Tρία εστιατόρια στην Αθήνα που πρέπει να επισκεφθείς χθες

Ακολουθούν τα τρία happy place μας στην πόλη, δυο στο κέντρο και ένα στην παραλία στα οποία όταν πας θα μας θυμηθείς στην πρώτη κιόλας μπουκιά.

O γαστρονομικός χάρτης της πόλης εμπλουτίζεται όλο και περισσότερο συνεχώς με αξιόλογα εστιατόρια να ανοίγουν στην Αθήνα και να προσφέρουν εμπνευσμένα μενού, καταπληκτικό service και ωραία ατμόσφαιρα. Ακολουθούν τα τρία happy place μας στην πόλη, δυο στο κέντρο και ένα στην παραλία στα οποία όταν πας θα μας θυμηθείς στην πρώτη κιόλας μπουκιά. Δεν θέλουμε να μας ευχαριστήσεις, μας αρκεί να περάσεις καλά.

Aleria 

To εντυπωσιακό νεοκλασσικό στο Μεταξουργείο στέκει αγέρωχο και σερβίρει το μενού του με την υπογραφή του μαέστρου Γκίκα Ξενάκη ο οποίος επιμελείται τα πάντα με μια cool ευλάβεια. Στον κατάλογο θα πέσει το μάτι σου οπωσδήποτε στο ταρτάρ γιουβαρλάκι το οποίο έχει ιδιαίτερο γευστικό ενδιαφέρον, ενώ σε συμβουλεύουμε να μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και την μους κολοκύθας που περιλαμβάνει κάστανα, απάκι και μαύρη τρούφα. Είτε επιλέξεις τον κάτω, είτε τον πάνω χώρο του εστιατορίου, θα ταξιδέψεις τόσο γευστικά, όσο και χρονικά, αφού  γενικότερη ατμόσφαιρα θα σε μεταφέρει στην παλιά καλή Αθήνα, με τα ψηλά ταβάνια, την επιβλητική ξύλινη σκάλα και τη vintage διακόσμηση που κυριαρχεί στον χώρο. Μια επίσκεψη στο αρχοντικό Aleria είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Διεύθυνση: Mεγάλου Αλεξάνδρου 57,Μεταξουργείο


Akti 

To εστιατόριο Ακτή διαθέτει μεγάλο legacy, καθώς στέκει εκεί, στην παραλία της Αθηναϊκής Ριβιέρας πάρα πολλά χρόνια, όμως έχει πλέον περάσει στα χέρια του Ομίλου Αγιοστρατίτη, που ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε, πως να αξιοποιεί το παλιό και να το ανανεώνει με τον πιο σύγχρονο τρόπο. Ο Θοδωρής και ο Γιάγκος Αγιοστρατίτης λοιπόν, ανέλαβαν το εμβληματικό εστιατόριο και το ανέδειξαν υποδειγματικά. Το μενού, υπογράφει όπως και σε όλα τα ρεστοράν του Ομίλου, ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες μια meta ταβέρνας η οποία καθώς την χτυπάει η θαλασσινή αύρα σου ανοίγει την όρεξη για μεζέδες του καταγάλανου Αιγαίου. Ειδικά μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη μέρα ή τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού, είναι το καλύτερο μέρος για να φας.

Διεύθυνση: Λεωφ.Ποσειδώνος 6, Βουλιαγμένη

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A K T I (@aktiathens)


Μerceri 

H Mελίνα Χωματά και η Μαρία Ντιούδη άνοιξαν στο Θησείο το Merceri πάνω στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Και οι δυο τους συνεργάστηκαν επί σειρά ετών στην κουζίνα του Mystique της Σαντορίνης και το περασμένο καλοκαίρι, αποφάσισαν να φτιάξουν τον δικό τους χώρο στην Αθήνα.Τόσο το υπέροχο μενού όσο και η προσεγμένη διακόσμηση πέρασαν από τα χέρια τους και οι δυο τους βρίσκονται καθημερινά εκεί για να ετοιμάζουν τα πιάτα τους με αγάπη και σεβασμό. Το signature πιάτο τους είναι το ανεπανάληπτο ζεστό κέικ αστακού το οποίο συμπεριλαμβανεται μέσα στις δέκα γεύσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στο άμεσο μέλλον. Εκτός όλων των άλλων χαρακτηριστικό του Merceri είναι και η εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών του. Γενικά, πρόκειται για ένα Value For Money ρεστοράν που θα σου αφήσει ωραία επίγευση.

Διεύθυνση: Ηρακλειδών 21 Θησείο

‘Ελενα Φάκου

Χρόνια πολλά τεράστιε Ερίκ Καντονά: Ας γιορτάσουμε τα 58 σου χρόνια με σηκωμένο γιακά

Ο Ερίκ Καντονά γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1966 στη Μασσαλία και θεωρείται αναμορφωτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φορώντας την εμβληματική φανέλα με το νούμερο 7,...

Σου αρέσει κάποιος που είναι δεσμευμένος; Aυτά είναι τα δράματα

Την καρδιά δεν την ορίζεις. Μπορεί να βάζεις κάποια φρένα μέσα σου όταν γνωρίζεις ότι κάποιος είναι “αλλού” αλλά μερικές φορές δε μπορείς να...

Χρόνια πολλά και σε εμάς που δε γίναμε συνειδητά μητέρες

Καθώς διανύω τα 43, αντιλαμβάνομαι πως η κοινωνία έχει άλλη εικόνα για το πως θα έπρεπε να είμαι. Ποτέ μου δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα...

Ο Yves Saint Laurent ήταν πρωταθλητής στο να εκσφενδονίζει τασάκια και του άρεσε να τον μαστιγώνουν

Ο Υves Saint Laurent γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1936 στην Αλγερία και ήταν ο μεγαλύτερος γιος ενός Γάλλου βιομηχάνου. Αγαπούσε από μικρός τον σχεδιασμό και...
Brooklyne