How to: Slick Ballerina Bun

Κλασικά κι εκλεπτυσμένα, είναι εύκολο να τα φτιάξετε μόνες σας.

Ένας κότσος μπαλαρίνας απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια, αλλά προσφέρει τη μέγιστη απόδοση – όπως αποδεικνύουν οι A-listers που τον προτιμούν στις καθημερινές, αλλά κι επίσημες εμφανίσεις τους, όπως η Rosie Huntington-Whiteley.

Κλασικά κι εκλεπτυσμένα, τα ballerina buns είναι επίσης εύκολο να τα φτιάξετε μόνες σας. Διαβάστε παρακάτω πώς και πιάστε χτένες, λακ και τσιμπιδάκια, για να προχωρήσετε!

Διάλεξε προσεκτικά τη μέρα που θα το κάνεις στα μαλλιά σου

Για να επιτύχεις ένα slick ballerina bun, είναι καλύτερο να δουλέψεις με μαλλιά που δεν είναι καθαρά. Θα πρέπει να περάσουν τρεις ή τέσσερις ημέρες από τότε που τα έλουσες ή όταν αρχίσουν να γίνονται λιπαρό. Αυτό συμβαίνει καθαρά επειδή τα μαλλιά σου πιθανότατα θα έχουν καλύτερο κράτημα. Τα μαλλιά μιας ημέρας είναι τα καλύτερα, καθώς τα φρεσκοπλυμένα απλά θα προκαλέσουν επιπλέον στατικότητα. Θα είναι επίσης πολύ απαλά και θα γλιστράνε και άρα δε θα μείνει οτιδήποτε στη θέση του. Αξίζει να προσθέσεις κάποιο προϊόν στα μαλλιά σου αφού τα λούσεις, καθώς η μους ή το τζελ θα σε βοηθήσουν να τα προετοιμάσεις – ακόμα κι αν είναι λίγες μέρες αργότερα.

Prep, prep, prep

Πριν κάνεις οτιδήποτε, τα μαλλιά πρέπει να λειαίνονται και τα σίδερα ισιώματος συνήθως είναι πιο γρήγορα αν δεν έχεις χρόνο. Εάν χρησιμοποιείς πιστολάκι, στέγνωσε τα μαλλιά σου μακριά από το πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας μια βούρτσα. Πρέπει να έχεις τη γραμμή των μαλλιών σου ωραία και ίσια, γι’ αυτό κάντο σε μέτρια θερμοκρασία και χαμηλή ταχύτητα για επιπλέον έλεγχο. Αυτή η κομψότητα θα σου επιτρέψει να χρησιμοποιείς λιγότερη λακ, καθώς «σφραγίζεις» τα μαλλιά στη θέση τους με θερμότητα.

Προτίμησε gel αντί για λακ

Ένα εύπλαστο προϊόν είναι το κλειδί για τον τέλειο κότσο, γιατί σημαίνει ότι μπορείς να προσαρμόσεις και να αλλάξεις τον κότσο πιο εύκολα, διαμορφώνοντάς τον στο στιλ που επιθυμείς. Επιπλέον, οι τριχούλες που πετάνε είναι πάντα ενοχλητικές, αλλά η χρήση τζελ στην αλογοουρά θα τις κρατήσει μακριά.

Επιμελήσου τις ατέλειες με μια χτένα

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι τείνουν να τοποθετούν σε λάθος σημείο τον κότσο τους και αποτυγχάνουν να σμιλεύσουν την εμφάνιση. Μια χτένα μπορεί να εξασφαλίσει ότι η κατεύθυνση των μαλλιών είναι στην τέλεια θέση. Ένα κόλπο είναι να βεβαιωθείς ότι οι γραμμές των μαλλιών πηγαίνουν προς μία κατεύθυνση, συνήθως προς το υψηλότερο σημείο του κεφαλιού σου. Δίνει στον κότσο περισσότερη κομψότητα και είναι κολακευτικό για όλα τα σχήματα προσώπου.

Βεβαιώσου ότι το bun σου είναι σφιχτό

Βεβαιώσου ότι έχεις σφίξει πραγματικά τον κότσο για να δείχνεις σαν πραγματικό super model. Μόλις τοποθετηθεί η αλογοουρά, το κλειδί είναι να τη στερεώσετε με ένα δυνατό λαστιχάκι. Χρησιμοποίησε ελαστικό λαστιχάκι 2 χιλιοστών που σου επιτρέπει να τραβάς πραγματικά τα μαλλιά και να τα δένεις σφιχτά. Για να σταματήσεις το τράβηγμα των μαλλιών, βεβαιώσου ότι η αλογοουρά είναι σωστά στερεωμένη (χρησιμοποίησε τζελ εάν χρειάζεται), πράγμα που σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις επιπλέον φουρκέτες.

Στερέωσε τον κότσο σου με τσιμπιδάκια

Δημιούργησε τον κότσο στρίβοντας την αλογοουρά σου μέχρι να κουλουριαστεί από μόνη της – και στερέωσέ τον σταθερά με τσιμπιδάκια. Συνέχισε μέχρι να είναι τακτοποιημένο και συμπαγές και να είσαι ευχαριστημένη με το πώς κρατάει. Χρησιμοποίησε επιπλέον φουρκέτες για να «κλειδώσεις» τυχόν χαλαρές τούφες στη θέση τους. Μόλις σηκωθεί και ασφαλιστεί, χρησιμοποίησε μια χτένα για να σπρώξεις τυχόν τριχούλες στη θέση τους.

Μαρία Κουτσάκα

More

“Glitz + Genes”: Η Φιλάνθη Μπογέα επιστρέφει με τη...

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Φιλάνθη Μπογέα φέτος επιστρέφει με τη νέα ανατρεπτική της συλλογή που ονομάζεται “Glitz...

Ολόκληρη η ζωή της Amy Winehouse ήταν μια ερωτική...

Δεν ξέρω αν όλα όσα είδα στην ταινία για τη ζωή της Amy Winehouse είναι αλήθεια. Αυτό...
Brooklyne