Τρία πράγματα που κάνεις αν σε αγαπάς πραγματικά

Θα έχεις ακούσει ειδικά τελευταία πολλές αναφορές στην αυτοβελτίωση και πως μπορείς να την επιτύχεις. Η αυτοβελτίωση, βασίζεται πρώτα πάνω στην αυτοεκτίμηση και έπειτα στην αυτοκριτική. Αν αγαπάς τον εαυτό σου, τον εκτιμάς και συζητάς μαζί του το πως ήταν η ημέρα σου, τότε το πιθανότερο είναι πράγματι να αυτοβελτιωθείς, μαθαίνοντας από τα λάθη σου και παίρνοντας δύναμη από τα σωστά σου.

Oι συγκρίσεις περιττεύουν

Μην επιτρέψεις σε κανένα να σε υποτιμήσει, λέγοντάς σου πως κάποια ήταν, είναι ή θα είναι καλύτερη από εσένα. Πρώτον : Ποιος είναι αυτός που θα το κρίνει; Και δεύτερον : Σε τι θα είναι καλύτερη ; Σε όλα ; Aδύνατον. Ακόμα κι αν σε κάτι κάποια είναι καλύτερή σου, σε κάτι άλλο θα είσαι καλύτερή της. Ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη και μοναδική προσωπικότητα, την οποία κάποιος άλλος θα αγαπήσει και θα εκτιμήσει γι’αυτό που ακριβώς είναι. Οι συγκρίσεις περιττεύουν όταν αγαπάς τον εαυτό σου ή τον πλησίον σου και το μόνο που πετυχαίνουν είναι άστοχα συμπεράσματα τα οποία δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Κάθε γυναίκα οφείλει να αγαπάει τον εαυτό της για αυτό που είναι, με τα καλά της, τα κακά της, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Μόνο αν αγαπήσεις πρώτη εσύ τον εαυτό σου, θα φανεί και θα τον αγαπήσουν και όλοι οι υπόλοιποι.Πάντα κάποια θα είναι ομορφότερη, νεότερη, εξυπνότερη, αλλά καμία δεν θα είναι εσύ.

Μεγάλες προσδοκίες

Κράτησε πάντα το κεφάλι σου και τις απαιτήσεις σου ψηλά και περπάτα πάνω σε ψηλά τακούνια. Οι προσδοκίες σου πρέπει να είναι υψηλές, να αποζητάς το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό σου και να το επιδιώκεις. Να χρησιμοποιείς όμως μόνο θεμιτά μέσα γιατί έτσι θα μπορείς ταυτόχρονα να περπατάς και με το κεφάλι σου ψηλά. Να ξέρεις τι είναι το καλύτερο για εσένα στα προσωπικά σου, τα επαγγελματικά σου, τα οικονομικά σου, και να παλεύεις γι’αυτά. Μην παραιτείσαι και μην ζεις τη ζωή κάποιου άλλου. Τα χρόνια περνάνε γρήγορα και πρέπει να εκμεταλλεύεσαι την κάθε στιγμή. Η θηλυκότητά μας έχει ένα σήμα κατατεθέν : Τα ψιλοτάκουνα. Μην τα αποχωρίζεσαι. Η Marilyn Monroe έλεγε : «Δώσε σε ένα κορίτσι το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια κι αυτό θα κατακτήσει τον κόσμο».
Όμορφα κορίτσια είναι τα ευτυχισμένα κορίτσια

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

+ 71 = 79