Αν δεν ενδιαφέρεσαι για κάτι πιο σοβαρό και θες να τα κάνεις χειρότερα απλά ακολούθησε τα παρακάτω

Πάντοτε με έκαναν να αισθάνομαι πολύ άβολα οι δημόσιες προτάσεις γάμου-και δεν εννοώ να γίνονται σε εμένα, αλλά να τις βλέπω να τις κάνουν άλλοι όμως να συμβαίνουν ενώπιον τρίτων

Πάντοτε με έκαναν να αισθάνομαι πολύ άβολα οι δημόσιες προτάσεις γάμου-και δεν εννοώ να γίνονται σε εμένα, αλλά να τις βλέπω να τις κάνουν άλλοι όμως να συμβαίνουν ενώπιον τρίτων. Κάποιοι ενθουσιάζονταν, δάκρυζαν και τις θεωρούσαν εξαιρετικά ρομαντικές, εγώ όμως σκεπτόμουν ότι αυτή είναι μια ιδιωτική στιγμή και έτσι θα έπρεπε να παραμείνει, ενώ επίσης περνούσε από το μυαλό μου το ενδεχόμενο η απάντηση να είναι αρνητική: Τότε τι; Το όλο σκηνικό θα κατέρρεε και θα ακολουθούσε ένα όχι και τόσο όμορφο χάος.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όταν άκουσα το ερώτημα “Ποιος είναι ο χειρότερος τρόπος να ξεκαθαρίσεις σε κάποιον ότι δεν ενδιαφέρεσαι για εκείνον;” υπέθεσα λόγω της πολύ δύσκολης θέσης στην οποία με έφεραν οι δημόσιες προτάσεις γάμου, πιθανότατα η απάντηση να είναι ” In public” και πράγματι δεν έπεσα έξω.

Σύμφωνα με τους ειδικούς -όχι μόνο για τις τόσο επίσημες προτάσεις όπως του γάμου, αλλά και για την απάντηση στην εκδήλωση ενός απλού ερωτικού ενδιαφέροντος – πράγματι ο χειρότερος τρόπος να απαντήσεις αρνητικά είναι να το κάνεις δημόσια. Βέβαια αυτό προϋποθέτει και ο άλλος να μην σε ρωτήσει δημόσια, γιατί εκεί πρέπει να μεριμνήσεις και για τους δυο σας. Αλλά έστω ότι το κάνει δημόσια, ναι, πρέπει να το σώσεις και να του δώσεις την αρνητική σου απάντηση ιδιωτικά. Αν πάλι δεν το κάνει δημόσια και βγεις και τον ξεφωνίσεις τότε ντροπή σου. Σε κάθε περίπτωση η απόρριψη χωνεύεται καλύτερα όταν τρώγεται εν οίκω, γιατί εν δήμω είναι πάρα πολύ δύσπεπτη.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι χρειάζεται αρκετό θάρρος και ίσως λίγη αφέλεια για να εκδηλώσει κάποιος δημόσια το ενδιαφέρον του σε κάποιον άλλον. Ο ρομαντισμός από τη γελοιοποίηση απέχει όσο ένας κουβάς νερό σε έναν τύπο που κάνει καντάδα στο παράθυρο μιας γυναίκας που του αρέσει εβδομήντα χρόνια πριν και όχι από τον αυστηρό πατέρα της, αλλά από την ίδια.  Στις μέρες μας, θα μπορούσε να είναι μια αντίστοιχη ψυχρολουσία στα social media (βλέπε το πρόσφατο περιστατικό ανάμεσα στην ηθοποιό και τον ποδοσφαιριστή- Ιnbox: Kαλησπέρα τι κάνεις εσύ; Αντίδραση: Δημόσια απάντηση κράξιμο με πανελλήνιες διαστάσεις.)

Ο καλύτερος λοιπόν τρόπος να ξεκαθαρίσεις σε κάποιον ότι δεν ενδιαφέρεσαι για εκείνον είναι ιδιωτικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις αν δεν θέλεις να συναντηθείς από κοντά -τηλέφωνο, sms, email, messenger, skype, ακόμα και χειρόγραφη επιστολή- αλλά οπωσδήποτε είναι κάτι που μπορεί να μείνει μεταξύ σας. Και συμφωνούν απόλυτα και οι ειδικοί σε αυτό.

Έλενα Φάκου

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

42 − = 36