Byredo Makeup: Το νέο hot λανσάρισμα του brand που θα σε κάνει να αγαπήσεις το μακιγιάζ

Δουλεύοντας πολύ στενά, ο Ben Gorham και η Isamaya Ffrench εξέλιξαν μια νέα προσέγγιση στο μακιγιάζ, βάζοντας την υποκειμενικότητα εκείνου που το χρησιμοποιεί στο κέντρο της δημιουργικής τους διαδικασίας.

Το Byredo Makeup λανσάρεται παγκοσμίως. «Αυτό είναι το οπτικό μανιφέστο ομορφιάς για τη Byredo – τόσο διαφορετικό από το συνηθισμένο όσο και η προσέγγισή μας στο άρωμα. Καθώς ξεκίνησα να παρακολουθώ τον κόσμο της ομορφιάς βρήκα πως ένα μεγάλο κομμάτι του είναι συντηρητικό και συμβατικό. Σκέφτηκα πως μπορούμε να το κάνουμε διαφορετικά. Η ομορφιά είναι υποκειμενική – και το Byredo Makeup αντανακλά ακριβώς αυτό». – Ben Gorham, Founder & Creative Director, Byredo

«Πάντοτε ήθελα να επαναπροσδιορίσω τον τρόπο που προσεγγίζουμε τη δημιουργία μιας συλλογής μακιγιάζ. Προτιμώ να μην ορίζω πώς χρησιμοποιούνται τα καλλυντικά, μόνο να εμπνέω. Θέλησα να δημιουργήσω μια αίσθηση ελευθερίας στον τρόπο που προσεγγίζουμε το μακιγιάζ, αλλά και στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προϊόντα – αυτό προσπαθούμε να καθιερώσουμε». – Isamaya Ffrench, Makeup Artist & Collaborator, Byredo

Η ανατρεπτική προσέγγιση της Byredo στον κόσμο του αρώματος αντανακλάται τώρα και στην πρωτοποριακή προσέγγισή της στην ομορφιά. Δουλεύοντας πολύ στενά, ο Ben Gorham και η Isamaya Ffrench εξέλιξαν μια νέα προσέγγιση στο μακιγιάζ, βάζοντας την υποκειμενικότητα εκείνου που το χρησιμοποιεί στο κέντρο της δημιουργικής τους διαδικασίας. Τα όρια του φύλου και της ταυτότητας δεν υφίστανται, οι συμβατικότητες της βιομηχανίας απορρίπτονται. Πολυχρηστικά προϊόντα – όπως το Colour Stick – προσκαλούν τον χρήστη να επιλέξει τον τρόπο που θα τα εφαρμόσει στα μάτια, τα χείλη ή τα ζυγωματικά, και τοποθετούν την ιδέα της υποκειμενικής ομορφιάς στην καρδιά του brand.
Το κυνήγι της τελειότητας που χαρακτηρίζει την Byredo αντανακλάται σε κάθε τοτεμική συσκευασία, σχεδιασμένη από τον Gorham. Κάθε κομμάτι γίνεται αντικείμενο πόθου, θέλεις να το κάνεις δικό σου, αλλά και να το δοκιμάσεις. Η φουτουριστική αισθητική τους «αντηχεί» στη σύνθεσή τους: το μακιγιάζ αποτελείται κυρίως από clean, φυσικά συστατικά ταυτόχρονα όμως, η απόδοση και η τεχνολογία των προϊόντων έχει ληφθεί σχολαστικά υπόψιν. Σχεδιασμένο για ενστικτώδη εφαρμογή, παρά για να «διδάσκεται» με tutorials,
αυτό είναι ένα μακιγιάζ που ζει, κινείται και αναπνέει μαζί με εκείνον που το χρησιμοποιεί.

Το Universal προϊόν: Colour Stick – Bâton de couleur

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τις δυνατότητες αυτοέκφρασης που προσφέρει αυτή η συλλογή. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς τη συνδυάζεις, με όσο λίγη ή πολλή ένταση θες. Παράδειγμα, το Colour Stick – ο χρήστης είναι εκείνος που αποφασίζει πού θα εφαρμόσει το χρώμα, στα χείλη, τα μάγουλα ή τα μάτια. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό σύστημα χωρίς φόβο, σύμφωνα με το οποίο η προσέγγιση στο μακιγιάζ, τόσο στην εφαρμογή όσο και τη δημιουργία, να είναι ενστικτώδης.» – Ben Gorham, Founder & Creative Director, Byredo

