Τα μόνα eyeliner tips που θα χρειαστείς στη ρουτίνα μακιγιάζ σου

Είναι, αναμφίβολα, το πιο δύσκολο μέρος του μακιγιάζ, όταν αποφασίζεις να το κάνεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και ακατόρθωτο. Αυτό θα σου αποδείξουμε στις επόμενες γραμμές, όπου θα μάθεις όλα τα μυστικά του eyeliner και πώς ακριβώς να το πετύχεις σαν επαγγελματίας makeup artist. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι; Η εξάσκηση είναι το Α και το Ω!

 

Step by step

 1. Βρείτε το κατάλληλο είδος eyeliner. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασκήσεις περισσότερο τη διαδικασία και θα πετύχεις την τέλεια γατίσια γραμμή. Εάν είσαι αρχάρια, καλό είναι να προτιμήσεις το στυλό eyeliner.
 2. Ξεκίνα τη γραμμή από το κέντρο του βλεφάρου. Άρχισε σχηματίζοντάς την από το κέντρο του βλεφάρου και σιγά σιγά φτάσε μέχρι το τέλος, στη γωνία του ματιού. Προσπάθησε να μείνεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στις βλεφαρίδες σου, σύρριζα, για να δώσεις έτσι μεγαλύτερη ένταση στο βλέμμα.
 3. Σχημάτισε την εξωτερική γραμμή. Τράβηξε τη γραμμή ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία του ματιού και πήγαινε μέχρι εκεί που θέλεις και νιώθεις ασφαλής. Μην το παρακάνεις με το μέγεθός της γιατί είδες κάπου μια μακριά και bold γραμμή και σου άρεσε. Το παν είναι να εξασκηθείς και να τελειοποιήσεις ένα συγκεκριμένο είδος γραμμής.
 4. Μόλις ολοκληρώσεις με την εξωτερική γραμμή, ένωσε τη γραμμή που έφτιαξες με την προηγούμενη γραμμή που ξεκίνησες από το κέντρο του βλεφάρου.
 5. Για μεγαλύτερη ένταση στο χρώμα, πάτησε από πάνω τη γραμμή με το eyeliner για δεύτερη φορά ακολουθώντας τις ίδιες κινήσεις.
 6. Σχημάτισε την εσωτερική γραμμή. Μόλις ολοκληρώσεις με το προηγούμενο βήμα, τώρα είσαι έτοιμη να σχηματίσεις τη γραμμή στην εσωτερική πλευρά. Συνέχισε, λοιπόν, από το κέντρο του βλεφάρου και πήγαινε προς την εσωτερική γωνία αρκετά αργά και σχολαστικά.
 7. Μη φτάσεις ακριβώς μέχρι τη γωνία για να μην εισέλθει το χρώμα στο εσωτερικό του ματιού και μουτζουρώσει την περιοχή εκεί.
 8. Γέμισε τυχόν κενά που έχουν δημιουργηθεί για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αλλά και για να κάνεις πιο έντονο το μαύρο χρώμα του eyeliner.
 9. Περίμενε να στεγνώσει πολύ καλά το eyeliner σου. Μόλις ολοκληρώσεις με τη γραμμή, ήρθε η ώρα να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα. Μόλις στεγνώσει μετά από 2-3 λεπτά πολύ καλά το eyeliner, πάρε ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες και στριφογύρισέ τες πολύ προσεκτικά.
 10. Εφάρμοσε mascara για να αναδειχθεί περισσότερο η γραμμή eyeliner, ενώ μόλις στεγνώσει και η mascara ψέκασε την περιοχή των ματιών και όλου του προσώπου με setting spray για σταθερότητα και διάρκεια.
 11. Διόρθωσε οποιαδήποτε ατέλεια με μια μπατονέτα και λίγο νερό ντεμακιγιάζ.

Extra tips

Εάν δεν μπορείς να κάνεις μόνη σου το eyeliner όσο και αν προσπαθείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτοκόλλητα eyeliner, για να γλιτώσεις χρόνο και λάθη.

Επίσης, μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακό μολύβι ματιών. Σχημάτισε τη γραμμή με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεις παραπάνω και μετά με ένα blending brush σβήσε τη γραμμή, για να φαίνεται πιο ατημέλητο το αποτέλεσμα. Έτσι, δίνεις ανοδική φορά στα μάτια σου, σαν να σχηματίζεις τα περίφημα foxy eyes.

The eyeliners

 Micro Tip eyeliner, KIKO Milano

 Ink Liner, Bobbi Brown

 Faux Blacks Eyeliner, NYX Professional Makeup

 Fine Eyeliner, Radiant

 Archliner Ink, Shiseido

Hyper Easy Liquid Eyeliner, Maybelline New York

Flyliner Longwear Liquid Eyeliner, Fenty Beauty by Rihanna

Roller Liner Eyeliner, Benefit Cosmetics

Μαρία Κουτσάκα

More

Φουλάρι – Καλωσόρισε την άνοιξη με το must item...

Βρισκόμαστε στην αρχή της άνοιξης και το απαραίτητο αξεσουάρ για να συμπληρώσει μια ιδανική εμφάνιση δεν είναι...

Lip Gloss Nails: Το απόλυτο manicure για την Άνοιξη...

Αποτελεί κοινό μυστικό για όλες μας ότι τα κομψά, λαμπερά και ταυτόχρονα διακριτικά νύχια είναι για το...
Brooklyne