URIAGE Bariesun: Εξειδικευμένη ασπίδα προστασίας για δέρμα που έχει “λατρέψει” ακόμη και ο ήλιος

Η ηλιοθεραπεία είναι μια ευχάριστη στιγμή και μια ευεργετική πηγή βιταμίνης D. Αλλά μπορεί επίσης να γίνει επικίνδυνη εάν δεν λάβουμε τις σωστές προφυλάξεις και δεν χρησιμοποιήσουμε μια προστασία κατάλληλη για τις δικές μας ανάγκες. Ο κίνδυνος προκύπτει από την επίδραση των ακτίνων UV στο δέρμα, ο οποίος εμφανίζεται σε δύο στάδια:

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ: Εάν η έκθεση στον ήλιο είναι παρατεταμένη και το δέρμα δεν είναι σωστά προστατευμένο, το δέρμα θα καεί, με αποτέλεσμα ένα «ηλιακό έγκαυμα», που ονομάζεται επίσης ερύθημα του ήλιου. Οι ακτίνες UVB είναι κυρίως υπεύθυνες, αλλά οι ακτίνες UVA συμβάλλουν επίσης σε αυτό το φαινόμενο προκαλώντας βλάβη στο DNA. Δεν επηρεάζει μόνο την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. Η εσωτερική στοιβάδα μπορεί να υποφέρει επίσης. Οι υπεριώδεις ακτίνες προκαλούν επίσης μείωση της ανοσολογικής άμυνας του δέρματος και πάχυνση του κερατοειδούς στρώματος.

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ: Οι επαναλαμβανόμενες εκθέσεις στον ήλιο αντιπροσωπεύουν έναν μακροπρόθεσμο παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του δέρματος. Αυτές οι εκθέσεις είναι επίσης υπεύθυνες για την επιταχυνόμενη γήρανση του δέρματος, προκαλώντας την εμφάνιση ρυτίδων, καφέ κηλίδων και απώλεια ελαστικότητας του δέρματος.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ URIAGE, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ? ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ

Γεννημένο στην καρδιά των αλλικών Άλπεων, το ιαματικό νερό της Uriage ταξιδεύει για 75 χρόνια, υφαίνεται στα βαθιά βραχώδη στρώματα και αντλεί τη μοναδική ισορροπία του από ορυκτά και ιχνοστοιχεία. Φιλτράρεται από αυτή την αμόλυντη φύση, αναβλύζει σε βάθος 80 μέτρων, όπου και συλλέγεται, προσφέροντας στον κόσμο την εξαιρετική του αγνότητα και ολότητα.

Η συγκέντρωση μετάλλων των 11 g / L προσφέρει ισοτονικότητα παρόμοια με αυτή των κυττάρων του δέρματος. Λειτουργεί σαν έναν πραγματικό φυσικό φυσιολογικό ορό, διατηρώντας έτσι την ισορροπία του δέρματος. Είναι εύκολο στη χρήση και επιτρέπει μια εφαρμογή σε όλες τις περιοχές, ακόμη και στις πιο ευαίσθητες (μάτια, μύτη, βλεννώδεις μεμβράνες).

Αυτό το ισοτονικό και μοναδικό νερό έχει τη δύναμη να ενισχύσει το φραγμό του δέρματος μέσω της δράσης του στο σύνθεση δύο βασικών πρωτεϊνών:

ΦΙΛΑΓΚΡΙΝΗ: ένα εγγενές συστατικό των φυσικών ενυδατικών παραγόντων (NMF), απαραίτητο για τη στεγανότητα των άνω στρωμάτων της επιδερμίδας

CLAUDIN: μια πρωτεΐνη που διατηρεί τις στενές συνδέσεις μεταξύ των κυττάρων. Το δέρμα προστατεύεται από την αφυδάτωση αλλά και από ερεθιστικούς παράγοντες ή ”κακά” βακτήρια που μπορεί να προκαλούν ανισορροπία στην χλωρίδα του.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ URIAGE

Η ομάδα Ε & Α της Uriage, με επικεφαλής τον Dr. Luc Lefeuvre, ξεκίνησε ένα ερευνητικό πρόγραμμα το 2018 για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο των συνθέσεων ηλιακών προϊόντων για τη ζωή των κοραλλιών και τον ωκεανό.

