Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

5 τύποι άνδρα που θα περάσουν από τη ζωή σου

Μια από τις δοκιμασίες τις οποίες θα περάσει κάθε θηλυκό μέχρι να γίνει γυναίκα, είναι αυτοί οι πέντε διαφορετικοί άντρες οι οποίοι θα περάσουν από τη ζωή μας και θα παίξει ο καθένας το δικό του ξεχωριστό ρόλο. Πρόκειται για μια πραγματική Dream Team με πέντε τύπους οι οποίοι θα σημαδέψουν στο πέρασμά τους εμάς που τους βάλαμε στη ζωή μας και θα μας μάθουν πολλά πράγματα για την αγάπη και τη ζωή, πράγματα που αν διαχειριστούμε σωστά, θα μας οδηγήσουν τελικά στο να ξέρουμε τι θέλουμε από τη ζωή μας και τη σχέση μας.

Καμιά φορά, με κάποιον από αυτούς, κάνουμε και το μεγάλο βήμα. Το οποίο τις περισσότερες φορές είναι μετέωρο. Κάποιες άλλες, τους προσπερνάμε και καταλήγουμε στον έκτο, ο οποίος είναι το απόσταγμα της σοφίας που μας προσέφεραν όλοι οι προηγούμενοι.

1) Ο ποινικός

Αυτό το σκάλωμα με τα κακά παιδιά, το κουβαλάμε απ το σχολείο, όταν γουστάραμε τον τύπο που είχε μείνει μετεξεταστέος, ή ήταν ο εξωσχολικός που έσκαγε με το μηχανάκι για τσιγάρο στο διάλειμμα. Στην ενήλικη ζωή είναι ένα κάθαρμα το οποίο έχει κάνει το έγκλημα επάγγελμα και μπορεί να είναι από μικροαπατεώνας μέχρι ο νονός της μαφίας. Συνήθως τέτοιοι τύποι μας αρέσουν γιατί είναι κάπως σκληροί, περιθωριακοί και σεσημασμένοι κι αυτό μας προκαλεί μια ανακατωσούρα η οποία έχει μια μυστήρια ομορφιά, εξαφανίζεται όμως μόλις καταλάβουμε ότι δε θέλουμε να περνάμε τον καιρό μας με έναν άνθρωπο που τελικά βγάζει λεφτά με το να φέρεται άσχημα στους άλλους. Γιατί όποια παράνομη δραστηριότητα κι αν ασκεί το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό δεν είναι κοινωνικό λειτούργημα. Εκτός φυσικά κι αν τη βρίσκει κάποια με το να έχει άντρα κάποιον που πουλάει ναρκωτικά ή εκτελεί συμβόλαια θανάτου – άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

2) Ο πάρα πολύ ωραίος

Όχι ότι οι άλλοι θα είναι άσχημοι, αλλά συνήθως περνάει αυτός ο ένας, ο οποίος είναι αντικειμενικά πανέμορφος. Τώρα το πόσο ποικίλλει. Μπορεί να είναι ο ωραίος της γειτονιάς μας μπορεί να είναι και ο ωραιότερος άντρας του κόσμου κατά τη Vogue, αλλά σίγουρα είναι ο πιο ωραίος που πέρασε από τη δική μας  ζωή. Αυτός τα έχει όλα τόσο όμορφα εμφανισιακά που συνήθως δεν εμβαθύνουμε περισσότερο κι αυτή η προσέγγιση κρατά αρκετό διάστημα. Όταν βέβαια περάσουμε και στα ενδότερα και δούμε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και ότι ο συγκεκριμένος εσωτερικά δεν έχει την ίδια ομορφιά με εξωτερικά τότε είναι που ξενερώνουμε και πάμε παρακάτω γιατί μόνο με κοιλιακούς και τετρακέφαλους δεν περνάει η ζωή. Εκτός βέβαια αν σε κάποια αρέσουν οι γλάστρες και θέλει να έχει μια τέτοια δίπλα της. Το πρόβλημα με τους πολύ ωραίους δεν είναι ότι είναι ωραίοι, είναι ότι επί το πλείστον δεν προσπαθούν για κάτι παραπάνω.

