Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Το παράλληλο σύμπαν του OnlyFans είναι πιο κοντά από ότι φαντάζεσαι

Αυτό που βρίσκει κάποιος στο OnlyFans δεν είναι πάντα ακριβώς πορνογραφία, τουλάχιστον με την παραδοσιακή έννοια, αλλά είναι οπωσδήποτε σεξουαλικό περιεχόμενο το οποίο προσφέρουν συνήθως γυναίκες σε άνδρες που ανεβάζουν γυμνές ή πάρα πολύ προκλητικές φωτογραφίες τους έναντι αμοιβής στον εκάστοτε χρήστη.

Το OnlyFans, όπως ίσως γνωρίζετεείναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα με αποκλειστικά σεξουαλικό περιεχόμενο το οποίο προσφέρουν οι δημιουργοί επί πληρωμή.

Η πλειοψηφία των συνδρομητών του OnlyFans σύμφωνα με νέες μελέτες δεν είναι μοναχικοίελεύθεροι άνδρες, αλλά παντρεμένοιΈνας λόγος για τον οποίο οι άνδρες εγγράφονται στο OnlyFans είναι ότι θέλουν να υποστηρίξουν τις αγαπημένες τους δημιουργούς.
Άνδρες από όλα τα κοινωνικά στρώματα εγγράφονται στο OnlyFans και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους το κάνουν.

Έχει 130 εκατομμύρια χρήστες και μεγάλο μέρος της επιτυχίας του αποδίδεται στην αίσθηση σύνδεσης που έδωσε στους καταναλωτές το συνδρομητικό μοντέλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τότε που δεν μπορούσαν να βγουν έξω και να αναζητήσουν τη σεξουαλική παρέα στράφηκαν στις online υπηρεσίες περισσότερο από ποτέ και φυσικά οι sex workers προσαρμόστηκαν στα δεδομένα και προσέφεραν online περιεχόμενο επί πληρωμή, έχοντας και ανοιχτό φυσικά προφίλ με δωρεάν εικόνες τους ως teaser.

Αυτό που βρίσκει κάποιος στο OnlyFans δεν είναι πάντα ακριβώς πορνογραφίατουλάχιστον με την παραδοσιακή έννοιααλλά είναι οπωσδήποτε σεξουαλικό περιεχόμενο το οποίο προσφέρουν συνήθως γυναίκες σε άνδρες που ανεβάζουν γυμνές ή πάρα πολύ προκλητικές φωτογραφίες τους έναντι αμοιβής στον εκάστοτε χρήστη. Eπίσης προσφέρονται και φετιχιστικές online υπηρεσίες.

Σε γενικές γραμμέςοι άνδρες τείνουν να καταναλώνουν περισσότερη πορνογραφία σε σύγκριση με τις γυναίκες και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι άνδρες βρίσκονται στο επίκεντρο μιας μεγάλης επιδημίας μοναξιάςΣτοιχεία από το Κέντρο Ερευνών Pew δείχνουν ότι το 63των ανδρών κάτω των 30 ετών είναι ελεύθεροι από επιλογήσε σύγκριση με το 51το 2019. Οι single άνδρες αυξάνονται ραγδαία, παρόλα αυτά, δεν είναι οι ελεύθεροι οι οποίοι χρησιμοποιούν περισσότερο την υπηρεσία του OnlyFans. Κι αυτό είναι το παράδοξο εδώ πέρα.

Ορισμένοι ειδικοί κατηγορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το πορνό για αυτή τη μείωση της σύνδεσης μεταξύ των δυο φύλων.

Δεδομένου ότι το OnlyFans αντιπροσωπεύει τη σύνδεση των δύο αντίθετων φύλων, θα ήταν λογικό ότι οι μοναχικοίανύπαντροι άνδρες θα οδηγούσαν στην επιτυχία της εταιρείας. Αυτή είναι μια βολική θεωρία. Το μόνο πρόβλημα είναι πως τελικά ισχύει το αντίθετο.

Η πλειονότητα των συνδρομητών του OnlyFans είναι παντρεμένοι άνδρες, οπότε η πλατφόρμα μάλλον αποτελεί λιγότερο αντίδοτο στη μοναξιά και περισσότερο έναν τρόπο απιστίας προς τις μόνιμες συντρόφους. Αυτή η ανατροπή προέρχεται από μία από τις πρώτες μελέτες που αναλύουν τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών του OnlyFans.

Αφού εξέτασαν 335 άνδρες και 383 γυναίκες ηλικίας 18 έως 71 ετώνοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συνδρομητέςκατά μέσο όροήταν κατά 63άνδρες, κατά 68λευκοί και κατά 89παντρεμένοι  με το 59των χρηστών να προσδιορίζονται ως ετεροφυλόφιλοι και το 37ως διεμφυλικοί ή πανσεξουαλικοί.

