Τι δεν πρέπει να πεις στο άνθρωπο που μόλις απάτησες

Το “Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία” δεν είναι μάλλον και ότι καλύτερο

Ελάχιστα πράγματα στη ζωή μπορούν να σε πονέσουν όσο η απιστία. Αν ένας σύντροφος τον οποίο αγαπούσες και εμπιστευόσουν σε προδώσει τότε δεν απογοητεύεσαι μόνο με το συγκεκριμένο άτομο, αλλά χάνεις την πίστη σου γενικότερα στον έρωτα και στους ανθρώπους, κάτι που ορισμένες φορές μπορεί να σε τραυματίσει βαθιά και μόνιμα.

Αν λοιπόν απάτησες το σύντροφό σου και εκείνος το έχει καταλάβει με αποτέλεσμα να αρχίσει να ρωτάει, τότε ίσως θα σου έκανε καλό, να το συζητήσετε αλλά στην κουβέντα αυτή να μην πεις καμία από τις ακόλουθες φράσεις οι οποίες οπωσδήποτε δεν θα φανούν ευεργετικές στην εξέλιξη της κατάστασής σας.

Τι λοιπόν δεν πρέπει να πεις σε κάποιον τον οποίο απάτησες,  που το έχει εν μέρει καταλάβει και κάνετε μια συζήτηση πάνω σε αυτό με απώτερο σκοπό να τα ξαναβρείτε:

Φρικτή δικαιολογία. Αν πράγματι συνέβαινε αυτό, είσαι σε μια τοξική σχέση από την οποία έπρεπε ούτως ή άλλως να συζητήσεις τι σου συμβαίνει και δεν θα λυνόταν τίποτε απολύτως με το να απατήσεις το σύντροφό σου με κάποιο άλλο άτομο. Επίσης του δίνεις ένα εκατομμύριο λόγους να μη θέλει να τα ξαναβρείτε αφού τον αποκαλείς κομπλεξικό. Τέλος αν δε λύσετε αυτό το θέμα που σου προκαλεί δεν πρόκειται να προχωρήσετε κανονικά ακόμα κι αν συγχωρεθεί η απιστία σου, αφού υποβόσκει κάτι άλλο.

“Το με ποιον πήγα δεν σε αφορά” 

Βασικά τον αφορά απόλυτα αφού αυτός ο κάποιος είναι το άτομο που έβαλες ανάμεσά σας και προφανώς θέλει να καταλάβει ποιος είναι και για ποιους λόγους το έκανες. Η σύγκριση θα είναι αναπόφευκτη και εκεί θα πονέσει πολύ, όμως είναι κάτι που έχει κάθε δικαίωμα να ρωτήσει και κατ επέκταση να μάθει. Αν του αποκαλύψεις το πρόσωπο αυτό, θα είναι ένα μικρό βήμα ως προς το να ξαναχτίσεις τη χαμένη εμπιστοσύνη.

“Δεν είμαι τέτοιο άτομο, δε θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο”

Αυτή είναι η φράση που έχει ανακηρυχθεί παγκοσμίως ως η φράση των απανταχού απίστων. Αν ακούσεις έναν άνθρωπο να την ξεστομίζει είναι απολύτως βέβαιο ότι το έχει κάνει. Επομένως επειδή το έχεις κάνει κι εσύ, μην την πεις.

“Είσαι τρελός!”

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να είσαι ένοχος για κάτι και να προσπαθείς να βγάλεις τρελό αυτόν που κατάλαβε τι έχεις κάνει. Επίσης όταν αμφισβητείς τα συναισθήματα και τη νοημοσύνη κάποιου, αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή: δε θα τον χάσεις επειδή τον απάτησες, θα τον χάσεις επειδή τον κοροϊδευεις κι από πάνω.

“Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία”

Εάν δεν ήθελες να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, δηλαδή να συζητήσετε για την απιστία σου, τότε το καλύτερο που είχες να κάνεις είναι να μην απιστήσεις. Αν πράγματι θέλεις να συγχωρεθεί αυτό που έκανες τότε μπες στη διαδικασία, μίλησε και πιθανότατα αυτό να λειτουργήσει θετικά αφού δεν θα φέρεσαι επιθετικά απέναντί του.

“Πρέπει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν”

Για να το κάνετε όμως αυτό,θα πρέπει να το συζητήσετε, να δοθούν εξηγήσεις και εάν και εφόσον συμφωνήσετε και οι δυο τότε να το αφήσετε και να τραβήξετε προς το μέλλον. Το να θέλεις να αφήσετε πίσω το παρελθόν χωρίς να γίνει καμια συζήτηση πάνω στο πρόβλημα είναι εγωιστικό και αδύνατο.

Έλενα Φάκου

More

Φουλάρι – Καλωσόρισε την άνοιξη με το must item...

Βρισκόμαστε στην αρχή της άνοιξης και το απαραίτητο αξεσουάρ για να συμπληρώσει μια ιδανική εμφάνιση δεν είναι...

Lip Gloss Nails: Το απόλυτο manicure για την Άνοιξη...

Αποτελεί κοινό μυστικό για όλες μας ότι τα κομψά, λαμπερά και ταυτόχρονα διακριτικά νύχια είναι για το...
Brooklyne