H Melanie γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση, που ονομάζεται υποϊδρωσική εξωδερμική δυσπλασία, με πιο κοινή και ίσως λανθασμένη ονομασία, “βαμπιρισμός” και απέχει πολύ από τα κλασσικά πρότυπα ομορφιάς.
Αυτό που κατάφερε όμως είναι να κάνει την εμφάνισή της προσόν της και όχι μειονέκτημά της και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να αποτελεί έμπνευση για όλους τους ανθρώπους με την όποια διαφορετικότητα ώστε να αγαπήσουν τον εαυτό τους.
Στο χώρο της μόδας την αγαπούν πολύ και επενδύουν πάνω της. Αποτελεί το πρόσωπο που προτιμούν οι ανατρεπτικοί και εκκεντρικοί σχεδιαστές και η καριέρα της έχει απογειωθεί διεθνώς. Η Melanie είναι περιζήτητη. Και περήφανη γι αυτό που είναι.
Δεν κλείστηκε στο δωμάτιό της. Γυρίζει τον πλανήτη. Το ότι η ασθένειά της, της στέρησε μαλλιά, νύχια και δόντια, ενώ έχει διογκωμένα ζυγωματικά και απουσία ιδρωτοποιών αδένων, η χλωμή Melanie δεν το έβαλε ποτέ κάτω και νιώθει όμορφη και δυνατή παρόλες τις ταλαιπωρίες που πέρασε.
Έλενα Φάκου