«Ούτε ο Ben, ούτε εγώ θέλαμε ένα κομφορμιστικό μακιγιάζ. Το Colour Stick είναι καίριας σημασίας σε ό,τι αφορά την προσέγγισή μας. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα universal προϊόν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Προτιμώ να μην ορίζω πώς χρησιμοποιούνται τα καλλυντικά, μόνο να εμπνέω.» – Isamaya Ffrench, Makeup Artist & Collaborator, Byredo

Το πολυχρηστικό Colour Stick υμνεί την υποκειμενική ομορφιά: ένα συναίσθημα που βρίσκεται στην καρδιά της Byredo. Εκφράζοντας σκοπίμως τα άκρα, η αρχική γκάμα δεκαέξι αποχρώσεων είναι περισσότερο συναισθηματική παρά στρατηγική επιλογή, με στόχο να εμπνεύσει τη δημιουργικότητα. Τα έντονα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή μαζί και είναι σχεδιασμένα ώστε να απλώνονται με τα δάχτυλα ή με πινέλα. Το Colour Stick έρχεται σε διαφορετικά τελειώματα ευθυγραμμισμένα με τις αντίστοιχες αποχρώσεις, και περιλαμβάνει ελαφριές dewy, ματ και κρεμώδεις υφές κατάλληλες για τα μάγουλα, τα μάτια και τα χείλη. Κλεισμένο σε ασημένιο, μεταλλικό tube, το λεπτό stick με το καμπυλωτό άκρο, είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται εύκολα, γρήγορα και ενστικτωδώς – αποφεύγοντας, έτσι, την τεχνητή, υπερβολική τελειότητα.

Dewy αποχρώσεις: Flower Play, Purple Stinger, Great Sands, Vienna.
Πουδρέ-κρεμώδεις αποχρώσεις: La Scene, Kumato, Babi, Kinda Blue, Ancient, Sauce, Chin of Gold, Ultramagnetic, Medium Blue, Mesolithic, Sick Pink.
Κρεμώδεις αποχρώσεις: Destroyer.

Τα μάτια

«Τα χρώματα και η υψηλή ποιότητα των υλικών είναι βασικά στοιχεία, όπως ακριβώς και τα αντικείμενα μέσα στα οποία περιέχονται. Τα αγγίζετε, παίζετε με αυτά, τα παίρνετε μαζί σας. Αυτά τα αντικείμενα είναι απτά, προσωπικά και αισθησιακά. Είναι, λοιπόν, μια ευαίσθητη διαδικασία σχεδιασμού που απαιτεί επιδεξιότητα. Το κλείσιμο, ο ήχος, ο μαγνήτης… Θέλησα να εκφράζεται η ιδέα της ποιότητας και της απόδοσης μέσα από τη δομή και το βάρος τους».
Ben Gorham, Founder & Creative Director, Byredo

«Το μακιγιάζ συνήθως είχε μια κάπως επαναλαμβανόμενη παλέτα, όμως τώρα υπάρχει τόση ελευθερία στο χρώμα και τη χρήση του – θέλησα να σχεδιάσω συλλογές που ουσιαστικά συνδέονται με μια ιστορία. Για παράδειγμα, στις παλέτες “Syren” και “Corporate Colours”, τα χρώματα εκφράζουν το αφήγημα. Μπορεί να δίνουν μια αίσθηση οικεία ή νοσταλγική! Το χρώμα είναι η βασική προσέγγιση – αυτό που η παλέτα “Corporate Colors” μπορεί να αποδώσει οπτικά μέσα από τα χρώματα και το όνομά της, μοιάζει με τον τρόπο που λειτουργεί ένα άρωμα μέσα από την μυρωδιά.» – Isamaya Ffrench, Makeup Artist & Collaborator, Byredo

Η Byredo πιστεύει στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα σε όλη τη συλλογή μακιγιάζ της,
συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων για τα μάτια. Βασισμένη σε τρεις πυλώνες – την Eyeshadow Palette, το υγρό Eyeliner και τη Mascara – κάθε θεμελιώδες στοιχείο της δημιουργήθηκε με τον υψηλότερο βαθμό δημιουργικότητας και προσεκτικής μελέτης.

