Πώς να κάνεις το τέλειο dry brushing

Θα μειώσεις την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και μετά από αρκετές χρήσεις θα την εξουδετερώσεις.

Οι κρέμες σώματος που στοχεύουν στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας, δεν την εξαλείφουν πραγματικά. Μπορούν να βοηθήσουν στην εξομάλυνση του δέρματος ή να βελτιώσουν την υφή, αλλά το πρόβλημα βρίσκεται πολύ πιο βαθιά. Υπάρχει, λοιπόν, ένα beauty tool και μια θαυματουργή τεχνική, το λεγόμενο dry brushing, στα οποία μπορείς να βασιστείς, για να μειώσεις την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και μετά από αρκετές χρήσεις να την εξουδετερώσεις. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο εκπληκτικό πράγμα που μπορεί να κάνει αυτό το απίστευτο εργαλείο ομορφιάς!

Τα οφέλη
  1. Εκτός από το απαλό δέρμα, το dry brushing βοηθάει με την αποτρίχωση ή το ξύρισμα, αφού αποτρέπει τις μικρές τριχούλες από το να γυρίσουν και να φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας σου. Plus, εάν κάνεις ξηρή απολέπιση πριν το ξύρισμα, τότε θα βοηθήσεις στο να ανοίξουν οι πόροι και να απομακρυνθούν από τη ρίζα ακόμη και οι πιο μικροσκοπικές τρίχες.
  2. Μπορεί το βούρτσισμα του στεγνού σώματος να μη σε απαλλάξει πλήρως από την κυτταρίτιδα, θα βοηθήσει όμως στην κινητικότητα και άρα στην ομοιόμορφη κατανομή των αποθέσεων λίπους, που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Μάλιστα, πρέπει να γνωρίζεις ότι ακόμα και το πιο απαλό βούρτσισμα μεταφέρει το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φρέσκο οξυγονωμένο αίμα στην επιφάνεια του δέρματος, προσδίδοντας έτσι ελαστικότητα.
  3. Τα βακτήρια και οι τοξίνες που υπάρχουν στο αίμα μας διέρχονται από τους λεμφαδένες, όπου και καταστρέφονται. Το dry brushing μπορεί πραγματικά να διεγείρει το λεμφικό σύστημα και να βοηθήσει στην άμεση αφαίρεση αυτών των παθογόνων παραγόντων. Αυτή η διαδικασία ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μειώνει την ευαισθησία μας σε οποιαδήποτε ασθένεια ενδέχεται να προκύψει.
  4. Καθώς η ροή και η κυκλοφορία του αίματος διεγείρονται από τη διαδικασία βουρτσίσματος, νιώθεις να γεμίζεις με ενέργεια και θετική διάθεση. Επομένως, έχεις ακόμα έναν λόγο για να προσθέσεις το dry brushing στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου.

How to

  • Αρχικά, μη χρησιμοποιήσεις καμία κρέμα σώματος και φρόντισε το δέρμα σου να είναι τελείως στεγνό.
  • Ξεκίνησε το dry brushing παίρνοντας τη βούρτσα σου και κάνοντας κυκλικές κινήσεις αρχίζοντας από τα πόδια και πηγαίνοντας προς τα πάνω αργά. Οι κινήσεις σου να έχουν φορά προς την καρδιά, αφού αυτό προστάζει η συγκεκριμένη τεχνική.
  • Προσπάθησε να μην ασκήσεις πολλή πίεση στην επιδερμίδα σου, για να μην ερεθιστεί.

Οι βούρτσες σώματος

Long Handled Cactus Bath Brush, The Body Brush

Body Brush Round, The Body Shop

Body Brush, MIO

Μαρία Κουτσάκα

More

Φουλάρι – Καλωσόρισε την άνοιξη με το must item...

Βρισκόμαστε στην αρχή της άνοιξης και το απαραίτητο αξεσουάρ για να συμπληρώσει μια ιδανική εμφάνιση δεν είναι...

Lip Gloss Nails: Το απόλυτο manicure για την Άνοιξη...

Αποτελεί κοινό μυστικό για όλες μας ότι τα κομψά, λαμπερά και ταυτόχρονα διακριτικά νύχια είναι για το...
Brooklyne