“Δύσκολα θα πιστέψει κάποιος ότι οι παντρεμένοι άνδρες μπορεί  να  βιώνουν  μοναξιά, έγραψε σε ηλεκτρονικό μήνυμα η επικεφαλής συγγραφέας της πρόσφατης μελέτης Stacey Diane Arañez Litamεπίκουρη καθηγήτρια συμβουλευτικής εκπαίδευσης στο Cleveland State University. “Κι όμως συμβαίνει.” Η μοναξιά μπορεί να οδηγεί ορισμένους παντρεμένους και ανύπαντρους άνδρες στο OnlyFans, αλλά η Litam πιστεύει ότι η χρήση του OnlyFans αφορά περισσότερο την ικανοποίηση φαντασιώσεων ή επιθυμιώντην εξερεύνηση νέων εμπειριών μόνος ή με συντρόφους και την ανακούφιση από την πλήξη“.

 

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη έδωσε παρόμοια αποτελέσματαΌταν οι ερευνητές ανέλυσαν τις απαντήσεις 425 συνδρομητών του OnlyFans, εκ των οποίων το 53προσδιορίστηκε ως άνδρας, το 45ως γυναίκα και το 0,7ως μη δυαδικό ή μη συμβατό φύλοτο 82ήταν στη φάση της έρευνας σε ρομαντική ή/και σεξουαλική σχέση. Οι εν λόγω ερευνητές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι το περιεχόμενο είχε περισσότερο θετικό παρά αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις και τη σεξουαλική ζωή των χρηστών.

Πολλοί συμμετέχοντες στη μελέτη, μας ανέφεραν επεκτάσεις των σεξουαλικών τους εμπειριώνσυμπεριλαμβανομένων νέων σεξουαλικών πρακτικών και νέων διαμορφώσεων σχέσεων, εξηγεί η Marie Lippmannαναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο California State University Chico και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτηςΥποπτεύεται ότι πολλά ζευγάρια κατανάλωναν περιεχόμενο τόσο μεμονωμένα όσο και μαζί και ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της κατανάλωσης ήταν συμφωνημένοΟρισμένοι συμμετέχοντες ανέφεραν επίσης ενδιαφέρον για τη διερεύνηση της συναινετικής μη μονογαμίας με τους συντρόφους τους.

Το έργο των Litam και Lippmann υποδηλώνει ότι οι μυστικές συνδρομές σε μονογαμικές σχέσεις δεν αντικατοπτρίζουν την πλειοψηφία των χρηστώνΌσο για τους άνδρες που χρησιμοποιούν το OnlyFans με τη συγκατάθεση των συντρόφων τους, συμβαίνει μάλλον επειδή η πλατφόρμα είναι λιγότερο στιγματισμένη από τους ανταγωνιστές της στο ελεύθερο πορνόΓια παράδειγμαη Beyoncé ανέφερε το OnlyFans στο ρεμίξ του Savage το 2020 και η ηθοποιός Bella Thorne κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια την πρώτη μέρα της στον ιστότοπο.

Επίσης, οι γυναίκες, προτιμούν μάλλον οι άνδρες τους να βλέπουν άγνωστες μέσα από το κινητό παρά να τις βρουν στην πραγματική ζωή. Πιστεύουν πως με το να πληρώνουν στο OnlyFans για να παίρνουν μάτι μια επαγγελματία και να “ξεχαρμανιάζουν” θα τις “προστατεύσει” από το να συνάψουν μια πραγματική εξωσυζυγική σχέση η οποία θα τις οδηγήσει στο χωρισμό. Κοινώς μεταξύ των δυο κακών, προτιμούν κατά την άποψή τους το μη χείρον βέλτιστον, αντί να αναζητήσουν βαθύτερα τους λόγους που οι άνδρες τους αναζητούν κάτι άλλο. Αυτός θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι όμως και ένα θλιβερός συμβιβασμός εκ μέρους των γυναικών εάν και εφόσον ισχύει και συμβαίνει.

Από την άλλη πλευράμια μελέτη του 2021 αποκάλυψε ότι οι δημιουργοί του OnlyFans και οι γυναίκες που ασχολούνται με την εργασία του σεξ είναι συχνά στόχοι παρενόχλησης και προκατάληψηςΆλλες πρόσφατες έρευνες διαπίστωσαν ότι οι εργαζόμενοι στο σεξ εσωτερικεύουν αυτές τις προκαταλήψειςοι οποίες μπορεί να είναι επιζήμιες για την ψυχική τους ευημερία– οι γυναίκες φαίνεται να πλήττονται δυσανάλογα από αυτές τις προκαταλήψεις. Ωστόσο εξακολουθούν να κάνουν αυτή τη δουλειά για βιοπορισμό.