Σκιά ματιών

Η παλέτα σκιών Eyeshadow 5 Colours είναι χτισμένη γύρω από τρεις ιστορίες: Sciomancer, Syren και Corporate Colours. Κάθε παλέτα φιλοξενεί πέντε compact σκιές σε σκόνη με τρία διαφορετικά τελειώματα: ματ, μεταλλικό και ultra-glitter. Με ελαφριές υφές μεγάλης διάρκειας που μπλεντάρονται εύκολα, η παλέτα ενθαρρύνει τον χρήστη να την εφαρμόσει με τα ακροδάχτυλα – τα πέντε χρώματά της αντικατοπτρίζουν τα πέντε δάχτυλα. Έντονα, καθαρά και ακτινοβόλα, τα χρώματα φιλοξενούνται σε μια χαρακτηριστική, μεταλλική, σε σχέδιο «σταγόνας» παλέτα – η κυματοειδής, εργονομική, μεταλλική κασετίνα μιμείται τους κυματισμούς που δημιουργεί μια σταγόνα όταν πέφτει στο νερό. Εδώ, υπάρχει μια
αναφορά στις glamorous παλέτες του παρελθόντος, φτιαγμένες τώρα, για το μέλλον.

Η “Sciomancer” είναι ένα παράδειγμα του τολμηρού γούστου της Byredo, αλλά και φόρος τιμής στο εξωφρενικό στυλ του μουσικού Yves Tumor. Είναι μια αρμονία από βαθιές και έντονες αποχρώσεις με μεταλλικά και glitter τελειώματα που ταιριάζουν υπέροχα σε πιο σκούρους τόνους επιδερμίδας.

Η “Syren” είναι ένα φρέσκο και ζωηρό τραγούδι των Σειρήνων που μαγνητίζει, εμπνευσμένη από τις Σειρήνες της ελληνικής μυθολογίας και συγκεκριμένα εκείνες που παρουσιάστηκαν στον Οδυσσέα. Ελαφριές, φωτεινές, ιριδίζουσες, μεταλλικές αποχρώσεις δημιουργούν φρέσκα looks με μια αίσθηση προσποιητής αθωότητας.

Η “Corporate Colours” έχει ένα όνομα που ειρωνεύεται την ουδετερότητα των σκιών που είναι ιδανικές για πιο καθημερινές, φυσικές εμφανίσεις. Η ιδανική, everyday αρμονία κρύβεται στις ουδέτερες, ιριδίζουσες και ματ αποχρώσεις με μια ευελιξία και κομψότητα που ξεπερνά οποιοδήποτε υπονοούμενο για την ρουτίνα του «οκταώρου».

Eyeliner και Mascara

Σου παρουσιάζουμε τα καθορισμένα, γραφιστικά θεμέλια για τη δημιουργική χρήση του χρώματος οπουδήποτε. Το υγρό Technical Black Eyeliner χαρίζει τέλεια ένταση με μία κίνηση, χάρη στο υψηλής ακριβείας πινέλο του. Ανθεκτικό στην υγρασία, δεν λιώνει, δεν δημιουργεί μουτζούρες – μια απολύτως vegan, 99,2% φυσική σύνθεση – ενώ οι γραμμές, λεπτές ή τολμηρές, μένουν σταθερές για δώδεκα ώρες.

Το Eyeliner φιλοξενείται σε μια ξεχωριστή, πράσινη συσκευασία, εμπνευσμένη από τη φύση αλλά με αίσθηση αφηρημένη και φουτουριστική. Συνοδεύεται από την Space Black Mascara που κυκλοφορεί σε μια εντυπωσιακή, καμπυλωτή, κόκκινη συσκευασία. Αφηρημένη, τοτεμική και εργονομική, η Byredo Mascara είναι ένα αντικείμενο πόθου, αλλά και ένα «εργαλείο» ομορφιάς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοντό βουρτσάκι ακριβείας από σιλικόνη για να αναδείξετε κάθε μία βλεφαρίδα ξεχωριστά «χτίζοντας» την ένταση του αποτελέσματος ή απλά να εφαρμόσετε τη Mascara γρήγορα και εύκολα. Σε βαθύ μαύρο χρώμα – μια απόλυτα vegan, 85% φυσική σύνθεση – με σύνθεση που μένει σταθερή και αντιστέκεται στο νερό και την υγρασία, ολοκληρώνει όλα τα στυλ στο μακιγιάζ ματιών, από το φυσικό μέχρι το πιο graphic.

Μολύβι Kajal

Αυτό το κρεμώδες και πλούσιο σε pigments μολύβι μπορεί να εφαρμοστεί στο εσωτερικό και το εξωτερικό των ματιών. Ως μοντέρνα ενσάρκωση της ινδικής κληρονομιάς του Ben Gorham, το νέο Kajal Pencil τονίζει τα μάτια με έντονες χρωστικές και μια κρεμώδη, σούπερ άνετη εφαρμογή. Αυτό το jumbo μολύβι μεγάλης διάρκειας μπορείτε να το εφαρμόσετε με ακρίβεια στο εσωτερικό των κάτω βλεφάρων, να το απλώσετε κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων ή να κάνετε smudge στο πάνω βλέφαρο για ένα smoky φινίρισμα. Κάθε μολύβι Kajal συνοδεύεται από μια ξύστρα Byredo, φτιαγμένη από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό.

