Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Μήπως έχεις πέσει θύμα “caspering” σε κάποια σχέση;

Για την ονομασία του η έμπνευση ήταν ο Casper, το φιλικό φαντασματάκι το οποίο θέλει να δείξει ότι υπάρχει μια ευγένεια στην όλη διαδικασία του χωρισμού

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Share

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χωρίσεις με κάποιον και για κάθε έναν από αυτούς υπάρχει πλέον και ένας νέος όρος: ghosting, zombeing και r-bombing. Αυτές είναι αρκετά σκληρές μέθοδοι απόρριψης: εδώ έρχεται λοιπόν το caspering, το οποίο είναι ουσιαστικά ένας σταδιακός και πιο ανώδυνος τρόπος να χωρίσεις με κάποιον επειδή το κάνεις σιγά σιγά. Για την ονομασία του η έμπνευση ήταν ο Casper, το φιλικό φαντασματάκι το οποίο θέλει να δείξει ότι υπάρχει μια ευγένεια στην όλη διαδικασία του χωρισμού.

casperingΠιο συγκεκριμένα, στο caspering δεν εξαφανίζεται κάποιος εντελώς ξαφνικά και δίχως να απαντήσει ποτέ σε μηνύματα που διάβασε, ούτε ξανα εμφανίζεται χωρίς προειδοποίηση κάποια στιγμή σα να μην τρέχει τίποτα. Αυτό που κάνει είναι να αραιώνει την επικοινωνία του: θα αργήσει να απαντήσει στα μηνύματα, θα αναβάλλει τις συναντήσεις, δεν θα μιλάει για το μέλλον,με λίγα λόγια θα αφήνει το πράγμα να ξεφτύσει μέχρι να συνειδητοποιήσει και η άλλη πλευρά ότι δεν θέλει να είναι πλέον μαζί.

Πάντως όσο καλή πρόθεση κι αν διακατέχει κάποιον που κάνει caspering, η αλήθεια είναι ότι και αυτό είναι ψυχοφθόρο. Ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσουν δυο άνθρωποι είναι να εξηγηθούν ευθέως μεταξύ τους χωρίς υπεκφυγές και παράξενες συμπεριφορές. Κοινώς να έχουν το θάρρος να ανακοινώσουν την απόφασή τους στο ταίρι τους.

Έλενα Φάκου

Έλενα Φάκου
Είχα ένα όνειρο: μια μέρα να μπορέσω να γράφω ελεύθερα σε ένα καλαίσθητο μέσο που εξυπηρετεί μόνο την ανεξάρτητη ενημέρωση. Έγινε πραγματικότητα. Λέγεται Brooklyne και είναι η πιο badass γυναικεία πρόταση της πιάτσας. Όπως δηλαδή κι εγώ η ίδια. Δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα για εμένα εδώ, θα γνωριστούμε αν περνάτε συχνά να τα λέμε. Θα είμαστε πάντα ανοιχτά.
Brooklyne