The Bixie Look: Η νέα τάση στα μαλλιά που θα δώσει πόντους στο στιλ σου

Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις πως φαίνεται υπέροχο σε οποιαδήποτε ηλικία.

Το περιβόητο bixie look αρχίζει να εδραιώνεται σιγά σιγά στον χώρο της ομορφιάς. Το συγκεκριμένο κούρεμα περιγράφεται ως υβριδικό, αφού κινείται κάπου μεταξύ του bob, του mullet και του pixie haircut και η ιδέα μας έκανε αμέσως εντύπωση! Τελικά, το bixie look αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στα κουρέματα για αυτήν τη χρονιά, ενώ δε θα μας προκαλέσει καμία εντύπωση εάν συνεχίσει να αποτελεί τάση και τα επόμενα χρόνια.

Γενικότερα, η συγκεκριμένη τάση συνδυάζει την αριστοκρατική κομψή εμφάνιση αλλά με ένα αβίαστο στιλ, με αποτέλεσμα να κολακεύει σχεδόν όλες τις γυναίκες που θα το επιλέξουν. Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις πως φαίνεται υπέροχο σε οποιαδήποτε ηλικία. Οι παρακάτω πληροφορίες και εικόνες θα σε πείσουν!

 

Η ιστορία της τάσης

Ας πάμε πίσω στη δεκαετία του ’80 για λίγο, όταν το street style και το κοντό feathery κούρεμα της Lady Diana επηρέασε τις μεγαλύτερες τάσεις ομορφιάς στον κόσμο. Μεταφερόμενοι στο 2021, η τάση που έκανε γνωστή η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι πια παντού. Μοντέλα, όπως η Hailey Bieber, έγνεψαν καταφατικά στο εμβληματικό στιλ μαλλιών της Νταϊάνα, ενώ όλοι έχουμε δει το «The Crown» και την Kristen Stewart να υποδύεται την πριγκίπισσα της ποπ κουλτούρας έχοντας τα ίδια μαλλιά με εκείνη. Μερικές δεκαετίες αργότερα, η τάση επέστρεψε!

Τι είναι το bixie look

Όπως προαναφέρθηκε, αυτό το bixie κούρεμα συνδυάζει στοιχεία του κοντού bob haircut με περισσότερη ένταση στο εσωτερικό του αυχένα. Εκτός από τα στοιχεία που μοιάζουν με bob, το κόψιμο ενσωματώνει επίσης την υφή και την κίνηση που έχουμε αρχίσει να εντοπίζουμε και στο pixie haircut. Το bixie μπορεί ακόμη και να φαίνεται βαθμονομημένο χωρίς να έχει τεχνικά διαβαθμίσεις και το έξυπνα διαμορφωμένο σχήμα του απογειώνει το κούρεμα αυτό και δίνει πολλούς πόντους στο στιλ σου.

Όπως συμβαίνει με πολλές άλλες τάσεις στα μαλλιά που μπορούμε να δούμε μέχρι και σήμερα, το bixie look αποτελεί ένα νεύμα στη δεκαετία του ’90, καθώς τα εμβληματικά κοψίματα της Cameron Diaz και της Meg Ryan αποτελούν παραδείγματα που αναφέρονται πολύ και σε αυτήν την τάση. Ωστόσο, επειδή κάθε σχήμα προσώπου είναι διαφορετικό, καλό είναι να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου, ώστε να καταλήξετε μαζί στο ιδανικό για εσένα bixie look.

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν προχωρήσεις στο bixie look

Γενικά, η τάση του bixie κουρέματος επιτρέπει μεγάλη προσαρμογή στα layers των μαλλιών σου! Πρόσεξε, όμως, τις ασύμμετρες τάσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ελάχιστα κοντό κούρεμα μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή σε αντίθεση με την ακραία αλλαγή από το κοντό στο μακρύ και το αντίστροφο. Plus, μπορείς να προσθέσεις στο bixie look σου μερικά curtain bangs, κάνοντάς το απόλυτα παριζιάνικο και ταυτόχρονα κομψό.

Μερικές extra συμβουλές:

  • Μείνετε μακριά από τις ασυμμετρίες.
  • Το σχήμα πρέπει να είναι συνεκτικό και όμορφα αναμεμειγμένο σε όλα τα layers, για να υπάρχει ομοιομορφία.
  • Μην ξεχάσεις να προσαρμόσεις τις μπροστινές τούφες των μαλλιών και αυτές που υπάρχουν περιμετρικά του προσώπου.
  • Σκέψου ένα κλασικό, αλλά κομψό κούρεμα, που θα σε ξετρελάνει.

Μαρία Κουτσάκα

More

Φουλάρι – Καλωσόρισε την άνοιξη με το must item...

Βρισκόμαστε στην αρχή της άνοιξης και το απαραίτητο αξεσουάρ για να συμπληρώσει μια ιδανική εμφάνιση δεν είναι...

Lip Gloss Nails: Το απόλυτο manicure για την Άνοιξη...

Αποτελεί κοινό μυστικό για όλες μας ότι τα κομψά, λαμπερά και ταυτόχρονα διακριτικά νύχια είναι για το...
Brooklyne