερνετ: που μένεις, που βγαίνεις,με τι ασχολείσαι, τι ζώδιο είσαι (αν είναι δυνατόν) και τι ψάχνεις ( εκείνος κυρίως σεξ, αν είναι πολύ ειλικρινής θα το ξεφουρνίσει αμέσως, αλλιώς θα το κρατήσει για λίγο αργότερα), Σαφώς δε λείπουν τα σαχλά υπονοούμενα και τα τετριμμένα κοπλιμέντα ( really who needs this shit anyway?)

datingprivacy-heroΠροσωπικά είδα ότι μου είχαν  πατήσει like στο dating του facebook οι τελευταίοι που περίμενα ( η μοναδική έκπληξη της υπόθεσης) όπως: συνάδελφοί μου (cringe), ο πρώην μου ( σταθερός στα γούστα του, 20 χρόνια μετά γουστάρει την ίδια γυναίκα – plot twist- τον θυμάμαι παντρεμενο, και  ο κολλητός του κολλητού μου, που είναι καλός μου φίλος. Όσο για τους υπόλοιπους random τύπους που κυκλοφορούν εκεί μέσα, παίζει πολύ φωτογραφία με γυαλί ηλίου και μάλιστα Rayban Wayfarer ( αδριάντα πρέπει να του στήσετε, σας ομορφαίνει όλους ,) το οποίο αν δεν βγει σε άλλη εικόνα, μην πατήσετε καρδούλα γιατί η φυσιογνωμία πίσω από το σκελετό ελέγχεται.

Όσον αφορά στις μικρές διαφορές που έχει το facebook dating από άλλα date app, θα έλεγα ότι η πιο σημαντική είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις print screen την οθόνη ώστε να απαθανατίσεις κάποιο προφίλ και να το στείλεις κάπου. Ο μόνος τρόπος να δεις ένα προφίλ είναι live. Επίσης δεν υπάρχει η κλασσική κόκκινη καρδούλα ως δυνατότητα σε μήνυμα ( ξέρεις αυτή που σε ξελασπώνει όταν θες να πεις άντε γ@μήσου ή αυτή που δείχνεις ότι σου άρεσε – και καλά- η μ@λακία που σου στείλανε). Δε μπορείς να κάνεις unsend ή διορθωση σε μήνυμα ενώ δε σου επιτρέπεται καν το copy paste της συνομιλίας. Πολύ valuable θα θεωρήσει κανείς οπωσδήποτε την δωρεάν χρήση καθώς και την αναφορά στο ύψος του χρήστη, αφού σε άλλες εφαρμογές όποιος ντρεπόταν να ρωτήσει για να μην προσβάλλει τον άλλο μπορεί να έβγαινε τελικά ραντεβού με κάποιον που ήταν πολύ κοντός για τα γούστα του ή εξαιρετικά ψηλός αντίστοιχα. Σκληρό, αλλά  μάλλον μόνο το πολύ κοντός ήταν αυτό που ενοχλούσε. Και το facebook φάνηκε να το ξέρει καλά αυτό.

facebook1Χαζεύοντας τα προφίλ κατάλαβα- ακόμα μια φορά- πως αυτή η εφαρμογή δίνει την ευκαιρία να σε φλερτάρουν άτομα που στην πραγματική ζωή δεν θα τολμούσαν ποτέ να σου δείξουν ότι τους αρέσεις, ενώ ο μέσος άντρας δεν έχει και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να γράψει. Που και που βλέπεις και καμια εξαίρεση όπως κάποιον πραγματικά πολύ εμφανίσιμο τύπο που ποιος ξέρει πόσο βαριέται  να ασχοληθεί στην αληθινή ζωή με το να βρει μια γκόμενα και καταφεύγει εκεί ή κάποιον φαινομενικά πολύ σοβαρό τύπο – είδα 48χρονο αγγειοχειρουργό for god’s sake- που δεν περίμενα ότι στον ελεύθερό του χρόνο θα ασχολείται με κάτι τέτοιο.

Συμπερασματικά θα έλεγα πως η καραντίνα προφανώς και αποτελεί το ιδανικο timing για την προσγείωση της συγκεκριμένης εφαρμογής στα πράγματα του facebook, πως ο κόσμος εκεί έξω θέλει να κάνει πολύ σεξ αλλά δεν το αναζητά και πολύ συναρπαστικά – θα ήθελα να πιστεύω ότι όταν το βρίσκει δεν το κάνει τόσο βαρετά όσο υποψιάζομαι- και πως μάλλον υπάρχει περισσότερη μοναξιά από όση νόμιζα. Α, και φυσικά ότι ο Ζάκενμπεργκ θα γίνεται ολοένα και πλουσιότερος.


Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagram: www.instagram.com/elenafakou_swkianou

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

 

Έλενα Φάκου
Είχα ένα όνειρο: μια μέρα να μπορέσω να γράφω ελεύθερα σε ένα καλαίσθητο μέσο που εξυπηρετεί μόνο την ανεξάρτητη ενημέρωση. Έγινε πραγματικότητα. Λέγεται Brooklyne και είναι η πιο badass γυναικεία πρόταση της πιάτσας. Όπως δηλαδή κι εγώ η ίδια. Δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα για εμένα εδώ, θα γνωριστούμε αν περνάτε συχνά να τα λέμε. Θα είμαστε πάντα ανοιχτά.
Brooklyne