Γιατί να προτιμούμε τα κέντρα ονυχοπλαστικής από το να φτιάχνουμε τα νύχια μας στο σπίτι;

Mεγάλο ερώτημα και αρκετά καυτό, καθώς όλες οι γυναίκες λίγο πολύ κάποια στιγμή έχουμε η κάθε μια για δικούς της λόγους φτιάξει τα νύχια της με μια τεχνήτρια η οποία δουλεύει εκτός κέντρων ονυχοπλαστικής, αλλά πηγαίνοντας σε σπίτια ή φιλοξενώντας πελάτισσες στο δικό της. Τελικά αυτό πόσο σωστό ή λάθος είναι; Aς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Σαφέστατα ένας επαγγελματικός χώρος είναι προτιμότερος και καλύτερος από έναν οικιακό και από θέμα αποστείρωσης, δηλαδή υγιεινής – πρωτίστως – όσο και από θέμα εργαλείων και επαγγελματισμού. Σε καμια περίπτωση δεν λέμε ότι οι τεχνήτριες που δουλεύουν στο σπίτι δεν είναι επαγγελματίες και δεν κάνουν καλή δουλειά -είτε επειδή είχαν δουλέψει στο παρελθόν σε κάποιο κέντρο ονυχοπλαστικής, είτε επειδή δουλεύουν παράλληλα σε ένα-. Ωστόσο δεν είναι ίδια η αντιμετώπιση σε ένα οικιακό περιβάλλον και σε έναν επαγγελματικό χώρο.

Πηγαίνοντας σε ένα κατάστημα λοιπόν, αφ’ενός υπάρχει επαγγελματισμός, αφ΄ετέρου υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος, άρα και ασφάλεια. Κάτι πάρα πολύ βασικό ας πούμε, είναι η αποστείρωση των εργαλείων. Στο κάθε σπίτι δεν υπάρχουν οι ίδιοι υγειονομικοί κανόνες που διέπουν τα κέντρα ονυχοπλαστικής, γιατί στο σπίτι δεν υπάρχει έλεγχος. Σε ένα επαγγελματικό χώρο ανά πάσα ώρα και στιγμή προκύψει ένα πρόβλημα – όπως πχ μια μόλυνση – μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ πιο σωστά από ότι σε ένα σπίτι.

Επίσης, αν συμβεί κάτι στην εκάστοτε πελάτισσα, έχει τα αποδεικτικά, το παραστατικό που κόβεται απο τις παρεχόμενες υπηρεσίες να βρει το δίκιο της νομικά και να δικαιωθεί, σε αντίθεση με την μαύρη εργασία όπου δεν υπάρχουν αποδείξεις, άρα δεν είναι καλυμμένη. Όσο κι αν κάποιες γυναίκες προτιμούν να φτιάχνουν τα νύχια τους στο σπίτι και όχι σε κατάστημα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τελικά αυτό δεν τις οφελεί αλλά τις βάζει σε κίνδυνο. Ο λόγος που το κάνουν είναι κυρίως οικονομικός, καθώς πληρώνουν λιγότερα σε σχέση με ένα κατάστημα, όμως δεν συνυπολογίζουν τις υπόλοιπες παραμέτρους που είναι οι υγειονομικές και οι νομικές σε περίπτωση που τους προκύψει το οποιοδόποτε πρόβλημα.

Ιδίως τώρα με τον covid, σε ένα σπίτι δεν τηρούνται καν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Μπορεί το να φτιάξει μια γυναίκα τα νύχια της στο χώρο της να της φαίνεται πιο ‘φιλικό΄όμως η περιποίηση των νυχιών μας καλό είναι πάνω απ’ όλα να διέπεται από επαγγελματισμό. Δεν σημαίνει ότι το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι κακό, όμως σίγουρα δεν θα ειναι το ίδιο ασφαλές από την δουλειά που θα γίνει σε έναν επαγγελματικό χώρο.

H Γιασμίν Σιδηροπούλου είναι ιδιοκτήτρια του GS Best Of You Nail Bar and Beauty Treatments το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση Υψηλάντου 31 & Ρήγα Φεραίου 25 Νέο Ψυχικό, τηλ. 21 1182 6113.

*Ακολουθήστε το brooklyne.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

More

Αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, ο Δημήτρης...

Yπάρχουν ατάκες που μπορούν να σκοράρουν στο μυαλό σου και ο Δημήτρης Ρούσσης το ξέρει καλά αυτό,...

Ρουζ σαν ζελεδάκι! Τα νέα viral blush σε μορφή...

Κάθε μέρα αντικρίζουμε και κάτι καινούριο στον κόσμο της ομορφιάς. Έως τώρα λέγαμε «χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο...
Brooklyne