Γιατί η Mariah Carey θα είναι για πάντα η απόλυτη Christmas Queen

Μερικά πράγματα στη ζωή έχουν σχέση φούστας με μπλούζα και κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο. Όπως το Ava είναι για τα πιάτα, έτσι λοιπόν και η Mariah Carey, αποτελεί την απόλυτη μούσα των Χριστουγέννων, και τον λόγο προφανώς τον γνωρίζουμε όλοι.

Ήταν Οκτώβριος του 1994, όταν γράφτηκε το τραγούδι που θα αντικαταστούσε τα κάλαντα, “All I Want for Christmas Is You”. Το τέταρτο άλμπουμ της διάσημης τραγουδίστριας είχε τίτλο “Merry Christmas” και ενώ όλοι πίστευαν σε αυτό και την επιτυχία του, κανείς δε μπορούσε να υπολογίσει το legacy, το οποίο θα το συνόδευε.

Το τραγούδι έγινε κατευθείαν νούμερο 1 σε 6 χώρες ανάμεσα τους η Αυστραλία και ο Καναδάς, ενώ το 2019 ανέβηκε πρώτο στη λίστα του Billboard Hot 100, σχεδόν 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

81-U6o32-Lu-UL-AC-SL1500Η Mariah δεν έχει σταματήσει να εισπράττει την Χριστουγεννιάτικη επιτυχία της θησαυρίζοντας ετησίως από αυτή, ενώ κάθε χρόνο ερμηνεύει σε κάποια κεντρική σκηνή το απόλυτο anthem της εποχής.

Και ενώ αρκετοί από εμάς έχουμε βαρεθεί να το ακούμε στο repeat, ή δεν το αντέχουμε έστω ένα λεπτό, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι η Carey επαναπροσδιόρισε την αύρα των Χριστουγέννων, έστω και αν το τραγούδι μιλά όχι για κάποια σχετική παράδοση, αλλά για έναν “κρίστμας νταλκά” που η διάσημη τραγουδίστρια θα ήθελε να έχει ευτυχή κατάληξη.

Οπότε; Χρόνια πολλά και “All I Want for Christmas Is You”, φορέβα εντ έβα!

Χρύσα Αντωνιάδη

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

10 + = 14