  • Κρεμώδης σύνθεση που γλιστράει πανεύκολα
  • Αποχρώσεις με πλούσια pigments
  • Εύκολο smudging
  • Ευέλικτη εφαρμογή: άνω βλέφαρο, γραμμή βλεφαρίδων, εσωτερικό του κάτω βλεφάρου
  • Μεγάλη διάρκεια
  • Ανθεκτικό στον ιδρώτα και την υγρασία

Αποχρώσεις:
Kali Kali: ένα έντονο ματ μαύρο. Vegan σύνθεση.
Neela Neela: ένα βελούδινο navy blue.
Bhoora Bhoora: ένα βαθύ, smoky καφέ. Vegan σύνθεση.
Chaandee (συλλεκτική έκδοση): ένα φωτεινό, shimmering ασημί.

Μολύβι ματιών

Ένα διπλό, πολυλειτουργικό μολύβι με αποτέλεσμα που μπορείτε να «χτίσετε» και σύνθεση με κρεμώδη-πουδρέ υφή που μπλεντάρεται πανεύκολα. Αδιάβροχο και σταθερό. H refillable, με σχήμα σαν δάκρυ, άκρη του, χαρίζει ευέλικτη εφαρμογή: μια μύτη για να δώσετε σχήμα, μια flat επιφάνεια για γέμισμα συν ένα βουρτσάκι για styling. Με σύνθεση μελετημένη με ακρίβεια για το ιδανικό φινίρισμα, το Brow Pencil είναι 93% φυσικό και 100% Vegan. Σε πέντε ήσυχες αποχρώσεις που καλύπτουν όλους τους τόνους επιδερμίδας. Refillable συσκευασία με 1 προϊόν και 1 refill. Διατίθεται και σε σετ των 3 refills.

Αποχρώσεις:
Sand: ιδανική για σκούρα ξανθά προς ανοιχτά ξανθά φρύδια.
Sepia: ιδανική για ξανθά φρύδια.
Dusk: ιδανική για καστανά φρύδια.
Charcoal: ιδανική για μαύρα φρύδια.
Slate: ιδανική για γκριζωπά σκούρα φρύδια.

Τα χείλη

«Η προσέγγιση στο χρώμα δεν θα πρέπει να είναι υπερβολική και το όνομα θα πρέπει να είναι χαρακτηριστικό. Κάθε απόχρωση έχει μια ιστορία.» – Ben Gorham, Founder & Creative Director, Byredo

«Όπως και με τα αρώματα της Byredo, όλα έχουν να κάνουν με την απόδοση μιας συναισθηματικής σύνδεσης – μόνο που αυτή τη φορά γίνεται μέσα από το χρώμα και τη γλώσσα. Υπάρχει μια νοσταλγική, συγκεκριμένη, αισθητηριακή εξάρτηση που εκφράζεται τόσο με το χρώμα, όσο και με τα ονόματα» – Isamaya Ffrench, Makeup Artist & Collaborator, Byredo

Πολυτελή, αισθησιακά, διαχρονικά: το Byredo Lipstick και το Lip Balm με την τολμηρή φινέτσα τους εκφράζουν το ζενίθ της πολυτελούς εμπειρίας ομορφιάς. Ωστόσο, διατηρούν μια αίσθηση χαλαρότητας και ρεαλισμού: μια καθημερινή extravaganza για να φοριέται σχεδόν σαν φυλαχτό.

Lip Balm

«Καθαρό» και θρεπτικό: Μια 99.8% φυσική, σούπερ ενυδατική σύνθεση, ένα μόνο πέρασμα της οποίας είναι αρκετό για να προσφέρει πολλές ώρες ενυδάτωσης. Το λεπτό stick φιλοξενείται σε μια χαρακτηριστική, ελαφρώς καμπυλωτή, ανθρακί μεταλλική συσκευασία και κλείνει με μαγνητικό καπάκι.

