Τι σημαίνει να ντύνεσαι πάντα στα μαύρα

Τα ρούχα που επιλέγει μία γυναίκα, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι η «ομιλούσα εικόνα της», η οποία αποκαλύπτει πολλά μυστικά για τον χαρακτήρα της, ακόμα κι αν αυτή η ίδια δεν το αντιλαμβάνεται. Αλλά όχι μόνο. Κάθε χρώμα που επιλέγουμε αποτελεί ένδειξη της ψυχικής μας κατάστασης και των συναισθημάτων μας.

Αγαπάς το μαύρο χρώμα; Δεν είσαι η μόνη. Αν μη τι άλλο, είναι το χρώμα που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι όταν μία γυναίκα επιλέγει αποκλειστικά αυτό το χρώμα για κάθε της εμφάνιση, έρχεται αντιμέτωπη με διάφορους μύθους. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε κάποιους από αυτούς.

cda210ed850b79514a3aacdbcb7cdf88Είναι ένα χρώμα που υποδηλώνει έναν σταθερό χαρακτήρα.

Μέγας μύθος. Άλλο σταθερός χαρακτήρας, άλλο μία γυναίκα που κάνει την επιλογή να αποκλείσει άλλα χρώματα από την γκαρνταρόμπα της, γιατί με το μαύρο αισθάνεται πιο άνετα. Μέχρι να αλλάξει γνώμη, αν κι όταν εκείνη το θελήσει.

Το να ντύνεσαι πάντα στα μαύρα σημαίνει ότι έχεις κατάθλιψη.

Αντίθετα με την επικρατούσα αντίληψη ότι το μαύρο είναι ένα χρώμα συνδεδεμένο με αρνητικά συναισθήματα, όπως θλίψη, μοναχικότητα, ακόμα και κατάθλιψη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντιθέτως, οι άνθρωποι που αρέσκονται να ντύνονται στα μαύρα, αντέχουν τα αρνητικά συναισθήματα και δεν επηρεάζεται η ψυχική τους διάθεση από το μαύρο χρώμα. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες είναι ένα χρώμα που εμπνέει αξιοπιστία  και επαγγελματικότητα. Υπάρχουν και άλλες, αρκετές έρευνες, οι οποίες απέδειξαν ότι η γυναίκα που αισθάνεται ερωτική έλξη για έναν άντρα, θα επιλέξει το μαύρο χρώμα για το  ραντεβού της. (Πόσες δεν το έχουμε κάνει, τώρα που το σκέφτομαι).

Οι ανάγκες που «κρύβονται» πίσω από αυτή την επιλογή.

Πολλοί πιστεύουν ότι όσες γυναίκες επιλέγουν το συγκεκριμένο χρώμα, θέλουν να παραμένουν απόμακρες και να κρύψουν πράγματα για τον εαυτό τους. Όντως, το μαύρο προσδίδει ένα μυστήριο. Σίγουρα, υπάρχει η περίπτωση να θέλετε να μείνετε απόμακρες, αλλά μόνο για εκείνους ή σε περιστάσεις που το επιθυμείτε. Σε καμία περίπτωση, δεν σημαίνει ότι είστε αντικοινωνικές, κλειστοί ή φοβικοί άνθρωποι. Δεν σημαίνει, επίσης, ότι είστε αναίσθητες. Αντιθέτως: Είστε, πιθανώς, τόσο ευαίσθητες που αισθάνεστε την ανάγκη να κλείσετε τον εαυτό σας, για να αποφύγετε να βρεθείτε σε θέση ευαλωτότητας απέναντι σε εξωτερικές παρεμβολές. Επιλέγοντας, πάντα, το μαύρο χρώμα για τις εμφανίσεις σας μπορεί να υποδεικνύει ότι-ασυνείδητα-επιθυμείτε να δημιουργήσετε μία  αύρα μυστηρίου γύρω σας. Η αύρα αυτή ιντριγκάρει και προσελκύει τους άλλους: Ένα είδος παιχνιδιού αποπλάνησης, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ καλά στον τομέα του φλερτ!

Η εικόνα φανερώνει πολλά για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου

Κάνει το ράσο τον ιερέα; Σίγουρα όχι.  Τα λόγια και οι συμπεριφορές είναι πολύ πιο σημαντικά. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι σε κάποιες περιστάσεις το μαύρο είναι απαραίτητο. Είτε αυτό «επιβάλλεται» από την παράδοση, είτε από άλλες κοινωνικές επιταγές (βλ. κηδείες, επαγγελματικές εμφανίσεις). Αλλά, τελικά, όταν μία γυναίκα επιλέγει το  μαύρο χρώμα για όλες τις εμφανίσεις της, το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε με βεβαιότητα, είναι ότι αυτό είναι το προσωπικό της, μοναδικό στυλ και τίποτα παραπάνω!

We love black…it is stylish and always looks good.

Δέσποινα Γεωργοσοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

87 − 80 =