Μερικές φορές όταν βγαίνουμε ένα πρώτο ραντεβού τα πράγματα δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρα. Ενώ σε γενικές γραμμές έχουμε εντυπωσιαστεί από τον υποψήφιο παρτενέρ μας, κάτι εξακολουθεί να μας προβληματίζει, χωρίς όμως να μπορούμε με σιγουριά να το εντοπίσουμε. Αν ωστόσο μάθουμε να αναγνωρίζουμε κάποια βασικά red flags, τότε θα αρχίσουμε να αποφεύγουμε τα περιττά δεύτερα ραντεβού και να δίνουμε συνέχεια σε καταστάσεις που δεν έχουν νόημα. Κοινώς, να δίνουμε το thank you, next στην ώρα του και για τους σωστούς λόγους.
Τα σημάδια είναι μπροστά μας και είναι πολλές φορές «σπαρταριστά». Αρκεί να εξασκήσουμε τον τρόπο σκέψης μας, ώστε να τα εντοπίζουμε πιο άμεσα. Κάποια από τα πιο βασικά σημάδια που θα σου δώσουν το ελεύθερο να κοιμηθείς ήσυχη χωρίς να βγεις δεύτερο ραντεβού με κάποιον και να πας στον επόμενο ή να μείνεις single είναι τα εξής:
Κάνει σχέδια για το κοινό σας μέλλον από πολύ νωρίς
Το συγκεκριμένο σημάδι θα έπρεπε να σε ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς αποτελεί μία χειριστική πρακτική, η οποία συνήθως πάει χέρι-χέρι με άλλες, όπως το love-bombing. Τα άτομα που χρησιμοποιούν τέτοιου είδος τακτικές προσπαθούν να δημιουργήσουν μία ψευδή αίσθηση οικειότητας και «σύνδεσης» με συνοπτικές διαδικασίες, παρακάμπτοντας τις δικές σου σκέψεις, συναισθήματα και όρια. Αν κάποιος αρχίσει να κάνει πλάνα για τις διακοπές σας το καλοκαίρι, το σπίτι που θα αγοράσετε ή το πόσα παιδιά θα κάνετε από το πρώτο ραντεβού, τρέξε. Προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Δεν σέβεται τα όρια σου
Με άλλα λόγια δεν καταλαβαίνει τα θέλω σου, βάζει σε προτεραιότητα τις δικές του προτιμήσεις, λέει πως συμφωνεί σε κάτι μαζί σου και όταν έρχεται η ώρα να το πράξει ή να μην το πράξει, κάνει το αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκε. Μπορεί για παράδειγμα εσύ να έχεις ξεκαθαρίσει ότι απλά έχετε βρεθεί για γνωριμία και συζήτηση και ότι έχεις πρωινό ξύπνημα και εκείνος να επιμένει να παραγγέλνει ποτά και να συνεχίζει τη συζήτηση, δείχνοντας ότι πιθανώς έχει άλλες προθέσεις. Δεν υπάρχει λόγος να μπεις στην διαδικασία ενός δεύτερου ραντεβού, τα πράγματα θα γίνουν μόνο χειρότερα.
Μιλάει μόνο για τον εαυτό του
Σημαντικό είναι στο πρώτο ραντεβού η ανταλλαγή πληροφορίας να είναι αμοιβαία και να νιώθουν και τα δύο μέλη ότι αρχίζουν να γνωρίζουν το ένα το άλλο. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται ισορροπία. Δεν χρειάζεται ούτε να έχεις τον ρόλο του παθητικού ακροατή, ούτε να περιαυτολογείς διαρκώς. Στην πρώτη περίπτωση δείχνεις έλλειψη πυγμής και στην δεύτερη περίσσεια αυτοπεποίθηση, αφού σου αρέσει περισσότερο να ακούς τη δική σου φωνή, παρά του ανθρώπου που βγήκες μαζί του για να τον γνωρίζεις. Thank you, next.
Δεν απαντά στις ερωτήσεις σου ή σε κάνει να νιώθεις άσχημα που ρώτησες
Το πρώτο ραντεβού λειτουργεί σαν ένα τεστ συμβατότητας, ώστε να καταλάβουν δύο άνθρωποι αν ταιριάζουν. Οι άμεσες ερωτήσεις θα βοηθήσουν να καταλάβει ο ένας τις απόψεις και την κατάσταση του άλλου. Για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να γίνονται και είναι ένα απαραίτητο βήμα για να γνωρίσεις τον άλλον, το οποίο θα έπρεπε να είναι καλοδεχούμενο και από τις δύο πλευρές. Αν το date σου μπει σε θέση άμυνας ή σε επικρίνει που ρώτησες κάτι λέγοντας σου ότι είναι πολύ νωρίς, μάλλον δεν βρίσκεστε στην ίδια φάση ή βλέπετε με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα. Άρα μπορείς να λάβεις το γεγονός αυτό ως μία καλή ένδειξη για να προχωρήσεις στον επόμενο.
Είναι αγενής στο προσωπικό του μαγαζιού
Ο τρόπος που το date σου θα συμπεριφερθεί στον σερβιτόρο ή σε οποιονδήποτε άνθρωπο εργάζεται σε θέση εξυπηρέτησης πελατών, θα δείξει την προσωπικότητα και τις αξίες του. Αν γίνει αγενής στον σερβιτόρο ή οποιοδήποτε άλλο, αυτό θα σου φανερώσει ότι χρησιμοποιεί ένα σύστημα κατηγοριοποίησης των ανθρώπων βάσει της εργασίας τους και μάλιστα τοποθετεί τον εαυτό του υψηλότερα από πολλούς άλλους. Η συμπεριφορά αυτή είναι ενδεικτική του τι θα αντιμετωπίσεις, αν συνεχίσεις να βγαίνεις μαζί του.
Μιλά πολύ για προηγούμενες σχέσεις
Σημαντική για κάποιον υποψήφιο μελλοντικό σύντροφο δεν είναι μόνο η σωματική και νομική διαθεσιμότητα του, αλλά και η νοητική. Αν το άτομο που βγήκες ραντεβού είναι μεν single, αλλά το μυαλό του είναι ακόμα σε κάποια προηγούμενη σχέση του, στην ουσία είναι μη διαθέσιμο. Αυτή είναι η πικρή αλλά και λυτρωτική αλήθεια. Σημασία έχει επίσης και ο τρόπος που μιλάει για την πρώην του. Αν παρά είναι επικριτικός, αυτό σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει το μερίδιο ευθύνης του και ρίχνει όλο το φταίξιμο στον άλλον.
Οι παραπάνω ενδείξεις συνήθως είναι σαφής και αρκούν για να πειστείς ότι δεν χρειάζεται να χάσεις άλλον χρόνο και ενέργεια σε κάποιο επόμενο ραντεβού. Αν ωστόσο ακόμα δεν έχεις σιγουρευτεί απόλυτα, φυσικά και μπορείς να βγεις και δεύτερο ραντεβού, ώστε να αποκτήσεις μία πιο ξεκάθαρη άποψη. Σε τελική ανάλυση, αν είχες δίκιο την πρώτη φορά, αυτό απλά θα επιβεβαιωθεί και τότε θα είσαι απόλυτα σίγουρη για την επιλογή σου.