Έτσι θα απλώσεις το concealer σαν επαγγελματίας makeup artist

Τα tricks που θα σου λύσουν τα χέρια.

Είτε πρόκειται να κρύψεις τους μαύρους κύκλους είτε απλώς να καλύψεις ένα σημείο, το concealer είναι ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα στο τσαντάκι μακιγιάζ σου – αλλά θα μπορούσες να κάνετε περισσότερα με αυτό, για να αποκτήσεις ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα κάλυψης, αλλά και χρήσης; Από φρέσκες τεχνικές εφαρμογής έως τις πιο πρόσφατες υφές που αξίζει να δοκιμάσεις, παρακάτω θα βρεις όλες τις απαραίτητες συμβουλές, που θα σε κάνουν να φαίνεσαι like a pro απέναντι στο μακιγιάζ!

Η αρχή

Ξεκίνα εφαρμόζοντας μία μικρή τελίτσα concealer στην εσωτερική πλευρά των μαύρων κύκλων και άλλη μία τελίτσα στο τέλος. Κάνε πολύ καλό blend αυτές τις δύο βούλες, για να μη διακρίνεται ότι έχεις εφαρμόσει κάποιο προϊόν εκεί. Η παλαιότερη εντύπωση ότι όσο περισσότερο concealer βάζεις τόσο το καλύτερο, πλέον έχει περάσει και δεν ισχύει. Δυο τελίτσες δηλαδή αρκούν.

Τα δύο σημεία – κλειδιά

Η μύτη και το πηγούνι είναι οι δύο περιοχές που συνήθως χρειάζονται λίγο περισσότερη κάλυψη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα αγγίζουμε περισσότερο με τα χέρια μας. Επίλεξε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε κόκκινες ή με ατέλειες περιοχές concealer και η ικανότητα διατήρησης δε θα υστερεί σε τίποτα. Αρχικά, εφάρμοσε λίγη ποσότητα σε εκείνα τα σημεία και στη συνέχεια με ταμποναριστές κινήσεις κάλυψε την ερυθρότητα. Στη συνέχεια, σέταρέ τα το με μια πούδρα σε ελεύθερη μορφή, για να εξασφαλίσεις διάρκεια μέσα στη μέρα.

Τα σπυράκια

Είτε έχεις σπυράκια σε διάφορα σημεία του προσώπου σου είτε σημάδια από παλιότερα breakouts, δε χρειάζεται να σου πούμε ότι θα τα καλύψεις με το concealer σου, αλλά με προσεκτικές κινήσεις, για να μην καταλήξεις στο να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Αρχικά, εφάρμοσε λίγο primer όπου χρειάζεται, για να μπορέσει να «κολλήσει» καλύτερα το concealer πάνω του. Στη συνέχεια, άπλωσέ το τοπικά στα προβληματικά σημεία και ταμπόναρέ τα με ένα νωπό σφουγγαράκι και όχι με το δάχτυλό σου, γιατί μπορεί να γεμίσεις με μικρόβια την περιοχή και να αποκτήσεις ακόμη περισσότερα σπυράκια.

«Κλείδωσε» το αποτέλεσμα

Το concealer και η ημιδιαφανής πούδρα πάνε χέρι-χέρι. Το τελευταίο μπορεί να σκουπιστεί από πάνω με μια μεγάλη βούρτσα ή να πιεστεί με ένα beauty blender, για να ασφαλίσει τα πάντα στη θέση τους. Χρησιμοποίησε ένα πολύ ελαφρύ προϊόν, που να μην αφήνει πολλά ίχνη. Όταν καλύπτεις την περιοχή κάτω από τα μάτια σου, επίσης, βεβαιώσου ότι η πούδρα σου είναι τόσο διάφανη που φαίνεται σαν ένα απαλό πέπλο στο δέρμα. Μάλιστα, εάν αποκτήσεις και μια πούδρα ελεύθερης μορφής, η οποία να προσφέρει ταυτόχρονα και φωτεινότητα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο άρτιο.

Μαρία Κουτσάκα

More

“Glitz + Genes”: Η Φιλάνθη Μπογέα επιστρέφει με τη...

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Φιλάνθη Μπογέα φέτος επιστρέφει με τη νέα ανατρεπτική της συλλογή που ονομάζεται “Glitz...

Ολόκληρη η ζωή της Amy Winehouse ήταν μια ερωτική...

Δεν ξέρω αν όλα όσα είδα στην ταινία για τη ζωή της Amy Winehouse είναι αλήθεια. Αυτό...
Brooklyne