Το μακιγιάζ δεν έχει φύλο

Ιδέες εδώ, ιδέες εκεί, ιδέες πιο πέρα, στερεότυπα που δε χαθήκαν ποτέ στον αέρα. Πόσο πιο ελεύθερη θα ήταν η ζωή και η καθημερινότητα μας, αν αποφασιζαμε να τα αφήσουμε όλα πίσω και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, στο σεβασμό απέναντι στην εικόνα που ο καθένας έχει επιλέξει να έχει. Στην εικόνα που δε χρειάζεται φίλτρα και λογοκρισία, σε εκείνη την εικόνα που ξεκινά η απόλυτη ελευθερία της έκφρασης.

Αντικειμενικά βρισκόμαστε σε καλύτερες εποχές σε σχέση με τις “σκιές” του παρελθόντος, αλλά ο αγώνας είναι καθημερινός και η ισότητα πλέον απαίτηση. Ένα αγόρι μπορεί να έχει θυληκότητα αλλά και το αντίθετο. Όποιος σοκάρεται με αυτή την εκδοχή καλύτερα να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να αναλογιστεί, ποιός/ά είναι, και τι πραγματικά υπάρχει μέσα στην ψυχή του.

jecca-makeup

Συνηθίζουμε να εκφραζόμαστε με διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να είναι ένα ντύσιμο, μπορεί να είναι ένα εκκεντρικό κούρεμα, μπορεί να είναι ένα τατουάζ, μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Το μακιγιάζ όμως αποτελεί τη βάση, για την απόλυτη μεταμόρφωση. Εξάλλου η δύναμη του αποθεώνεται καθημερινά από τον κόσμο της ομορφιάς, στον οποίο (δε το μάθατε από μένα) ανήκουν και τα 2 φύλα χωρίς κανένα αποκλεισμό.

Μάθαμε στο ροζ για κορίτσι και στο μπλέ για αγόρι και φαινόμαστε σαν τους παλαβούς, που κοιτάνε τα “φύλλα” και χάνουν το “δάσος”.

Στερήσαμε ευκαιρίες και ελευθερίες από ανθρώπους που θέλησαν να υπερασπιστούν τη φύση τους στα πλαίσια του “φυσιολογικού”, με αποτέλεσμα στο όνομα του έχουν γίνει ολόκληρα εγκλήματα, χωρίς να μπορεί να υπάρξει ένα οριστικό τέλος. Αναρωτήθηκες λοιπόν ποτέ τι είναι πραγματικά φυσιολογικό και αν ναι, μήπως έγινες άλλο ένα προιόν τυποποίησης εκεί έξω;

Μας μεγαλώνουν με στερεότυπα. Μας μεγαλώνουν με συγκεκριμένες εικόνες. Μας μαθαίνουν να μισούμε το διαφορετικό και μας καλουπώνουν στο να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτό. Η αλήθεια όμως είναι, πως κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη δημιουργικότητα και κανείς δε μπορεί να βάλει όρια στη φαντασία.

Κάπου εκεί λοιπόν ανήκει και η ομορφιά του μακιγιάζ, που αποτελεί τρόπο έκφρασης πέρα από το φάσμα της σεξουαλικότητας. Δεν έχει σημασία αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Δεν έχει σημασία το πως προσδιορίζεσαι. Σημασία έχει ότι το πινέλο του ρουζ δεν έχει φύλο, η παλέτα σκιών δεν θα ανοίξει μόνο από κάποιο γυναικείο χέρι και η μασκάρα δε θα κρατήσει κακία αν κάποιος δεν τη χρησιμοποιήσει σωστά.

Dhb-BQ00-VQAAOl6aΤο μακιγιάζ απευθύνεται σε κάθε καλλιτεχνική και ελεύθερη φύση εκεί έξω, που ψάχνει ένα “παράθυρο” στο να δημιουργήσει ένα δικό της κόσμο.

Μη χαλάτε λοιπόν τον καμβά κανενός, αλλά δώστε του τα “χρώματα” για να δημιουργήσει σε ένα κόσμο που το μίσος γίνεται “σημαία” καθημερινά.

Χρύσα Αντωνιάδη

More

Αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, ο Δημήτρης...

Yπάρχουν ατάκες που μπορούν να σκοράρουν στο μυαλό σου και ο Δημήτρης Ρούσσης το ξέρει καλά αυτό,...

Ρουζ σαν ζελεδάκι! Τα νέα viral blush σε μορφή...

Κάθε μέρα αντικρίζουμε και κάτι καινούριο στον κόσμο της ομορφιάς. Έως τώρα λέγαμε «χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο...
Brooklyne