Είσαι το “τρίτο πρόσωπο” σε μια σχέση; Αυτά είναι τα δράματα

Σχεδόν πάντα σε αυτές τις καταστάσεις φταίνει από λίγο όλοι

Aυτή η τραβάτε με κι ας κλαίω κατάσταση στην οποία εμπλέκονται τουλάχιστον τρεις άνθρωποι με περίπλοκες σχέσεις, μπερδεμένες επαφές, μυστικά, ψέμματα και πάθη, είναι κάτι που μάλλον έχουμε όλοι ζήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας και ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στο ποιος από όλους τελικά φταίει.

Σχεδόν πάντα σε αυτές τις καταστάσεις φταίνει από λίγο όλοι. Απλά ο δυνατός είναι αυτός που φεύγει. Είτε είναι η επίσημη αγαπημένη, είτε είναι ο άντρας, είτε είναι η ερωμένη. Το δύσκολο κομμάτι, είναι να αποφασίσει κάποιος από όλους αυτούς ότι αξίζει κάτι καλύτερο και να την κάνει από εκεί.

Βέβαια, συνήθως ο άντρας δε θεωρεί ότι υπάρχει κάτι καλύτερο γιατί τι καλύτερο να βρει στο μυαλό του από το να έχει δυο γυναίκες; Να βολεύεται με τη μόνιμη που καλύπτει άλλες ανάγκες και να έχει παράλληλα και την άλλη που τον ανανεώνει, τον αναζωογονεί και τον κάνει πολύ μάγκα γιατί τον επιβεβαιώνει. Επομένως, εδώ που τα λέμε, ο άντρας και να φύγει, πάλι τα ίδια θα κάνει, τώρα που το έμαθε, δεν το κόβει, η παράλληλη σχέση είναι σαν την ηρωίνη.

Πάμε να δούμε λίγο τη μεριά της μόνιμης συντρόφου η οποία είναι ή σύζυγος ή σοβαρή σχέση. Αυτή ή είναι Stepford Wife και δεν έχει πάρει είδηση τίποτα, ή έχει πάρει χαμπάρι και κάνει το παγώνι. Δεν ξέρω το λόγο που μια γυναίκα μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια στην απιστία, ίσως ένας να είναι η ανάγκη, αλλά στις μέρες μας δεν πιστεύω πως υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη στις γυναίκες ώστε να εξαρτώνται από τους άντρες σε τέτοιο επίπεδο. Μάλλον ελπίζει αιώνια ότι θα βαρεθεί να την απατά ή ότι θα συνέλθει ξαφνικά επειδή περνάει μια φάση. Επίσης ένα άλλο σενάριο είναι απλά να κάνει κι εκείνη το ίδιο και να κοροιδεύονται ασύστολα, τόσο ασύστολα που δεν ξέρω αν όταν κοιτάζονται ξεσπάνε σε γέλια με τη φάση τους. Ο άντρας που είναι σωστός και σέβεται τη γυναίκα που έχει δίπλα του την τιμά δεν την χρησιμοποιεί. Αν δεν τη γουστάρει πλέον, τότε να της το πει και να αποχωρήσει.

Αυτοί οι τύποι μόνιμα υπόσχονται ότι θα χωρίσουν, ή μόνιμα λένε διάφορες εξωφρενικές δικαιολογίες για να κουκουλώσουν τα ασυμμάζευτα επειδή πολύ απλά δεν έχουν τον ανδρισμό να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Απο εκεί και πέρα εξαρτάται από τη δική σου αξιοπρέπεια. Από το τι πιστεύεις εσύ ότι σου αξίζει. Αν πιστεύεις ότι σου αξίζει να είσαι μια δεύτερη που γεμίζει κενά τότε μείνε. Αν θεωρείς ότι σου αξίζει να είσαι μια ευτυχισμένη γυναίκα σε μια υγιή σχέση την οποία δε θα μοιράζεσαι με κανένα, τότε φύγε. Δεν υπάρχει θέλω και δε μπορώ. Υπάρχει μόνο δε θέλω.

Έλενα Φάκου

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

+ 53 = 56