3) Ο ζάμπλουτος

Υπάρχει κάποιος που πραγματικά θα κερδίζει περισσότερα χρήματα με διαφορά από τους άλλους άντρες της ζωής μας. Με αυτόν θα ζήσουμε όμορφα. Όχι ότι θα τον θέλουμε για τα λεφτά του, αλλά όλοι αυτό θα νομίζουν και μάλλον και ο ίδιος. Αυτή η προκατάληψη θα μας σπάσει λίγο τα νεύρα γιατί δεν έχουν όλες οι γυναίκες μέσα τους την εμμονή του πλούσιου γάμου. Άν πάλι την έχετε αυτή την εμμονή δε θα σας σπάσει καθόλου τα νεύρα, αλλά πιθανότατα να τον παντρευτείτε κιόλας και να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Άλλες πάλι πλήττουν. Ο υπερβολικός πλούτος αρκετές φορές κάνει τους άντρες τόσο αλαζόνες που μιλάνε τόσο πολύ για τον εαυτό τους και τις δουλειές τους που στο τέλος τους βαριέται κανείς. Επίσης δουλεύουν πολύ. Και δεν τους βλέπει μια γυναίκα όσο θα ήθελε. Αν λοιπόν δεν έχει πρόβλημα να βρει εραστή ή να τον απατά με τον καθαριστή της πισίνας τότε τον χωρίζει.

4) Ο ήρωας

Εδώ υπάρχει παγίδα. Επειδή όλα είναι φαινομενικά σωστά πάνω του και μέσα του και γύρω του, μπορεί να μας  έρθει από κει που δεν το περιμένουμε. Όταν λέμε ήρωας, εννοούμε τον άντρα που κάνει μια κοινωνικά πολύ αποδεκτή δουλειά, είναι ας πούμε ένας άνθρωπος που ασκεί λειτούργημα. Μπορεί να είναι ένας πολύ καλός γιατρός, ένας εξαιρετικός δικηγόρος, ένας πιλότος που κάνει αναχαιτίσεις, κάποιος εν πάσει περιπτώσει που το κοινωνικό σύνολο τον επιβραβεύει για την προσφορά του σε αυτό. Με αυτόν λοιπόν επειδή συνήθως έχει επίπεδο και μόρφωση μπορεί να προχωρήσουμε περισσότερο και να φτάσουμε μέχρι το γάμο. Κι εκεί, ξαφνικά, παρουσιάζεται ένα κουσούρι το οποίο δε μπορούσαμε να διανοηθούμε προηγουμένως. Συνήθως είναι κάτι εντελώς μικροαστικό, το οποίο κυμαίνεται από το να μη μας εγκρίνει η μάνα του μέχρι και το να μας θέλει νοικοκυρά στο νεροχύτη. #Όχι.

5) Ο μεγάλος έρωτας

Ο μεγάλος έρωτας δεν είναι κανείς απο τους παραπάνω. Είναι ακόμα πιο απαράδεκτος από όλους τους μαζί και από όλους όσους γνωρίσαμε στη ζωή μας .Εμείς όμως θα τον αγαπήσουμε με όλη μας τη δύναμη, την ψυχή και το ασυνείδητο, χωρίς να το αξίζει καθόλου. Το μεγάλο έρωτα θα τον συναντήσουμε μια φορά αλλά θα μας ταλαιπωρήσει πολύ καιρό. Μερικές παντρεύονται το μεγάλο τους έρωτα κι αυτό αποδεικνύεται ακόμα πιο καταστροφικό. Μερικές άλλες τον αφήνουν να ροκανίζει χρόνια από τις ζωές τους με πολύ χυδαίο τρόπο. Του συγχωρούν τα πάντα, είναι δυστυχισμένες αλλά δεν φεύγουν. Ο μεγάλος έρωτας είναι αυτός που ξέρει ότι τον αγαπάς χωρίς όρους, είσαι ένα πολύ εντάξει άτομο και πως αξίζεις πραγματικά να σου φερθούν καλά και τα εκμεταλλεύεται όλα για να σε ταπεινώσει. Αντί να εκτιμήσει αυτό που βρήκε θέλει να το εξευτελίσει. Ο μεγάλος έρωτας δε μπαίνει σε καλούπι. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε : από τον ψιλικατζή της γειτονιάς μας μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και ο λόγος είναι επειδή ο έρωτας, ο πραγματικός έρωτας είναι τυφλός. Βέβαια, υπάρχουν και τα παραμύθια καθώς και οι ταινίες που οι μεγάλοι έρωτες έχουν αίσιο τέλος.

