Έκανα θεραπεία κερατίνης στα μαλλιά μου και αυτή είναι η εμπειρία μου

Πήγα στο κομμωτήριο, δοκίμασα την οργανική κερατίνη και ιδού το πόρισμα:

Δεν είμαι ένα κορίτσι με σγουρά μαλλιά, ούτε ένα κορίτσι με ίσια: έχω έναν ελαφρώς σπαστό τύπο μαλλιών με τάση για φριζάρισμα. Θεωρώ πως είμαι η ιδανική υποψήφια για την θεραπεία οργανικής κερατίνης γιατί στα πολύ σγουρά μαλλιά οπωσδήποτε βοηθάει αλλά όχι όσο στα δικά μου και στα εντελώς ίσια είναι περιττή τουλάχιστον στο κομμάτι του ισιώματος.

Αρχικά να τονίσουμε ότι σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε θεραπεία κερατίνης και βάφετε τα μαλλιά σας, πρώτα πρέπει να κάνετε την κερατίνη και μετά τη βαφή. O λόγος είναι ότι η κερατίνη ανοίγει το χρώμα των μαλλιών οπότε αν κάνετε πρώτα τη βαφή και αμέσως μετά θεραπεία κερατίνης θα ξανοίξει το χρώμα σας.

Υπάρχουν δυο είδη κερατίνης: H oργανική και η brazilian. Η διαφορά ανάμεσά τους είναι ότι η brazilian είναι πολύ πιο αποτελεσματική και δυνατή στο ίσιωμα. Εμείς εδώ θα μιλήσουμε για την οργανική:

Υπάρχουν δυο τρόποι να κάνετε τη θεραπεία στα μαλλιά σας: O πρώτος είναι ο λεγόμενος “θεραπευτικός” και ο δεύτερος εκείνος που περιλαμβάνει την πρέσα μαλλιών και είναι πιο “επιθετικός”.

Στην περίπτωση λοιπόν που θέλετε να κάνετε θεραπεία κερατίνης όχι αποκλειστικά και μόνο για ίσιωμα αλλά ουσιαστικά για να boostάρετε τα μαλλιά σας με το συστατικό αυτό που ούτως ή άλλως υπάρχει μέσα στην τρίχα, τότε θα εφαρμόσετε την κερατίνη, αλλά θα ζητήσετε από τον κομμωτή σας να μην εφαρμόσει στο τέλος την πρέσα για το ίσιωμά τους.

Αν πάλι θέλετε εκτός από τα υπόλοιπα οφέλη της κερατίνης να αποκτήσετε και το τέλειο ίσιωμα τότε θα ζητήσετε την άλλη λύση, αυτή δηλαδή που περιλαμβάνει και το ίσιωμα των μαλλιών στο τέλος με το σίδερο.

H διαδικασία έχει ως εξής: Πρώτα θα λουστείτε με το ειδικό σαμπουάν το οποίο θα μείνει στα μαλλιά σας 15 λεπτά και στη συνέχεια θα τα ξεβγάλετε. Ο κομμωτής θα περάσει το ειδικό προϊόν στα μαλλιά σας, θα το αφήσει 20 λεπτά και στη συνέχεια είτε θα το ξεβγάλει και θα το στεγνώσει είτε θα το ξεβγάλει και θα το ισιώσει με το σίδερο.

Να γνωρίζετε ότι και στις δυο περιπτώσεις το φριζάρισμα θα πάψει να υπάρχει γιατί η κερατίνη θα ενυδατώσει τόσο καλά τα μαλλιά σας που θα αποκτήσουν όλα τα χαμένα τους συστατικά και δε θα φουντώνουν πια, θα είναι λεία και απαλά.

Αν τα μαλλιά σας είναι μέχρι σπαστά, τότε μετά την εφαρμογή της κερατίνης θα γίνουν ίσια και δε θα χρειάζεστε κάποιο εργαλείο styling για να τα τιθασεύσετε. Αν είναι σγουρά τότε θα ισιώνουν πολύ πιο εύκολα μετά το λούσιμο και το ίσιωμά τους θα κρατάει περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση η θεραπεία αυτή μόνο θετικά μπορεί να έχει αφού αναπληρώνει τα χαμένα συστατικά των μαλλιών μας από την ταλαιπωρία και τις χημικές διεργασίες που έχουν υποστεί.

Οι ειδικοί λένε ότι μπορούμε να την επαναλαμβάνουμε κάθε τρεις μήνες, αυτό εξαρτάται και από το πόσο συχνά λούζεται κάποιος βέβαια, αφού κάθε φορά με το λούσιμο φεύγει και μια μικροποσότητα κερατίνης.

More

“Glitz + Genes”: Η Φιλάνθη Μπογέα επιστρέφει με τη...

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Φιλάνθη Μπογέα φέτος επιστρέφει με τη νέα ανατρεπτική της συλλογή που ονομάζεται “Glitz...

Ολόκληρη η ζωή της Amy Winehouse ήταν μια ερωτική...

Δεν ξέρω αν όλα όσα είδα στην ταινία για τη ζωή της Amy Winehouse είναι αλήθεια. Αυτό...
Brooklyne