Lipstick

Με πολυτελή, πλούσια χρώματα και σύνθεση που μένει σταθερή, το Byredo Lipstick σχεδιάστηκε για απόλυτη άνεση και καθημερινή χλιδή. Με σατινέ ή μεταξένιο ματ τελείωμα, ανάλογα με την απόχρωση, κάθε λεπτό stick φιλοξενείται σε μια δίχρωμη μεταλλική συσκευασία και σφραγίζεται με μαγνητικό καπάκι.

Σατινέ: Earth Dust, Commuter, Semi-Formal, Dancehall Queen, Subtropical, Divorce, Red & Blue
Μεταξένιο ματ: Solid Ground, Tokio Rose, China Plum, La Flamme, Reunion, Red Armchair, Lascaux, Worship Her

Σχετικά με τον Ben Gorham, Founder & Creative Director, Byredo

Γεννημένος στη Σουηδία από Ινδή μητέρα και Καναδό πατέρα, ο Ben Gorham μεγάλωσε
ανάμεσα στο Τορόντο, τη Νέα Υόρκη και τη Στοκχόλμη. Το αρχικό και πολύ σοβαρό όνειρό του ήταν να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ. Ως νεαρός αθλητής ξεχώριζε στον αγώνα,
συμμετέχοντας στην ομάδα του λυκείου του στη Νέα Υόρκη και αργότερα στο κολέγιο στον
Καναδά, πριν φύγει για να παίξει επαγγελματικά στην Ευρώπη. Καθώς δεν κατάφερε να
συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα για να συνεχίσει ως επαγγελματίας, ο Gorham
αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το όνειρό του. Βρήκε παρηγοριά στην τέχνη και γράφτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Στοκχόλμη. Στην αποφοίτηση, μια τυχαία συνάντηση με έναν αρωματοποιό τον έπεισε ότι θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να δοκιμάσει τη δημιουργικότητά του μέσα από τα αρώματα παρά μέσα από τη ζωγραφική. Χωρίς καμία εκπαίδευση στο χώρο, ο Gorham προσέγγισε δύο παγκοσμίου φήμης «μύτες», τους εξήγησε τις οσφρητικές του επιθυμίες και τους άφησε ελεύθερους να δημιουργήσουν. Ως outsider στη βιομηχανία της ομορφιάς, ο Gorham θεωρείται μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, ενώ το προσωπικό του στυλ και η σύνδεσή του με τη μόδα και την τέχνη έχουν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή περιοδικά.

Σχετικά με την Isamaya Ffrench, Makeup Artist & Collaborator, Byredo

Πριν ξεκινήσει την καριέρα της στην ομορφιά, η Isamaya σπούδασε 3D στο Chelsea College of Art και στη συνέχεια σχεδιασμό προϊόντων στο St Martins. Το 2010 μπήκε στην Theo Adams Company, μια κολεκτίβα καλλιτεχνών, χορευτών, μουσικών, ηθοποιών και τραγουδιστών από όλο τον κόσμο με έδρα στο Λονδίνο, οι οποίοι δημιουργούν
μοναδικές θεατρικές παραγωγές μεγάλης κλίμακας, ταινίες, events, φωτογραφία και ήχο.
Το 2017, η Isamaya λάνσαρε το Dazed Beauty ως Creative Director και έκτοτε έχει παίξει βασικό δημιουργικό ρόλο σε διάφορα διεθνή πολυτελή brands καλλυντικών, η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στα περιοδικά Vogue Italia, British Vogue, Vogue China, i-D, LOVE, Dazed, Garage, Antidote, M Le magazine du Monde, Teen Vogue, Pop και AnOther. Έχει συνεργαστεί με διάσημους φωτογράφους ανάμεσά τους και οι Mert and Marcus, Tim Walker, Stephen Klein, David Sims, Inez and Vinoodh, Richard Burbridge, Tyrone Lebon, Miles Aldridge, Harley Weir, Pierre Debusschere, ενώ έχει δουλέψει και στα shows των Louis Vuitton, Junya Watanabe, Olivier Theyskens, Kenzo και Giambattista Valli.

Τα προϊόντα Byredo διατίθενται αποκλειστικά στα attica Golden Hall και City Link, καθώς και στο atticadps.gr/eshop.

More

“Glitz + Genes”: Η Φιλάνθη Μπογέα επιστρέφει με τη...

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Φιλάνθη Μπογέα φέτος επιστρέφει με τη νέα ανατρεπτική της συλλογή που ονομάζεται “Glitz...

Ολόκληρη η ζωή της Amy Winehouse ήταν μια ερωτική...

Δεν ξέρω αν όλα όσα είδα στην ταινία για τη ζωή της Amy Winehouse είναι αλήθεια. Αυτό...
Brooklyne