Τι κάνεις όταν εκείνος είναι “ρεζερβέ”;

Την καρδιά δεν την ορίζεις. Μπορεί να βάζεις κάποια φρένα μέσα σου όταν γνωρίζεις ότι κάποιος είναι “αλλού” αλλά μερικές φορές δε μπορείς να ορίσεις τον εαυτό σου. Και έτσι τον ερωτεύεσαι. Εκείνον, τον “απαγορευμένο”. Που είναι με άλλη, που έχει σχέση, που είναι παντρεμένος, που τελοσπάντων είναι αυτός που “δεν πρέπει”.

Είναι περιττό να πούμε ότι αυτά τα περίπλοκα relationship status συνήθως οδηγούν σε μπερδέματα κι επιπτώσεις και για τους τρεις σας, αλλά παρόλα αυτά ας δώσουμε κάποιες παραμέτρους σε αυτό το τόσο μα τόσο ευαίσθητο θέμα: Το αιώνιο πρόβλημα του ερωτικού τριγώνου.

Αν είστε στα 20s σας, οι δεσμεύσεις είναι σαν να μην υπάρχουν. Ελάχιστοι δεσμοί είναι τόσο σοβαροί στα early 20s για να σε εμποδίσουν να κάνεις το coming out σου στο αγόρι που σου αρέσει. Και αν εκείνος ανταποκριθεί, να είσαι προετοιμασμένη για να πάθεις το ίδιο πιθανότατα από την επόμενη. Μην το αποκλείεις.  Όσο για τα late 20s, οk, έχουν σοβαρέψει κάπως τα πράγματα αλλά και πάλι, λίγες είναι οι σχέσεις που θα γίνουν ζωής, επομένως, αν το crush σου είναι τέτοιο που δε μπορείς ούτε να το ξεπεράσεις, ούτε να το κρατήσεις μέσα σου, ούτε να το διαχειριστείς, τότε οk, αξιολόγησε τη σχέση στην οποία βρίσκεται εκείνος και εκδηλώσου. Ίσως να είναι και η last chance σου να το κάνεις όσο πιο αναίμακτα γίνεται και για τους δυο.

Αν είσαι στα 30s σου κι εκείνος κάπου εκεί, μάλλον η δέσμευση του θα είναι πιο σοβαρή, μπορεί πιθανόν να υπάρχει κι ένας γάμος ή ίσως και παιδί στη μέση. Εκεί καλό είναι να το προσέξεις πολύ. Περιπλέκεται το πράγμα, είναι πιο σοβαρές οι συνέπειες και επίσης, εκείνος, θα πρέπει να αφήσει πίσω του κάτι πολύ πιο σοβαρό από ένα girlfriend, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια από αυτά που άφησε μπορεί να τα “κουβαλάει” μαζί του στη συνέχεια. Πιθανόν να είσαι η διέξοδός του από μια χρόνια δέσμευση που τον έχει κάνει να βαρεθεί ή μια πολύχρονη σχέση που τον πιέζει για να παντρευτούν και να σε δει εντελώς ευκαιριακά. Είσαι διατεθειμένη για ένα τέτοιο πράγμα;  Είσαι διατεθειμένη να ζήσεις με τα “φαντάσματα” του παρελθόντος του; Eίσαι διατεθειμένη να ζήσεις ένα bad romance με κάποιον που ίσως κάποτε σου χτυπήσει το ότι “μπήκες στη μέση”, το μετανιώσει και επιστρέψει στην πρώην του;

Αν είσαι παραπάνω, στα 40s σου plus, τότε μάλλον θα έρθεις αντιμέτωπη με διαζύγια, διατροφές, δάνεια, και πολλά τέλεια ασέξουαλ απαραίτητα πράγματα τα οποία πρέπει να συνυπολογίσεις αν κι εφόσον θελήσεις να την πέσεις σε έναν άντρα που -έστω ότι θα χωρίσει για σένα- μετά θα έχει περισσότερες υποχρεώσεις για την πρώην του παρά για εσένα. Mετά τα 40 περισσότερο ¨κινδυνεύεις” από τις υποχρεώσεις του συντρόφου σου και λιγότερο από την ανισορροπία των συναισθημάτων του. Και ξέρεις, αυτές οι λεπτομέρειες δεν είναι και τόσο μικρές, είναι αρκετά σοβαρές και φθείρουν κυρίως σε πρακτικό επίπεδο. Όταν τα Σαββατοκύριακα πρέπει να βλέπει τα παιδιά του, όταν πρέπει να πληρώνει το δάνειο του σπιτιού της πρώην συζύγου και άλλα τέτοια, χρόνος και χρήμα θα είναι αλλού. Είσαι διατεθειμένη να ζεις με ότι απομένει; Ψυχικά και υλικά.

Αφήνουμε εντελώς στην άκρη το ηθικό κομμάτι γιατί το τι είναι ηθικό ή όχι δε θα το θέσουμε εμείς, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι υπάρχουν γυναίκες που αντέχουν να γίνουν τα τρίτα πρόσωπα και γυναίκες που δεν το αντέχουν, είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να να μπει μια γυναίκα ανάμεσα σε ένα ζευγάρι πρέπει να υπάρχει ήδη κενό.

Και για φινάλε, να πούμε ότι δεν είναι και όλα μαύρα: Μπορεί ο ρεζερβέ άντρας που σου αρέσει, απλά να είναι με τη λάθος γυναίκα και όταν εσύ αποφασίσεις να πάρεις την ευκαιρία σου σε όποια ηλικία κι αν είσαι, να πάνε όλα πραγματικά καλά και η μεταξύ σας σχέση να λειτουργήσει θαυμάσια. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την καρδιά σου και να έχεις κάπου στην άκρη του μυαλού σου όσα είπαμε ότι μπορεί να συμβούν. Ο έρωτας είναι ρίσκο, όχι ασφάλεια.

‘Ελενα Φάκου

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

+ 30 = 39