Οι αρχικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ενυδρεία, μεταξύ 2018-2019, σε μοσχεύματα κοραλλιών, του είδους Seriatopora hystrix, με όλα τα συστατικά φίλτρου αντι-UV που χρησιμοποιούνται στη σειρά Uriage Bariésun. Στο τέλος αυτών των μελετών, δεν παρατηρήθηκε καμία δομική τροποποίηση ή λεύκανση του κοραλλιού μετά από 96 ώρες επαφής με προϊόντα περιποίησης Bariésun.

Στη συνέχεια, το 2020, τα Uriage Dermatological Laboratories δημιούργησαν μια ερευνητική συνεργασία με το IRD (Institut public de Recherche Scientifique pour le Développement / Δημόσιο Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας για την Ανάπτυξη) και επέλεξαν να χρηματοδοτήσουν μία από τις ερευνητικές της μονάδες με το όνομα ENTROPIE, που βρίσκεται στη Νέα Καληδονία, να αποκτήσει πιο εμπεριστατωμένη γνώση σχετικά με τη συμπεριφορά των κοραλλιών παρουσία αντηλιακών προϊόντων. Πράγματι, η Νέα Καληδονία κληρονόμησε ένα εξαιρετικό θαλάσσιο οικοσύστημα, καθώς έχει το δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο: όπως και οι περισσότεροι υφάλοι του κόσμου, αυτό το οικοσύστημα είναι εύθραυστο και υπόκειται σε υπερθέρμανση του πλανήτη καθώς και σε ανθρωπογενή και μεταλλευτική ρύπανση. Πιο συγκεκριμένα, οι αποστολές της μονάδας IRD ENTROPIE είναι να μελετήσουν αυτά τα φαινόμενα για να διατηρήσουν καλύτερα αυτήν την κληρονομιά, απαραίτητη για τον πληθυσμό του αρχιπελάγους.

Έτσι, για πρώτη φορά, το 2020, δοκιμάστηκε ένα αντηλιακό προϊόν υπό συνθήκες έκθεσης όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα και απευθείας στoν κοραλλιογενή ύφαλο. Αυτό το πείραμα πραγματοποιήθηκε μέσω μιας βύθισης 3 μέτρων στον ύφαλο κατά τη διάρκεια 2 εποχών, το καλοκαίρι και το χειμώνα (Νότιο ημισφαίριο). Πράγματι, ο ήλιος και οι συνθήκες θερμοκρασίας είναι πολύ διαφορετικές και επηρεάζουν τη ζωή των κοραλλιών.

Για τον έλεγχο της έκθεσης του κοραλλιού στο αντηλιακό προϊόν, το πείραμα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε κοράλλια που τοποθετήθηκαν σε ένα «βενθικό θάλαμο», μια υπερσύγχρονη τεχνολογία που επιτρέπει στο κοράλλι να επιβιώσει χωρίς άγχος για σύντομο χρονικό διάστημα:

  • Η φωτοσυνθετική δραστηριότητα και η αναπνοή του κοραλλιογενούς δοχείου μπορεί να μετρηθεί απευθείας μέσω ενός καθετήρα τοποθετημένου στο θαλασσινό νερό σε ένα σύστημα κυκλοφορίας στο βενθικό θάλαμο. Θερμοκρασία και αλατότητα μετρώνται επίσης.
  • Μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν αναλύσεις νερού, για τον έλεγχο του pH, της αλκαλικότητας, και επίπεδα θρεπτικών αλάτων (νιτρικά, φωσφορικά, αμμώνιο).
  • Η πυκνότητα των Symbiodiniaceae, απαραίτητη συμβιωτική μικροφύκη για τη ζωή των κοραλλιών, στα διάφορα κοράλλια υπολογίζονται επίσης.

Υπό τις καλοκαιρινές και χειμερινές συνθήκες, τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης υπόδειξαν καμία επίδραση του αντηλιακού Bariésun SPF50 + στη φυσιολογία κοραλλιών (Acropora muricata και Stylophora pistillata) κατά τη διάρκεια μιας ώρας έκθεσης σε 8 mg L-1 και παρόμοιες εντάσεις φωτός. Η δόση των 8 mg / L επιλέχθηκε με βάση τις συγκεντρώσεις αντηλιακών που βρέθηκαν σε δημοφιλείς περιοχές κολύμβησης, και ιδίως στο Labille et al. Μελέτη (2020).

