Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Τι προβλήματα αντιμετωπίζει η Gen Ζ στις σχέσεις της;

Aρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι η γενιά z είναι τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί από το 1995, δηλαδή τα μέσα των 90s μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Kι αν αναρωτιέστε αν τότε γεννήθηκαν παιδιά, σας διαβεβαιώ ότι και γεννήθηκαν αλλά και μεγάλωσαν ήδη αρκετά ώστε να αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα στις σχέσεις τους, με αρκετά από τα κορίτσια να χαώνονται ανάμεσα σε δυο βασικές και ακραίες κατηγορίες: Σε εκείνα που δεν κάνουν καθόλου σεξ με τα αγόρια τους γιατί φοβούνται ότι θα πληγωθούν, αφού τους δίνουν την αίσθηση ότι είναι το μόνο που θέλουν από αυτές και σε εκείνα που κάνουν εύκολα σεξ και λανσάρουν τον εαυτό τους κάπως “φθηνά” τόσο μέσα από τα social media όσο και στην πραγματικότητα.

Μιλήσαμε με ένα κορίτσι το οποίο είναι γεννημένο τον Ιανουάριο του 1998 και πραγματικά όταν την ακούσαμε καταλάβαμε ότι τελικά οι άντρες δεν έχουν διαφορές με τη συμπεριφορά τους μέσα στο χρόνο: Είμαι γεννημένη 24 χρόνια πριν και αντιμετωπίζω τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τους άντρες της δικής μου γενιάς, δηλαδή της γενιάς x, η οποία αναφέρεται στους ανθρώπους που είναι γεννημένοι από το 1961 έως και το 1981 και στην οποια ανήκω οριακά, προλαβαίνοντας το τελευταίο έτος της. Κι όμως, μιλώντας με τη Zωή, θα καταλάβετε ότι οι άντρες είτε είναι γεννημένοι το 1961 είτε είναι γεννημένοι το το 2001 θέλουν κατά κύριο λόγο ένα πράγμα από τις γυναίκες: Nα κάνουν μαζί τους σκέτο σεξ, χωρίς πολλά περισσότερα. Με λίγα λόγια, οι άντρες δεν πιστεύουν στη μονογαμία και οι γυναίκες είτε προσαρμόζονται είτε κλείνονται στους εαυτούς τους επειδή δε συμφωνούν. Δε μπορούν όλες να γίνουν Samantha Jones τελικά. Μάλλον μονάχα μία στις τέσσερις όπως και στο Sex and the City.

Kαι μπορεί παλαιότερα, λόγω συνθηκών οι άντρες να δυσκολεύουνταν λίγο περισσότερο να το επιτύχουν αυτό τουλάχιστον τόσο απροκάλυπτα, πλέον ομως, οι συνθήκες είναι με το μέρος τους και μπορούν να ζητούν σκέτο σεξ και να το παίρνουν. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε μια μεγάλη αλήθεια: Eάν μια γυναίκα θέλει να κάνει σκέτο σεξ και τίποτα περισσότερο, είναι δικαίωμά της και πρέπει να το κάνει. Αυτό που διαπραγματεύεται αυτό το άρθρο είναι πως αυτή η τακτική στις σχέσεις τείνει να γίνει πάγια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκφραστούν οι γυναίκες οι οποίες δεν επιζητούν το σεξ χωρίς δεσμεύσεις μέσα από τις σχέσεις τους. Γιατί όπως είπε το κορίτσι με το οποίο μιλήσαμε ” Δεν θέλω να τον παντρευτώ, θέλω να ξέρω ότι όταν είναι σε σχέση μαζί μου, είναι σε σχέση μόνο μαζί μου.” Επομένως είναι θέμα πίστης.

Αυτή είναι η μαρτυρία της Ζωής σχετικά με το πως διαμορφώνονται οι διαπροσωπικές σχέσεις στη γενιά της, δηλαδή ανάμεσα στα άτομα του αντίθετου φύλου τα οποία έχουν γεννηθεί εκεί γύρω στο 2000:

“Γιατί τα κορίτσια φοβούνται να προχωρήσουν; Φταίνε πάντα τα αγόρια ή μήπως το πράβλημα ξεκινάει απο τις ίδιες τις κοπέλες; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό λοιπόν δεν είναι μια. Κορίτσια και αγόρια επηρεαζόμενα  από την ευκολία των social media επιλέγουν να συνομιλήσουν με το αντίθετο φύλο πίσω από μία οθόνη .Oι face to face συζητήσεις χάνονται, με αποτέλεσμα όταν έρθει η ώρα της πραγματικής γνωριμίας να διστάζουν και οι δύο. Αναπόφευκτα και οι δυο πλευρές επικεντρώνονται στις απρόσωπες και χωρίς καμία δέσμευση επαφές που παρέχουν τα social media.

