Ελαφόνησος: εκεί που ο κεραυνοβόλος έρωτας, γίνεται παντοτινή αγάπη

Είναι πολύ λίγα τα μέρη που καταφέρνουν να κλέψουν την καρδιά σου με την πρώτη ματιά. Ακόμα λιγότερα όμως, είναι εκείνα που μετατρέπουν με τα χρόνια τον κεραυνοβόλο έρωτα σε παντοτινή αγάπη. Ένα από αυτά, είναι η Ελαφόνησος Λακωνίας. Το μικρό αυτό νησί απέναντι από την Νεάπολη με τις ατελείωτες αμμώδεις παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Όταν το 2012 πήγα για πρώτη φορά στην Ελαφόνησο, ένιωσα την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά. Το μέρος μου ταίριαζε απόλυτα, τα vibes του μου το ίδιο και οι διαδρομές του έμοιαζαν να ήταν χαραγμένες μέσα μου από πάντα. Οι υποδομές τότε ήταν ακόμη περιορισμένες, τα καταλύμματα ακόμη λιγότερα από σήμερα και ο τουριστικός χαρακτήρας του νησιού κυρίως βασιζόταν στο οργανωμένο κάμπινγκ της παραλίας του Μεγάλου Σίμου.

Έκτοτε πήγα συνολικά έξι φορές στο νησί και κάθε φορά ένιωθα πως όλα με ένωναν μαζί του όλο και πιο σφιχτά. Το έβλεπα να αναπτύσσεται, να μεγαλώνει, να εξελίσσεται, κι όμως παρόλα αυτά να μην χάνει την αυθεντικότητά του. Οι παραλίες του είναι ακόμη σχεδόν παρθένες, τα νερά του καταπράσινα, το φαγητό που σερβίρεται πεντανόστιμο: η Ελαφόνησος έχει καταφέρει να κρατήσει έναν αγνό χαρακτήρα στο τουριστικό της προφίλ. Θα μπορούσε να είναι ένας κοσμοπολίτικος προορισμός επιπέδου Μυκόνου ή Σαντορίνης. Όμως είναι κάτι εντελώς δικό της: είναι η ατίθαση, πανέμορφη, άγρια, ανεξάρτητη επιλογή.

Από φέτος, στην παραλία του Μικρού Σίμου, έγινε μια σοβαρή και αξιόλογη επένδυση η οποία του χρόνου θα δώσει στο νησί τη δυνατότητα για πολυτελείς ιδιωτικές υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, στο beach bar D Land 44 που άνοιξε την φετινή σεζόν και παρέχει luxury beach services στις υπέροχες ξύλινες ξαπλώστρες, τις καμπάνες και τα άνετα πουφ του, θα προστεθεί και private section με εξατομικευμένες υπηρεσίες για πελάτες που επιζητούν το lifestyle του διεθνούς jet set και για τους ιδιοκτήτες σκαφών που προσαράζουν στα ανοιχτά. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο νησί και φέτος ήταν ουσιαστικά η τελευταία χρονιά που έλειπε μια τέτοια παροχή. Από το 2022 το νησί αλλάζει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by By Dland 44 (@d_land44)

Αν πας στην Ελαφόνησο, θα καταλάβεις πως χρειάζεσαι μόνο τις ατελείωτες παραλίες της, θα αναθεωρήσεις πολλά για τη ζωή σου και τις διακοπές στο σημείο που ενώνονται ο Μεγάλος και ο Μικρός Σίμος, ακριβώς εκεί που βρίσκεται το Ακρωτήριο Έλενα και θα νιώσεις πως δέκα, δώδεκα ή και δεκαπέντε ώρες στην θάλασσα δεν θα σου είναι αρκετές.

Θα συνειδητοποιήσεις επίσης πως ακόμη υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν εκπληκτικά θαλασσινά και με αυτόν τον τρόπο θα βάλεις ακόμα περισσότερη θάλασσα μέσα σου. Θα πέσεις το βράδυ στο κρεβάτι σου έχοντας όλη αυτή την υπέροχη κούραση των τεσσάρων στοιχείων της φύσης: του νερού, του ανέμου, της γης και της φωτιάς.

Και το μόνο σίγουρο είναι ότι αν πας μία φορά, θα ξαναγυρίσεις. Οι Σειρήνες της δεν θα πάψουν να σε καλούν να επιστρέψεις για πάντα κοντά της. Εγώ δεν αντιστάθηκα έξι φορές. Και θα γίνουν περισσότερες. Έλα να μετρήσουμε και τις δικές σου,αρκεί να κάνεις την αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

64 − = 58