Submit Your Editorial

Get into contact

Γιατί να μην μπεις ποτέ σε rebound σχέση

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Aγάπη και άλλα σκληρά ναρκωτικά

Aυτή είναι μια ιστορία που συνέβη πριν από περισσότερα...

Τελικά η οικειότητα σκοτώνει το sexiness;

Πόσες άβολες “πρώτες φορές” στο σεξ μπορείς να φέρεις...

5 τύποι άνδρα που θα περάσουν από τη ζωή σου

Μια από τις δοκιμασίες τις οποίες θα περάσει κάθε...

Share

Ας ξεκινήσουμε και πάλι με το κλισέ: Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και θέλουν δουλειά. Από εκεί και πέρα, κάνεις εσύ παιχνίδι.

Και μιας και είπα παιχνίδι, ας μιλήσουμε για τις rebound γκόμενες και πώς να μην γίνεις ποτέ μία από αυτές (αν μπορέσεις φυσικά).

Πολύ καλά μαντεύεις ότι ο ορισμός αυτός (hello 2021!) προέρχεται από το μπάσκετ. Εκεί, rebound είναι όταν παίρνεις πίσω την μπάλα μετά την αναπήδηση. Στη ζωή είναι όταν επιστρέφεις δυναμικά «στο παιχνίδι», μετά από μια ανάρρωση.

romantic-and-love-wallpapers-640x498Τι είναι όμως η rebound γκόμενα;

Όλοι μας (φευ!) έχει τύχει να γνωρίσουμε κάποιον που μόλις έχει χωρίσει είτε από μια μεγάλη σχέση είτε από γάμο (ανάθεμα την ώρα, κατάρα τη στιγμή).

Είναι αναπόφευκτο, άλλωστε, όσο μεγαλώνουμε. Και πού είναι το κακό, θα μου πεις; Θα σου πω. Δεν είναι καθόλου κακό από μόνο του.

Ωστόσο, κάποιος που μόλις βγήκε από μια μακροχρόνια σχέση ή ακόμη και από έναν γάμο, δεν είναι έτοιμος για κάτι σοβαρό. Και είναι απολύτως λογικό και σεβαστό, κατά τη γνώμη μου.

rebound-relationship-articleΤο τελευταίο πράγμα που θα θέλει είναι να δεσμευτεί και να μπει σε μια διαδικασία για νέα σχέση. Αυτό που θέλει είναι να περάσει καλά, να βγει με τους φίλους του, να κάνει σεξ με σένα, με άλλες, με όλες.

Πίστεψέ με, μπορώ να το καταλάβω. Άλλωστε, όταν κάποιος χωρίζει, είτε καλά είτε κακά, δεν μπορεί και δεν θέλει να ξεκινήσει κάτι νέο αμέσως. Και αν το κάνει θα αποτύχει παταγωδώς.

Η πρώτη γυναίκα που θα μπει στη ζωή του είναι αυτό που λέμε rebound γκόμενα. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτός ο όρος, αλλά κάπως έτσι είναι η πραγματικότητα. Ειδικά αν είσαι εσύ ή εγώ. Μπορεί να του αρέσεις πολύ, μπορεί να περνάτε τέλεια, αλλά δεν θα μπορεί να δώσει περισσότερα.

48f2f5effb82a5252f5f72d68f10add6-photoΒέβαια, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μια «σοβαρή» σχέση θεωρείται κάτι κακό. Γιατί θεωρείται «δέσμευση», λούκι ή δεν ξέρω κι εγω τι άλλο. Ίσως νομίζουν ότι θέλουμε να τους δέσουμε χειροπόδαρα στο υπόγειο, ποιος ξέρει;

Όπως και να έχει όμως, η πρώτη γυναίκα που θα μπει στη ζωή ενός πρόσφατα χωρισμένου, δεν θα είναι κάτι παραπάνω από καλοπέραση ή περιπέτεια. Τις περισσότερες φορές, η ιστορία αυτή τελειώνει άδοξα, ειδικά αν αρχίσεις να έχεις συναισθήματα. Κατά πάσα πιθανότητα, η επόμενη θα είναι πιο τυχερή καθώς θα έχει «ξελαμπικάρει», χαλαρώσει και θα είναι έτοιμος να προχωρήσει.

Τι κάνεις λοιπόν; Χμ, δύσκολα τα πράγματα. Καλό είναι να μην δεθείς ούτε να έχεις υψηλές προσδοκίες. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι δεν θα είναι έτοιμος να προχωρήσει σε κάτι σοβαρό, είτε στο πει είτε όχι. Κράτα μικρό καλάθι σε αυτές τις σχέσεις. Αν δεν αντέχεις, μην μπεις καν στη διαδικασία. Μην γίνεις ποτέ αυτή η rebound σχέση, η πρώτη μετά έναν χωρισμό. Τις περισσότερες φορές δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα πέρα από κάτι casual.

Αν, πάλι, είσαι ok με το να μην δεθείς και δεσμευτείς και θες απλώς να περάσεις καλά, be my guest. Επίσης, να πούμε ότι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπου μπορεί να σας βγει αλλά είναι πολύ σπάνιες.

Αν, λοιπόν, είσαι σε φάση σχέσης, μην ξοδέψεις παραπάνω χρόνο σε ημίμετρα και μεσοβέζικες καταστάσεις. Όλα ή τίποτα!

Κωνταντίνα Βουλγαρέλη

Κωνσταντίνα Βουλγαρέλη
Θέλω να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο, να δω και να γνωρίσω πολιτισμούς και κουζίνες. Λατρεύω τη θάλασσα, το καλό φαγητό και το ποτό. Coffee addict, choco lover και μαμούνι των ίντερνετς. Ψάχνω τα πάντα, σκέφτομαι υπερβολικά πολύ και λέω/γράφω ό,τι νιώθω.
Brooklyne