Τα hair rollers είναι το beauty trend που θα θες να δοκιμάσεις από σήμερα

80's hair are back!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Για όποια έχει λεπτά μαλλιά, μερικά θερμαινόμενα ρολά γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και στην κορυφή του κεφαλιού μπορούν να κάνουν πρωινά θαύματα, ενώ παράλληλα κάνετε το μακιγιάζ σας.

Ακόμα κι αν δεν έχετε λεπτά μαλλιά, μπορούν να μιμηθούν την κίνηση που δημιουργεί το πιστολάκι χωρίς να χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο ραντεβού στο κομμωτήριο. Δεύτερον, τα σγουρά μαλλιά επανήλθαν στη μόδα. Και τα διάσημα πια hair rollers μπορούν να δημιουργήσουν μια πολύ εντυπωσιακή μπούκλα της δεκαετίας του ’80 χωρίς τη ζημιά που προκαλεί ένα θερμαινόμενο εργαλείο μαλλιών. Πάμε να τα δοκιμάσουμε; Αλλά πώς; Η απάντηση δίνεται παρακάτω.

Ποια hair rollers να χρησιμοποιήσεις

Οι κύλινδροι Velcro θα δώσουν έναν απαλό κυματισμό σε μαλλιά που έχουν ήδη στεγνώσει με πιστολάκι. Αν δεν εφαρμόσεις θερμότητα με στεγνωτήρα μαλλιών αφού τοποθετηθούν, στην πραγματικότητα δε θα αλλάξουν την υφή των μαλλιών. Οι θερμαινόμενοι κύλινδροι, από την άλλη πλευρά, θα βάλουν τα μαλλιά σου σε ένα διαφορετικό μοτίβο κυμάτων· είναι η θερμότητα που ακολουθείται από την ψύξη που δημιουργεί το κύμα ή τη μπούκλα και τα βοηθά να διαρκούν για ώρες. Είναι εξαιρετικά για ένα blow-dry φινίρισμα.

Επίσης, τα μακριά ρολά αφρού ήfoam rollers, όπως αποκαλούνται, αρχικά ονομάζονταν Molton Browners—είναι για πιο σφιχτές μπούκλες ή πιο σφιχτά κύματα, ανάλογα με το πώς τυλίγονται. Μπορείς να τα απλώσεις σε στεγνωμένα με πετσέτα μαλλιά και να κοιμηθείς με αυτά—καθώς τα μαλλιά στεγνώνουν, δημιουργούνται οι μπούκλες σου.

Χρειάζεται να καλυφθεί όλο το κεφάλι;

Όχι, πολλές φορές μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μόνο από την κορυφή για ανύψωση της ρίζας. Αν πρόκειται να καλύψεις ολόκληρο το κεφάλι σου, θα χρειαστείς περίπου 10 με 15 μεγάλα hair rollers – φυσικά, εξαρτάται από το μήκος και το πάχος των μαλλιών σου.

Προς ποια φορά τυλίγω;

Πάντα μακριά από το πρόσωπο, διαφορετικά τα μαλλιά θα αναπηδούν προς τα εμπρός και θα δείχνουν παλιομοδίτικα.

How to

  • Πρώτα απ’ όλα, ψέκασε τα μαλλιά σου με ένα σπρέι για όγκο ή έναν αφρό για μπούκλες, εστιάζοντας στις ρίζες.
  • Τύλιξε τα hair rollers που έχεις επιλέξει σε τμήματα μαλλιών και βεβαιώσου ότι οι άκρες είναι μαζεμένες ομαλά για να αποφύγεις τη μεγάλη καμπύλη στις άκρες.
  • Αν χρησιμοποιείς θερμαινόμενα hair rollers, που είναι προτιμότερα γιατί σφίγγουν τα μαλλιά πιο γρήγορα, άφησέ τα να κρυώσουν όσο κάνεις το μακιγιάζ σου.
  • Βγάλε τα hair rollers, γύρισε το κεφάλι σου ανάποδα και χτένισε προσεκτικά με μια χτένα με φαρδιά δόντια. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία ψεκάζοντας με περισσότερο σπρέι μαλλιών για όγκο ή με μια λακ για περισσότερη διάρκεια.

Μαρία Κουτσάκα

More

“Glitz + Genes”: Η Φιλάνθη Μπογέα επιστρέφει με τη...

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Φιλάνθη Μπογέα φέτος επιστρέφει με τη νέα ανατρεπτική της συλλογή που ονομάζεται “Glitz...

Ολόκληρη η ζωή της Amy Winehouse ήταν μια ερωτική...

Δεν ξέρω αν όλα όσα είδα στην ταινία για τη ζωή της Amy Winehouse είναι αλήθεια. Αυτό...
Brooklyne