Χρησιμοποιώντας το BARIESUN SPF50 +, είναι εφικτό να προστατεύετε το δέρμα σας από το έντονο ηλιακό φως σε τροπικά κλίματα και υποτροπικές περιοχές, πλούσιες σε οικοσυστήματα κοραλλιών, φροντίζοντας παράλληλα το περιβάλλον

ΕΜΠΕΙΡΙΑ BARIÉSUN: ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & AΠΟΛΑΥΣΗ

Η εγγύηση μιας ασφαλούς και αποτελεσματικής προστασίας δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα της σύστασης. Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται η αντηλιακή προστασία παίζει σημαντικό ρόλο. Γι ‘αυτό, με το Bariésun, τα δερματολογικά εργαστήρια της Uriage φρόντισαν να βρουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ ενός συστήματος φιλτραρίσματος, προστασίας και επιδιόρθωσης ενεργών συστατικών, κατάλληλο ακόμη και για το πιο ευαίσθητο δέρμα.

Οι συνθέσεις έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καλύψουν όλες τις ανάγκες: κρέμα, γαλάκτωμα, σπρέι, ξηρό λάδι, fluid, αόρατο stick. Τόσες πολλές επιλογές για να ικανοποιήσετε ολόκληρη την οικογένεια.

Τα εργαστήρια Uriage πάνε ένα βήμα παρακάτω και απευθύνονται σε διαφορετικούς τύπους δέρματος με εξειδικευμένα προϊόντα (αντιγήρανση, ενάντια στις κηλίδες, αποχρωματισμό και προστατευτικό fluid για δυσανεξία στον ήλιο).

ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ:

ΔΥΣΑΝΕΚΤΙΚΟ ΔΕΡΜΑ: Μερικοί τύποι δέρματος είναι πιο ευαίσθητοι και δεν ανέχονται τον ήλιο. Προκειμένου να τους βοηθήσουν να προστατευθούν από τις ακτίνες του ήλιου, τα δερματολογικά εργαστήρια της Uriage έχουν δημιουργήσει τη SPF 50+ Extreme Protective Fluid.

ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟ ΔΕΡΜΑ: Το πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι ένας από τους τύπους δέρματος που είναι πολύ ευαίσθητοι στις επιδράσεις του ήλιου. Για το λόγο αυτό, η Uriage έχει αναπτύξει συνθέσεις με SPF 50+ για εγγύηση πολύ υψηλής προστασίας.

ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟ ΣΕ ΣΚΟΥΡΟ ΔΕΡΜΑ: Ακόμα και το πιο σκούρο δέρμα δεν πρέπει να παραμεληθεί όταν πρόκειται για τις ακτίνες του ήλιου. Μέσω της σειράς Bariésun, η Uriage προσφέρει προστασία SPF30 για την αποτελεσματική προστασία του πιο σκουρόχρωμου δέρματος.

Ανακαλύψτε την πλήρη σειρά αντιηλιακών προϊόντων URIAGE Bariesun στα φαρμακεία και στα Hondos Center.


*Ακολουθήστε το brooklyne.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

WITCHY BEAUTY! Η FOREO έχει το μαγικό μυστικό για το τέλειο δέρμα στην πιο μαγική και σκοτινή νύχτα του χρόνου!

Το halloween πλησιάζει και η μαγεμένη ομορφιά και το μαγεμένο μακιγιάζ είναι ήδη στα χείλη μας. Οι διασημότητες και οι λάτρεις της ομορφιάς ετοιμάζουν...

Η ΝIVEA φέρνει την καινοτομία και την εξειδίκευση στην καταπολέμηση των κηλίδων της επιδερμίδας

Μετά από 10 χρόνια έρευνας και ελέγχου περισσότερων από 50 χιλιάδων συστατικών, η ομάδα επιστημόνων της NIVEA φέρνει την επανάσταση στην θεραπεία των κηλίδων...

Αποκτήστε το πιο υγιές και λαμπερό χαμόγελο με σύμμαχο τη FOREO

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου 2023, η FOREO, ο σουηδικός κολοσσός της τεχνολογίας ομορφιάς, έχει την τέλεια λύση για να κάνει το χαμόγελό σας...

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις σπιτικά Scrub από τα χεράκια σου και μόνο

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και τα body scrubs κάπως ακριβά, πολλές γυναίκες έχουν υιοθετήσει την ιδέα των σπιτικών καλλυντικών, ειδικά των scrub που...
Brooklyne