Με τη ραγδαία ανάπτυξη του OnlyFans από την έναρξη της πανδημίας  η πλατφόρμα παρουσίασε επταπλασιασμό των συνδρομητών μόνο το 2020σύμφωνα με τους Financial Times  είναι λογικό οι ειδικοί να ανησυχούν για τις ψυχολογικές επιπτώσεις στους δημιουργούς περιεχομένου και όχι στους καταναλωτές. Η έρευνα σχετικά με το OnlyFans μόλις αρχίζει να αναδύεται και θα μάθουμε περισσότερα για τις διαχρονικές επιπτώσεις στους δημιουργούςτους χρήστες και την κοινωνία γενικότερα καθώς η έρευνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, δήλωσε η Lippmann.

Εν τω μεταξύοι παντρεμένοι άνδρες που αποτελούν την πλειοψηφία των χρηστών του OnlyFans δεν φαίνεται να είναι χειρότερα στις σχέσεις τους. Και κάποιοι μπορεί να έχουν ακόμη και πιο επικοινωνιακέςσυνδεδεμένες και περιπετειώδεις σχέσεις από ό,τι αν είχαν απλά κρυφτεί για να δουν πορνό. Τώρα απομένει να δούμε, γιατί το να παρακολουθούν κρυφά ή φανερά σεξουαλικό περιεχόμενο από άλλες γυναίκες, τονώνει τη σχέση με τη δική τους και γιατί δεν τους εμπνέει η ίδια η μόνιμη σύντροφός τους.  Τελικά, γιατί αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν ζευγάρι ενώ η σχέση τους παραμένει ζωντανή επειδή κάποια άλλη εκεί έξω και μάλιστα επαγγελματίας βοηθάει σε αυτό; Τι δεν μπορούν να σώσουν από μόνοι τους και ένας από τους δυο πρέπει να βρει αλλού μια σεξουαλική διέξοδο-δεκανίκι για να παραμείνει στη μόνιμη σχέση του; Και τελικά τι νόημα έχει να είναι ένα ζευγάρι μαζί όταν ο ένας από τους δυο για να ερεθιστεί πρέπει να δει μια ξένη;

‘Ελενα Φάκου

Έλενα Φάκου
Έλενα Φάκου
Oταν ήμουν μικρή και με ρωτούσαν τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω έλεγα τίποτα και νομίζω πως το κατάφερα. Μετά κατάλαβα πως έδινα έξυπνη απάντηση γιατί έστω κι αν έγινα κάτι λίγο παραπάνω απ αυτό, τώρα μπορώ να νιώθω σίγουρα επιτυχημένη. Θα με χαρακτήριζα ένα leftover των 90s που δεν έπαψα ποτέ να ονειρεύομαι. Βαριέμαι εύκολα, μου αρέσει να τρώω ποπ κορν και η αγαπημένη μου μέρα είναι η Παρασκευή. Εδώ που μπήκατε να είστε προετοιμασμένοι: Το brooklyne είναι η πιο badass γυναικεία πρόταση της πιάτσας. Δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα για εμένα, θα γνωριστούμε αν περνάτε συχνά να τα λέμε. Είμαστε πάντα ανοιχτά.
Share this
Tags

+ MUSTS

7 χειμερινοί συνδυασμοί χρωμάτων που θα απογειώσουν το στιλ σου

Αυτήν τη σεζόν υπάρχουν μερικά βασικά μοντέρνα χρώματα που εμφανίζονται συνεχώς στη ροή μας. Κορυφαίο στη λίστα είναι το κόκκινο, το οποίο γρήγορα πέρασε...

Πουκάμισο της πριγκίπισσας Diana πωλείται σε δημοπρασία

Πουκάμισο που φορούσε η αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας, Νταϊάνα στο πορτρέτο του αρραβώνα της μπορεί να πωληθεί έως και 100.000 δολάρια σε δημοπρασία τον...

Πεθερές και Νύφες: Σχέση αγάπης ή μίσους;

Ευτυχώς είμαι από τις τυχερές γυναίκες που τα πεθερικά της βρίσκονται κάποια χιλιόμετρα μακριά αλλά και στην ίδια περιοχή να μέναμε, είναι πολύ διακριτικοί...

Έρχονται τον Δεκέμβριο στο Cinobo

Το Cinobo κλείνει τη χρονιά με έναν από τους τηλεοπτικούς θριάμβους των τελευταίων ετών: το βασισμένο στο μπεστ σέλερ της Σάλι Ρούνεϊ Normal People,...

Εσύ γνωρίζεις τι είναι τα cleansing balms;

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω, για να αποκτήσεις λαμπερό και υγιές δέρμα, απαλλαγμένο από ρύπους και μικρόβια. Αυτό συνεπάγεται ότι δε...

Healthy σαλάτα με καστανό ρύζι

Πλήρες γεύμα αυτή η σαλάτα αφού συνδιάζει τα πάντα. Βάλτην στο ψυγείο σου και κατανάλωσε την όπως και όποτε θέλεις Υλικά 125γρ καστανό ρύζι...

More like this