 

Τα αγόρια πιο συγκεκριμένα “βολεύονται” με αυτή την κατάσταση και έτσι προτιμούν να κρατούν ανοιχτές όλες τις πόρτες αποφεύγοντας μια ουσιαστική σχέση. Αυτό δυστυχώς απογοητεύει τις κοπέλες που ψάχνουν κάτι σοβαρό στο οποίο θα μπορούν να δοθούν πλήρως. Το αποτέλεσμα; Κορίτσια που κλείνονται στον εαυτό τους, γίνονται επιθετικές στο αντίθετο φύλο. Από την άλλη όμως υπάρχουν και κορίτσια που προσαρμόζονται στις καινούργιες συνθήκες και υιοθετούν τη συμπεριφορά των αγοριών, δηλαδή γίνονται και αυτές πιο επιφανειακές και προτιμούν να προχωρήσουν χωρίς όμως να δημιουργήσουν μια σχέση. Ακολουθώντας αυτό το μοτίβο τα αγόρια επιλέγουν τις κοπέλες αυτές και οι πιο σωστές/συναισθηματικές μένουν μόνες.”

Αν αναρωτιέστε γιατί γύρω σας λοιπόν αγόρια υπάρχουν ή bitches ή sluts, τότε μάλλον η απάντηση ήρθε από ένα κορίτσι μόλις 24 ετών. Γιατί πολύ απλά αυτές είναι οι σχεσιακοί Φρανκενστάιν οι οποίοι έχετε δημιουργήσει με την επιφανειακή συμπεριφορά που πάντα υπήρχε μέσα σας αλλά τελευταία ευνοείται ιδιαίτερα από τα social media.

‘Ελενα Φάκου

Έλενα Φάκου
Έλενα Φάκου
Oταν ήμουν μικρή και με ρωτούσαν τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω έλεγα τίποτα και νομίζω πως το κατάφερα. Μετά κατάλαβα πως έδινα έξυπνη απάντηση γιατί έστω κι αν έγινα κάτι λίγο παραπάνω απ αυτό, τώρα μπορώ να νιώθω σίγουρα επιτυχημένη. Θα με χαρακτήριζα ένα leftover των 90s που δεν έπαψα ποτέ να ονειρεύομαι. Βαριέμαι εύκολα, μου αρέσει να τρώω ποπ κορν και η αγαπημένη μου μέρα είναι η Παρασκευή. Εδώ που μπήκατε να είστε προετοιμασμένοι: Το brooklyne είναι η πιο badass γυναικεία πρόταση της πιάτσας. Δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα για εμένα, θα γνωριστούμε αν περνάτε συχνά να τα λέμε. Είμαστε πάντα ανοιχτά.
Share this
Tags

+ MUSTS

Τα little white dresses που θα σου κλέψουν την καρδιά

Τίποτα άλλο δε θυμίζει στη μόδα καλοκαίρι, όπως ένα μικρό λευκό φόρεμα. Τα little white dresses όπως θα τα δείτε να φιγουράρουν σε μεγάλους...

Παίζει ρόλο τελικά η μέρα που έχεις γεννηθεί;

Και ναι, ακόμη και η ημέρα της εβδομάδας η οποία γεννήθηκες παίζει ρόλο στο τι χαρακτήρας είσαι. Μπορεί να σου φανεί περίεργο κι όμως...

Πανσέληνος Αυγούστου 2022 – Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Αφιερωμένη στα μυστικά της αρχαιότητας η φετινή δράση

Tην Παρασκευή 12 Αυγούστου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα υποδεχθεί την ωραιότερη πανσέληνο του χρόνου με ελεύθερη είσοδο από τις 20:00 έως τις 23:30. Οι επισκέπτες...

Series cheating: Η νέα απειλή για τη σχέση σου είναι εδώ

Μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι χώριζαν για λόγους όπως η απιστία, η ρουτίνα και οι διαφωνίες. Πλέον χωρίζουν επειδή ο ένας βλέπει μόνος του μια...

6+1 setting sprays για να παρατείνεις το μακιγιάζ σου

Σου έχει τύχει να είσαι μόλις στη μέση της ημέρας σου και το μακιγιάζ σου έχει αρχίσει και «λιώνει», με αποτέλεσμα να νιώθεις άβολα;...

Zάχαρη και υποκατάστατα: ‘Ολα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Θα αρχίσω αυτό το κείμενο λέγοντας σου πως είμαστε σχεδόν όλοι εθισμένοι στη ζάχαρη...ναι ισχύει! Η ζάχαρη είναι ένα προϊόν που βγαίνει από την ειδική...

More like this