Τρία πράγματα που κάνεις αν σε αγαπάς πραγματικά

Ή που θα πρέπει να αρχίσεις να κάνεις

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Share

Θα έχεις ακούσει ειδικά τελευταία πολλές αναφορές στην αυτοβελτίωση και πως μπορείς να την επιτύχεις. Η αυτοβελτίωση, βασίζεται πρώτα πάνω στην αυτοεκτίμηση και έπειτα στην αυτοκριτική. Αν αγαπάς τον εαυτό σου, τον εκτιμάς και συζητάς μαζί του το πως ήταν η ημέρα σου, τότε το πιθανότερο είναι πράγματι να αυτοβελτιωθείς, μαθαίνοντας από τα λάθη σου και παίρνοντας δύναμη από τα σωστά σου.

Oι συγκρίσεις περιττεύουν

Μην επιτρέψεις σε κανένα να σε υποτιμήσει, λέγοντάς σου πως κάποια ήταν, είναι ή θα είναι καλύτερη από εσένα. Πρώτον : Ποιος είναι αυτός που θα το κρίνει; Και δεύτερον : Σε τι θα είναι καλύτερη ; Σε όλα ; Aδύνατον. Ακόμα κι αν σε κάτι κάποια είναι καλύτερή σου, σε κάτι άλλο θα είσαι καλύτερή της. Ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη και μοναδική προσωπικότητα, την οποία κάποιος άλλος θα αγαπήσει και θα εκτιμήσει γι’αυτό που ακριβώς είναι. Οι συγκρίσεις περιττεύουν όταν αγαπάς τον εαυτό σου ή τον πλησίον σου και το μόνο που πετυχαίνουν είναι άστοχα συμπεράσματα τα οποία δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Κάθε γυναίκα οφείλει να αγαπάει τον εαυτό της για αυτό που είναι, με τα καλά της, τα κακά της, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Μόνο αν αγαπήσεις πρώτη εσύ τον εαυτό σου, θα φανεί και θα τον αγαπήσουν και όλοι οι υπόλοιποι.Πάντα κάποια θα είναι ομορφότερη, νεότερη, εξυπνότερη, αλλά καμία δεν θα είναι εσύ.

Μεγάλες προσδοκίες

Κράτησε πάντα το κεφάλι σου και τις απαιτήσεις σου ψηλά και περπάτα πάνω σε ψηλά τακούνια. Οι προσδοκίες σου πρέπει να είναι υψηλές, να αποζητάς το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό σου και να το επιδιώκεις. Να χρησιμοποιείς όμως μόνο θεμιτά μέσα γιατί έτσι θα μπορείς ταυτόχρονα να περπατάς και με το κεφάλι σου ψηλά. Να ξέρεις τι είναι το καλύτερο για εσένα στα προσωπικά σου, τα επαγγελματικά σου, τα οικονομικά σου, και να παλεύεις γι’αυτά. Μην παραιτείσαι και μην ζεις τη ζωή κάποιου άλλου. Τα χρόνια περνάνε γρήγορα και πρέπει να εκμεταλλεύεσαι την κάθε στιγμή. Η θηλυκότητά μας έχει ένα σήμα κατατεθέν : Τα ψιλοτάκουνα. Μην τα αποχωρίζεσαι. Η Marilyn Monroe έλεγε : «Δώσε σε ένα κορίτσι το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια κι αυτό θα κατακτήσει τον κόσμο».
Όμορφα κορίτσια είναι τα ευτυχισμένα κορίτσια
Έλενα Φάκου
Είχα ένα όνειρο: μια μέρα να μπορέσω να γράφω ελεύθερα σε ένα καλαίσθητο μέσο που εξυπηρετεί μόνο την ανεξάρτητη ενημέρωση. Έγινε πραγματικότητα. Λέγεται Brooklyne και είναι η πιο badass γυναικεία πρόταση της πιάτσας. Όπως δηλαδή κι εγώ η ίδια. Δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα για εμένα εδώ, θα γνωριστούμε αν περνάτε συχνά να τα λέμε. Θα είμαστε πάντα ανοιχτά.
Brooklyne