Η καταραμένη σχέση των Pamela Courson και Jim Morrison

Η ιστορία τους μόνο με παραμύθι δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Η Pamela Courson ήταν εκείνη που στάθηκε στο πλευρό του, μέχρι και τη στιγμή που βρήκε το άψυχο σώμα του στη μπανιέρα το 1971, αλλά και που σχεδόν τρία χρόνια μετά θα έχανε τη ζωή της με τον ίδιο τρόπο.

Δεν είναι λίγες οι “love” rock n’ roll ιστορίες που μας έχουν απασχολήσει, ιδιαίτερα από τη δεκαετία των ’70ς. Ανάμεσα στα αμέτρητα δράματα, ένα που ξεχώρισε και απασχόλησε έντονα τα μέσα της εποχής, ήταν ο πρόωρος χαμός του Jim Morrison σε ηλικία μόλις 27 ετών. Και ενώ αρκετοί από εμάς ξέρουν αρκετά για τη ζωή του, δε γνωρίζουν τόσα για την γυναίκα που στάθηκε στο πλευρό του, μέχρι και την τελευταία του στιγμή.

Η ιστορία τους μόνο με παραμύθι δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Η Pamela Courson ήταν εκείνη που στάθηκε στο πλευρό του, μέχρι και τη στιγμή που βρήκε το άψυχο σώμα του στη μπανιέρα το 1971, αλλά και που σχεδόν τρία χρόνια μετά θα έχανε τη ζωή της με τον ίδιο τρόπο.

Η σχέση τους ξεκίνησε το 1965 όταν η Courson γνώρισε τον Jim Morrison, και χωρίς να απορήσει κανείς, τον ερωτεύτηκε παράφορα από το πρώτο λεπτό της γνωριμίας τους. Το ζευγάρι ξεκίνησε κατευθείαν τις δημόσιες εμφανίσεις του ενώ τα tabloids εκείνης της εποχής την περιέγραφαν σαν την “cosmic partner” του Morrison.

Όπως όλες οι σχέσεις όμως έτσι και η δική τους είχε απίστευτα πάθη και δράματα τα οποία συμπεριελάμβαναν απιστίες και ναρκωτικά τα οποία συχνά τους οδηγούσαν σε ομηρικούς καυγάδες. Το 1971 όμως αποφάσισαν να μείνουν μαζί, κάτι το οποίο όμως έμελλε να έχει σύντομο τέλος.

Ποια ήταν όμως η Pamela Courson;

Γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1946 και από νωρίς θέλησε να ανακαλύψει την hippie πλευρά της, αφού παράτησε τις σπουδές της για να ζήσει τη ζωή της όπως ακριβώς την είχε φανταστεί. Πριν προλάβει όμως να ανοίξει τα φτερά της γνώρισε τον Jim Morrison και μπήκε αμέσως σε μια σχέση που ίσως δεν είχε υπολογίσει τις συνέπειες της. Οι δυό τους συναντήθηκαν πρώτη φορά στο μπαρ London Fog, όπου οι Doors είχαν προγραμματίσει μία από τις εμφανίσεις τους και από την πρώτη στιγμή έγιναν αχώριστοι.

Όταν το “Light My Fire” κατακτούσε τα charts το 1967, οι δυό τους έμεναν ήδη μαζί Los Angeles, με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος να δηλώνουν ότι κανείς άλλος δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον Morrison όπως εκείνη.

‘Επειτα από ένα χρόνο στη σχέση τους το ζευγάρι σχεδίαζε το γάμο του, με την ίδια να προσπαθεί να φτιάξει τα επίσημα χαρτιά το 1967 στο Denver. Και ενώ τα σχέδια τους ναυάγησαν ο Morrison την έχρισε διαχειρίστρια των οικονομικών του, και παράλληλα της πρότεινε να χρηματοδοτήσει το “όνειρο” της ώστε να μπορέσει να ανοίξει το κατάστημα ρούχων που ονειρευόταν.

Στις 3 Ιουλίου του 1971 τον βρήκε αναίσθητο στη μπανιέρα του διαμερίσματος τους, και σε κατάσταση σοκ μπόρεσε να αφηγηθεί στην αστυνομία ότι ο Morrison είχε ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, και είχε αποφασίσει να κάνει μπάνιο καθώς δεν ένιωθε καλά. Λίγο αργότερα βέβαια θα αποδεικνυόταν ότι πέθανε από ανακοπή, η οποία οφειλόταν σε υπερβολική δόση ηρωίνης.

 

Δε θεωρήθηκε ποτέ υπεύθυνη για το θάνατο του, αλλά παρόλα αυτά δε μπόρεσε να διαχειριστεί την απώλεια του, ενώ δήλωνε σε όλους ότι ήταν η γυναίκα του, άσχετα αν δεν είχαν ποτέ παντρευτεί.

Τρία χρόνια μετά λοιπόν άφησε την τελευταία της πνοή στις 25 Απριλίου του 1974 από υπερβολική δόση. ‘Ηταν και εκείνη 27 ετών.

https://www.youtube.com/watch?v=nzxhSDUC1S4

Χρύσα Αντωνιάδη

Andy Warhol – Ο βασιλιάς της Pop Art που έφυγε σαν σήμερα

Ο Andy Warhol αποτελεί το σύμβολο της Pop Art κουλτούρας, μιας τέχνης που άφησε το στίγμα της στο χρόνο, και όχι μόνο. Γεννήθηκε στις 6...

Amy Winehouse – Η απόλυτη rockabilly μούσα της Soul που έφυγε σαν σήμερα

Υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες οι οποίοι μας εμπνεουν είτε φωνητικά, είτε όμως και στυλιστικά, σαν να προοριζόντουσαν όλη τους τη ζωή ώστε να γίνουν τα...

Ας μιλήσουμε για μερικά από τα εμπορικά singles όλων των εποχών

Δεν έχει να κάνει αν σου αρέσουν προσωπικά ή όχι, γιατί εδώ θα πάμε ξεκάθαρα με κριτήριο τις πωλήσεις. Είμαι σίγουρη ότι θα έχεις...

Η glamour ghoul Maila Nurmi a.k.a “Vampira” ίδρυσε το goth πριν το goth

Η Maila Nurmi δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να γίνει διάσημη, ίσως και να μην την ένοιαζε καν. Σύμφωνα με αρκετούς δεν ήταν απλά η πρώτη...
Brooklyne