Burlesque: Ο αισθησιακός χορός που δημιούργησε τη δική του σχολή

Υπάρχουν πολλά περισσότερα να ανακαλύψει κανείς, πέρα από ένα “απλό” στριπτίζ

Αρκετοί δεν ξέρουν καν την ιστορία του και ίσως ακόμα περισσότεροι να θεωρούν ότι αποτελεί απλά, έναν αισθησιακό χορό. Δυστυχώς όμως για εκείνους, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα να ανακαλύψει κανείς, πέρα από ένα “απλό” στριπτίζ. Τα Shows έχουν συνήθως μουσικές με ιδιαίτερη αισθητική, όπου οι χορεύτριες αφαιρούν τα ρούχα τους μέσω παραστάσεων, και τις περισσότερες φορές με αρκετά ιδιαίτερο χιούμορ.

image-asset Τι χρειάζεται όμως να ξέρεις για το συγκεκριμένο είδος;


Έχει τη δική του “αργκό”

Στα show υπάρχουν διαφορετικοί τίτλοι και ονόματα. Εξάλλου είναι κάτι περισσότερο από ένα από ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Έχει λοιπόν τη δική του κουλτούρα και γλώσσα, με διαφορετικές ορολογίες, ειδικά όταν πρόκειται για τα ονόματα των χορευτών.

Δεν είναι στριπτίζ

Όταν ξεκίνησε το συγκεκριμένο είδος, δεν υπήρχε καθόλου στριπτίζ στο πρόγραμμα του. Η λέξη Βurlesque προκύπτει από την Ιταλική λέξη “burlesco” που σημαίνει κοροιδεύω. Ξεκίνησε τη Βικτωριανή εποχή και η λέξη Βurlesque ουσιαστικά ήταν αναφορά σε παρωδίες. Ουσιαστικά μεταμορφώθηκε σε ένα show που συμπεριελάμβανε στριπτίζ, τον 20ο αιώνα.

1219569-1-the-velvet-burlesque-presents-cupid-stunts-1024Είναι μια τεράστια Βιομηχανία

Πίσω από αυτήν βρίσκονται χιλιάδες υπάλληλοι και κόσμος που απλά ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο είδος show. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί μια από τις βασικές εξόδους διασκέδασης, στη Μεγάλη Βρετανία.

Έχει μια ποικιλία από show

Υπάρχουν τρείς διαφορετικοί τύποι το “Καμπαρέ”, το “Στριπτίζ” και το παραδοσιακό “Burlesque”. Το Καμπαρέ δεν συμπεριλαμβάνει στριπτίζ και οι περισσότερες από τις χορεύτριες είναι τόπλες. Το Στριπτίζ επικεντρώνεται σε ιδιαίτερα ακριβά κοστούμια τα οποία οι χορευτές φροντίζουν να αφαιρούν μεθοδικά ενώ το παραδοσιακό Burlesque συμπεριλαμβάνει χιούμορ και σάτιρα. Σε κάθε του πράξη βασίζεται σε μια ιστορία, δεν συμπεριλαβάνει καθόλου στριπτίζ εκτός και αν το απαιτεί η σκηνή.

https-blogs-images-forbes-com-jerylbrunner-files-2019-07-queen-of-hearts-2019-6381-1200x1147Υπάρχουν επίσης το παραδοσιακό Burlesque και το Neo-Burlesque που συμπεριλαμβάνουν στριπτίζ και μοντέρνο χορό, ενώ αρκετοί πιστεύουν ότι το Neo-Burlesque θα είναι αυτό που θα κατακτήσει στο τέλος το κοινό.

Οι αλλαγές στη σκηνή του Burlesque

Είναι ένας χορός που κάνει αρκετό κόσμο να περνάει καλά και ας έχει αλλάξει αρκετά μέσα στα χρόνια. Τα γούστα και οι προτιμήσεις του κοινού αλλάζουν και προσαρμόζονται στις ανάγκες της εποχής, διαφορετικά θα ήταν απλά μια μόδα που θα είχε χαθεί.

Holly-s-Good-crop-1Βασίζεται περισσότερο στο κομμάτι του συναισθήματος και της ψυχολογίας παρά στην αποπλάνηση, σε συνδυασμό πάντα με την αντίστοιχη μουσική, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το στριπτίζ ξεκίνησε σαν “ατύχημα”.

Πίσω λοιπόν από όλα τα παραπάνω υπάρχει μια μεγάλη ιστορία να ανακαλύψει κανείς και σίγουρα, μπορεί να δεί αρκετά περισσότερα μέσα από το μαγικό του κόσμο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκεται για ένα ξεχωριστό είδος τέχνης που κανείς δεν πρέπει να κρίνει, ενώ αντίθετα θα πρέπει να θαυμάζει, το συγκεκριμένο φαντασμαγορικό είδος Show. Καλά να περάσετε!

 

Η Dyson λανσάρει το νέο επαναστατικό ισιωτικό μαλλιών Airstrait™

Την καινοτόμα συσκευή, που χαρίζει ένα απολύτως φυσικό ίσιο στυλ με λαμπερό τελείωμα, παρουσίασε με ενθουσιασμό ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρείας, James Dyson,...

Decor Your Way – Κάνε το σπίτι σου… πραγματικό κομμάτι του εαυτού σου

Πολλές φορές καταλήγουμε με περιττά αντικείμενα, με αδιάφορα έπιπλα ή με χρώματα σε τοίχους που δε μας λένε απολύτως τίποτα. Η διακόσμηση αποτελεί μια...

Iris Apfel: ‘Εφυγε από τη ζωή η iconic μπαρόκ ιέρεια του στυλ

Η αιωνιότητα μπορεί να φαντάζει τρομακτική, η Iris Apfel όμως μπόρεσε να της δώσει ένα καινούριο χαρακτήρα μέσα από την ιδιαίτερα δυναμική της εμφάνιση,...

Digital fashion: Μόδα και τεχνολογία σηματοδοτούν μια νέα εποχή

Πρόκειται για μια περίεργη συγκυρία. Μοντέλα που δεν υπάρχουν, ρούχα που δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν δυστυχώς ή ευτυχώς τόσοι πολλοί άλλοι λόγοι που θα...
Brooklyne