Κεφάλαιο Σχέσεις – Φαντάζει ωραία η καμμένη “ροζ σημαία”!

Πάντως εμπειρικά μιλώντας, οι ροζ σημαιούλες είναι εξίσου προβληματικές με τις κόκκινες. Απλά είναι πιο ύπουλες γιατί δεν βγάζουν μάτι.

Όσον αφορά τόσο τα red flags όσο και τα pink flags, κανείς δεν μπορεί να μας πει τι και πως να νιώθουμε. Εμείς θα το αποφασίσουμε.
Κι αυτό, επειδή εμείς θα ζούμε καθημερινά με όλες αυτές τις ενοχλητικές συνήθειες του συντρόφου μας και όχι οι άλλοι. Γι αυτό και πρέπει να ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουμε αλλά και ακόμα καλύτερα τι δεν θέλουμε, να έχουμε κάνει την ενδοσκόπηση και την αυτοκριτική μας.
Μόνο εμείς μέσα μας ξέρουμε αν αυτό που μας ενοχλεί στον άλλο είναι ικανό να μας χωρίσει από τον σύντροφό μας και κανείς άλλος.

Για παράδειγμα, εάν είμαστε σε μια σχέση που ο σύντροφός μας βάζει την οικογένειά του πχ. τη μητέρα του πάνω από όλα και η σχέση μεταξύ τους αγγίζει το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα, τότε εμείς και μόνο εμείς θα αποφασίσουμε αν αντέχουμε να βιώνουμε κάτι τέτοιο. Το ίδιο ισχύει και για έναν σύντροφο ο οποίος πχ. ζει σε μια άλλη πόλη και ενώ θα μπορούσε, δεν θέλει να μετακομίσει κοντά μας ή για κάποιον ο οποίος ακολουθεί στα social media λογαριασμούς που δεν μας αρέσουν και μοιράζει καρδιές παντού αδιαφορώντας για το πως νιώθουμε.

Πάντως εμπειρικά μιλώντας, οι ροζ σημαιούλες είναι εξίσου προβληματικές με τις κόκκινες. Απλά είναι πιο ύπουλες γιατί δεν βγάζουν μάτι.

Αυτό δε σημαίνει ότι επειδή για εμάς βέβαια είναι ροζ σημαίες, είναι για όλους. Αλλά αφού είναι για εμάς, εμείς θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με αυτόν τον σύντροφο ο οποίος μας έχει προβληματίσει τόσο πολύ από τόσο νωρίς σε αυτή τη σχέση. Αν βλέπετε ότι κάνετε κάποιες συζητήσεις και θίγετε τα πράγματα που κάνει ο σύντροφός σας αλλά ούτε καταλαβαίνει τι του λέτε, ούτε τα αλλάζει, τότε δυστυχώς, τα pink flags είναι σημάδια από το σύμπαν ότι η φάση δεν θα ευδοκιμήσει  γιατί με συμβιβασμούς δεν πέρασε κανείς καλά.

Πως άλλωστε να τα βρει κανείς τελικά με κάποιον ο οποίος είναι ψυχρός και αδιάφορος όταν τον θέλει θερμό και δοτικό; Πως να συμβαδίσει με κάποιον ο οποίος είναι τσιγκούνης ενώ θέλει κάποιον γενναιόδωρο; Πως να νιώσει καλά με κάποιον που θα ήθελε να μην σαχλαμαρίζει από δω κι από κει ενώ έχει απέναντί του ένα άτομο που ζει μέσα από το φλερτ με άλλα άτομα; Όλα αυτά λέγονται ασυμφωνία χαρακτήρων.

Και είναι σοβαρά.

Τα pink flags είναι πολύ σημαντικά, γιατί μας δείχνουν ακριβώς τι δεν θέλουμε. Κι αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις, ότι δηλαδή θέλουμε να συναναστρεφόμαστε μονάχα με ανθρώπους που είναι ίδιοι με εμάς, σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε πλέον τον πολύτιμο χρόνο μας προσπαθώντας να τα βρούμε με ανθρώπους που είναι πολύ μακριά από εμάς. Υπάρχει διαφορά.

Ο συμβιβασμός έχει τα όριά του και λειτουργεί μόνο όταν συμβαίνει και από τις δυο πλευρές. Αν είναι μονόπλευρος δεν οδηγεί πουθενά. Επίσης πρέπει να εμπιστευόμαστε πολύ τη διαίσθηση και το ένστικτό μας. Είναι φωτεινοί οδηγοί στο τι θέλουμε βαθιά μέσα μας και στο πως επιθυμούμε να είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί μας. Αν κάπου εκεί απέναντι κυματίζουν ροζ σημαίες, να το λάβουμε λοιπόν σοβαρά υπόψιν μας.

‘Eλενα Φάκου

More

Οι πρώην σου δε θέλουν ούτε να σε βλέπουν;...

Δεν είμαι σίγουρη ότι όλοι οι άνθρωποι που είχαν σχέση μεταξύ τους, μπορούν να διατηρούν επαφές και...

Quilted Jackets – Η ανοιξιάτικη σωτηρία σου έχει στυλ

Σε περίπτωση που ψάχνεις ένα πανωφόρι το οποίο θα σε βοηθήσει να κάνεις τη μετάβαση από το...
Brooklyne