Mήπως έχεις πέσει θύμα του love bombing;

Oι διαπροσωπικές σχέσεις στις μέρες μας έχουν γίνει πιο δύσκολες κι από μαθηματικές εξισώσεις, ενώ διάφορες πρακτικές όπως το ghosting και το bread crumbing ανθίζουν.

Από την άλλη μεριά έχουμε και τις διάφορες ιστορίες τρόμου που μαθαίνουμε από όσους έχουν μπει σε date applications που δεν δούλεψαν και ιδιαίτερα θετικά γι αυτούς. Το να βρεις την αγάπη πλέον φαντάζει πιο δύσκολο κι από το να βρεις το χαμένο θησαυρό ή το Άγιο Δισκοπότηρο, παρόλ’ αυτά εξακολουθείς να την αναζητάς και να ελπίζεις.
Όταν λοιπόν μέσα σε όλο αυτό το σκότος που επικρατεί εκεί έξω έρθεις ξαφνικά αντιμέτωπη με μια ξαφνική εξαιρετικά έντονη “επίθεση” αγάπης δεν είναι κάπως λογικό να ενδώσεις; Nαι θα πούμε όλοι μαζί, αλλά εδώ είναι που πρέπει να μάθεις τι αρνητικό μπορεί να υποβόσκει πίσω από το φαινόμενο του “Love Bombing”.

Love bombing λοιπόν είναι το φαινόμενο που το νέο άτομο που γνώρισες σε βομβαρδίζει με δείγματα αγάπης όπως μηνύματα, τηλέφωνα, δώρα, επισκέψεις κλπ έτσι ώστε αφού σε κάνει να εξαρτηθείς από την αγάπη και τη φροντίδα του μετά να μπορέσει να σε χειραγωγήσει ασκώντας επιρροή πάνω σου.

Επομένως εκεί που τελειώνει η θετική έννοια της αγάπης ξεκινά το Love Bombing: Η πρακτική που βομβαρδίζεις ένα άτομο με υπερβολική τρυφερότητα έτσι ώστε μέσω του επιχειρήματος ότι νοιάζεσαι για εκείνο να μπορέσεις να επηρεάσεις τη συμπεριφορά του.

Η πρόθεση μπορεί να δείχνει καλή αλλά το κίνητρο είναι δόλιο. Αυτό λοιπόν που διαχωρίζει το love bombing από το αγνό ενδιαφέρον και την ανιδιοτελή αγάπη είναι ότι το ένα, δηλαδή το love bombing, προσπαθεί να σε ελέγξει ενώ το άλλο όχι.

Αν λοιπόν ο νέος τύπος που γνωρίσατε έχει αρχίσει να σας φλερτάρει “επιθετικά” δηλαδή να σας κάνει ακριβά δώρα, να σας κολακεύει υπερβολικά, να σας στέλνει μηνύματα με κοπλιμέντα, τότε να είστε υποψιασμένες.

Μην προτρέξετε να τον ενοχοποιήσετε, μπορεί απλώς να ζείτε ένα μεγάλο έρωτα, έχετε όμως τα μάτια σας δεκατέσσερα μήπως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί αυτούς τους τρόπους για να μπορέσει μακροπρόθεσμα να σας ελέγξει.

Έλενα Φάκου

Ο Yves Saint Laurent ήταν πρωταθλητής στο να εκσφενδονίζει τασάκια και του άρεσε να τον μαστιγώνουν

Ο Υves Saint Laurent γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1936 στην Αλγερία και ήταν ο μεγαλύτερος γιος ενός Γάλλου βιομηχάνου. Αγαπούσε από μικρός τον σχεδιασμό και...

Δυο χρόνια από το θάνατο του Κώστα Γκουσγκούνη και στον παράδεισο γίνεται της κολάσεως

Ακόμα και στα 90 του χρόνια, του ζητούσαν να παίξει σε ταινίες πορνό με τον ίδιο να λέει «Φυσικά και έχω προτάσεις ακόμα και σήμερα...

“Girls Night”: Παίξαμε την girly εκδοχή των καρτών “The Couple Game”, ξεμπροστιάσαμε τους πρώην μας και μοιραστήκαμε τα σεξουαλικά μυστικά μας

Οι συντάκτριες του Brooklyne είδαν τους εμπνευστές των παιχνιδιών με κάρτες στο Dragon's Den, εντυπωσιάστηκαν, έπαιξαν ένα από αυτά το "Girls Night", πέρασαν αξέχαστα...

Panama Hat: το πιο διάσημο καπέλο του πλανήτη δεν φτιάχνεται στον Παναμά

Ας βάλουμε επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους: το καπέλο θρύλος πήρε το όνομά του από τον Παναμά, αλλά φτιάχνεται στον Ισημερινό. Ο λόγος;...
Brooklyne