Το “χαλαρά” είναι το νέο μαύρο

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Aγάπη και άλλα σκληρά ναρκωτικά

Aυτή είναι μια ιστορία που συνέβη πριν από περισσότερα...

Τελικά η οικειότητα σκοτώνει το sexiness;

Πόσες άβολες “πρώτες φορές” στο σεξ μπορείς να φέρεις...

5 τύποι άνδρα που θα περάσουν από τη ζωή σου

Μια από τις δοκιμασίες τις οποίες θα περάσει κάθε...

Share

Ας αρχίσουμε με μια απλή διαπίστωση: Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ δύσκολες. Αυτό, όμως, που τις κάνει ακόμα πιο δύσκολες στην πραγματικότητα είμαστε εμείς, δεν είναι από μόνες τους. Όλοι είμαστε τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας και αυτό είναι που μας κάνει ξεχωριστούς.

Και εκεί ακριβώς ξεκινούν τα προβλήματα. Δεν ξέρουμε αν κάποιος που μπαίνει στη ζωή μας είναι συμβατός με εμάς, αν μας κάνει, αν μας ταιριάζει ή αν ήρθε για να μείνει. Τότε τι κάνουμε; Ξεκινάμε “χαλαρά” και βλέπουμε…

bigheart1-e1518139308747-1024x1009Χαλαρά. Τι κακή λέξη, αλήθεια, Θεοί (τους επικαλούμαι όλους για να είμαι καλυμμένη)! Τι είναι, τέλος πάντων, αυτό το «χαλαρά» που αντηχεί στα αυτιά μας πολύ τελευταία και γιατί μας ταλαιπωρεί τόσο;

Για αρχή, ας πούμε ότι είναι μια νέα μόδα. Το ονόμασα «το νέο μαύρο». Όταν κάποιος, λοιπόν, δεν θέλει ή δεν νιώθει έτοιμος να μπει σε μια νέα σχέση αλλά έχει γνωρίσει κάποιον ή κάποια που τον ενδιαφέρει ερωτικά, το βαφτίζει έτσι. Ότι θέλει κάτι χαλαρό. Ακούγεται και κάπως ωραίο κιόλας.

Και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα (vol. 2). Τι περιλαμβάνει, λοιπόν, αυτού του είδους η σχέση; Είναι καθαρά σεξουαλική; Είναι κάτι παραπάνω; Τι είναι και τι όχι;

Open relationship, friends with benefits, fuck buddies, it’s complicated κ.α. είναι μερικά από τα άλλα παρατσούκλια που μπορεί να συναντήσεις ή να δώσεις σε μια χαλαρή ερωτική κατάσταση. Σχέση, πάντως, δεν την λες.

EB20110720-REVIEWS110729998-ARΤο κακό, λοιπόν, αυτό που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο εκεί έξω, είναι ότι τα όρια είναι ακαθόριστα. Δεν υπάρχουν κανόνες ούτε manual για να ξέρεις πού βαδίζεις. Σαν να πλέεις σε αχαρτογράφητα νερά χωρίς πυξίδα, ένα πράμα.

Αν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν ότι αυτό θέλουν και μόνο, it’s more than fine. Ωστόσο, πολλές φορές δεν θέλουν και οι δύο τα ίδια πράγματα. Καλώς ή κακώς, πάντα ο ένας γουστάρει περισσότερο και μπορεί εύκολα να πέσει στην παγίδα και να πάει με τα νερά (τα αχαρτογράφητα ντε) του άλλου. Σε αυτή την περίπτωση, θα θέλαμε πολύ εδώ να ανάβουν κόκκινα φωτάκια με τεράστια «Χ, STOP, You shall not pass, Πού πας καλέ» και άλλα τέτοια αλλά, όχι, προχωράς με δική σου ευθύνη.

uq8urqoobcpilsu4zzahΑν τα καταφέρεις, σε χειροκροτάω όρθια. Αν μπλέξεις και φας τα μούτρα σου, καλή όρεξη, μην πεις ότι δεν στα ‘πα. Το να μπεις σε μια χαλαρή -ας την πούμε- σχέση για να μην χάσεις το αντικείμενο του πόθου σου, είναι μέγα λάθος και σου μιλάω εκ πείρας (έχω κάνει και διατριβή). Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι εσύ θα πληγωθείς και θα χάσεις πολύτιμο χρόνο. Ξέρω, ξέρω. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, το θέμα είναι να μην πεθάνεις κι εσύ μαζί της!

Με λίγα λόγια, αν ο άλλος είναι ξεκάθαρος από την αρχή (ή και όχι) αλλά εσύ θες κάτι παραπάνω (βλέπε σχέση), το πράγμα δεν θα τσουλήσει και θα γίνει ψυχοφθόρο. Στο τέλος, δεν θα περνάς και καλά. Το να θες μια όμορφη σχέση δεν είναι καθόλου κακό και δεν πρέπει να νιώθεις καμία τύψη γι’ αυτό, ούτε να απολογηθείς. Αν θες κάτι ολοκληρωμένο, που να σε καλύπτει και να σε ικανοποιεί, να σε κάνει χαρούμενη στην τελική, ψαξ’ το αλλού και μην συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο. Άλλωστε, όπως διάβασα κάπου, κανείς δεν χόρτασε με ψίχουλα.

If you walk out, walk out proud!


Κωνσταντίνα Βουλγαρέλη

Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Brooklyne