Για την Τζάκι Κέννεντυ Ωνάση έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Και δεν θα πάψουν να γράφονται. Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ και μετέπειτα σύζυγος του Έλληνα Κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση έμεινε στην ιστορία κυρίως για το στυλ της και τους επιτυχημένους γάμους της όμως ήταν πολλά περισσότερα από αυτό. Η πατριαρχική κοινωνία την τοποθέτησε στη θέση της καλοντυμένης συζύγου ξεπερνώντας κατά πολύ την προσωπικότητά της. Ο οίκος Wolford λοιπόν είχε κάτι να πει πάνω σε αυτό και την σύστησε στο κοινό μέσα από μια διαφορετική σκοπιά. Tη σκοπιά του πραγματικού εαυτού της.
Στο επίσημο Instagram του αναρτήθηκε ένα gif με σκίτσο της αείμνηστης Τζάκι Ο, το οποίο συνοδευόταν από μια λεζάντα η οποία παρουσίαζε ναι μεν την πρώτη κυρία του JFK και τη δεύτερη σύζυγο του Αρίστου αλλά στο τέλος, ο σκοπός ήταν να παρουσιάσει απλά τη Τζάκι.
View this post on Instagram
H ιστορία όπως την αναγράφει ο οίκος Wolford έχει ως εξής: “Aς συναντήσουμε τη Jacqueline. Γεννήθηκε το 1929 σε μια οικογένεια της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Ήταν ένα εσωστρεφές κορίτσι που καθόταν κλεισμένο στο δωμάτιό του και διάβαζε πολλά βιβλία. Η μητέρα της θεωρούσε πως αυτό δεν ήταν το σωστό και την έστελνε να κάνει μαθήματα ιππασίας, θαλάσσιου σκι και χορού. “Μικρή μου, όταν μεγαλώσεις, θα γίνεις η τέλεια σύζυγος για έναν σημαντικό άνδρα” ήταν ο στόχος της μητέρας της.
Η Jacqueline πάει στα καλύτερα σχολεία και συναναστρέφεται με τον καλύτερο κόσμο, αλλά δείχνει ανένταχτη και επαναστάτρια. Μεγαλώνει και στα 18 της όταν τελειώνει το σχολείο, κάνει την εξής δήλωση στην αναμνηστική φωτογραφία της από το Λύκειο: “Θέλω να γίνω κάποια. Αρνούμαι να γίνω νοικοκυρά.” Σπουδάζει ιστορία της τέχνης, εργάζεται σε μια εφημερίδα ως δημοσιογράφος, γνωρίζει ένα αγόρι και θέλει να το παντρευτεί. Η μητέρα της φτύνει το τσάι της. “Γλυκιά μου, ο΄τραπεζικός του λογαριασμός δεν σου αξίζει. Την ευτυχία τη φέρνουν τα χρήματα και η ισχύς”. Η Jacqueline θέλει να ουριλιάξει αλλά συμβιβάζεται και του επιστρέφει το δακτυλίδι.
Συγκεντρώνεται στην καριέρα της και παίρνει συνέντευξη από τον John Kennedy, έναν νέο γερουσιαστή ο οποίος είναι ωραίος, έξυπνος και αδιανότα πλούσιος. Όχι πολλούς μήνες αργότερα, στο δάχτυλό της εμφανίζεται ένα δαχτυλίδι με τεράστιο διαμάντι. Η μητέρα της βρίσκεται σε έκσταση καθώς επιλέγει το νυφικό της κόρης της. Βρισκόμαστε στο 1953.
Η Jacqueline αφήνει την δουλειά της και γίνεται η τέλεια σύζυγος. Κάνει τα στραβά μάτια στις εξωσυζυγικές σχέσεις του άνδρα της, τον ακολουθεί στους προεκλογικούς αγώνες, του χαρίζει δυο πανέμοργα παιδιά. Ο John εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ και έτσι το 1963 εκείνη γίνεται η Jackie Kennedy, η Πρώτη Κυρία. Η Jackie και ο John είναι υπέροχοι, δυνατοί, πλούσιοι και έχουν όλον τον κόσμο στα πόδια τους.
Καθώς πραγματοποιούν περιοδεία στους δρόμους του Dallas, ακούγονται πυροβολισμοί. Η Jackie κρατά το νεκρό σώμα του συζύγου της. Έχει χάσει τα πάντα. Είναι μόνη και φοβισμένη. Ακολουθεί – ξανά – τη συμβουλή της μητέρας της και παντρεύεται τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο. Είναι μαζί μόνο για λίγα χρόνια πριν εκείνος πεθάνει. Η Jackie είναι μόνον 46 ετών, ακόμα κομψή και όμορφη, μπορεί να συνεχίζει να πασχίζει για μια ακόμα κορυφή. Αλλά νιώθει κουρασμένη.
Ψάχνει για δουλειά, γίνετται σύμβουλος σε έναν εκδοτικό οίκο. Δεν θέλει πια να είναι σύζυγος ή κόρη κανενός. Θέλει να είναι απλά η Jacqueline.
Η βιογραφία της όπως αναγράφεται στη Wikipedia:
Η Ζακλίν Μπουβιέ “Τζάκι” Κέννεντυ Ωνάση (Jacqueline Lee Bouvier “Jackie” Kennedy Onassis, 28 Ιουλίου 1929 – 19 Μαΐου 1994) ήταν πρώτη κυρία των ΗΠΑ και σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ και του Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση.
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν κόρη χρηματιστή. Έζησε σε πλούσιο κλίμα και πραγματοποίησε ικανοποιητικές σπουδές. Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953 παντρεύτηκε τον Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ με τον οποίο έμελλε να γίνει η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της οποίας η θητεία ως πρώτη κυρία κρίθηκε αρκετά επιτυχής. Απέκτησε δύο παιδιά την Καρολίνα και τον Τζον τζούνιορ.
Μετά τη δολοφονία του άντρα της, η Τζάκυ συνδέθηκε με αρκετούς διάσημους άντρες για να καταλήξει στο τέλος να παντρευτεί τον Έλληνα πλοιοκτήτη Αριστοτέλη Ωνάση σε ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Σκορπιό στις 20 Οκτωβρίου του 1968 τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του κουνιάδου της Ρόμπερτ Κέννεντυ.
Από το 1975 έως και τον Μάρτιο του 1994 εργαζόταν ως προϊστάμενη σε εκδοτικούς οίκους βιβλίων που αφορούσαν το μπαλέτο και τη μουσική. Το Δεκέμβριο του 1993 ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες. Πέθανε το βράδυ της 19ης Μαΐου του 1994.
Έλενα Φάκου