Ύστερα απο όλα αυτά όμως, να ξέρετε ένα είναι σίγουρο: Κάθε γυναίκα γνωρίζει τι αξίζει, τι θέλει και τι της αρέσει. Και θα το βρει.

Έλενα Φάκου
Έλενα Φάκου
Oταν ήμουν μικρή και με ρωτούσαν τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω έλεγα τίποτα και νομίζω πως το κατάφερα. Μετά κατάλαβα πως έδινα έξυπνη απάντηση γιατί έστω κι αν έγινα κάτι λίγο παραπάνω απ αυτό, τώρα μπορώ να νιώθω σίγουρα επιτυχημένη. Θα με χαρακτήριζα ένα leftover των 90s που δεν έπαψα ποτέ να ονειρεύομαι. Βαριέμαι εύκολα, μου αρέσει να τρώω ποπ κορν και η αγαπημένη μου μέρα είναι η Παρασκευή. Εδώ που μπήκατε να είστε προετοιμασμένοι: Το brooklyne είναι η πιο badass γυναικεία πρόταση της πιάτσας. Δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα για εμένα, θα γνωριστούμε αν περνάτε συχνά να τα λέμε. Είμαστε πάντα ανοιχτά.
Share this
Tags

+ MUSTS

8+1 παλτό για τον χειμώνα που δε θα βγάζεις από πάνω σου

Πρακτικό, ζεστό, άνετο, κομμάτι-πασπαρτού για την γκαρνταρόμπα, το παλτό, αναμφίβολα, είναι το τέλειο πανωφόρι για τον χειμώνα. Φέτος, οι επιλογές που έχεις είναι πολλές...

Κεφάλαιο “Μητρότητα”: Τελικά προοριζόμαστε όλες για να γίνουμε μητέρες ή όχι;

Κάποιες γυναίκες είναι γεννημένες για να γίνουν μάνες. Κάποιες άλλες γίνονται τυχαία. Κάποιες άλλες δε θέλουν και δε γίνονται. Κάποιες άλλες, νιώθουν ότι θέλουν...

Σκέφτεσαι να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές!

Νιώθεις ότι έχεις βαλτώσει; Ότι έχεις δεν έχεις πια ιδέες για να ανανεώσεις το Χριστουγεννιάτικο σου δέντρο; Εδώ θα βρεις τις πιο απλές συμβουλές,...

“The Night of the 12th” – Από 1 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Αστυνομικό και στοιχειωτικά επίκαιρο θρίλερ του Ντομινίκ Μολ (Από Άλλο Πλανήτη, Χάρι ο Καλύτερος Φίλος του Ανθρώπου) που ακολουθεί δύο σκληρούς Γάλλους ντετέκτιβ αντιμέτωπους...

Η πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό θα γίνει για πρώτη φορά γιαγιά

Η πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό θα γίνει γιαγιά για πρώτη φορά, αφού ο γιος της Λουί Ντουκρουά ανακοίνωσε ότι περιμένει παιδί με τη σύζυγο...

Freddie Mercury: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το μεγαλύτερο είδωλο όλων των εποχών

O αγαπημένος frontman όλων των εποχών, Freddie Mercury έφυγε σαν σήμερα το 1991. Η απώλεια του σόκαρε το κοινό ενώ ακόμα και σήμερα, ο...

More like this