Σταματήστε επιτέλους να κοτσάρετε emoji στα πρόσωπα των παιδιών σας

Βαρέθηκα τόσο πολύ να βλέπω παιδιά τα οποία δεν έχουν πρόσωπα, αλλά στραβοτοποθετημένα αυτοκόλλητα σε διάφορα σχέδια: καρδιές, μήλα, φάτσες με χαμόγελα. Πρόκειται για την γνωστή τακτική διάφορων γονέων να κοτσάρουν ένα emoji στα μούτρα των παιδιών τους ώστε να τα ανεβάσουν μεν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά να μην αποκαλύψουν τις φυσιογνωμίες τους. Έτσι, αυτοί οι τύποι έχουν τελικά παιδιά με πόδια και χέρια αλλά με κεφάλι ένα burger. Δεν ξέρω κατά πόσον αυτό, δεν τους φαίνεται γελοίο, αλλά επειδή μάλλον δεν έχουν την αισθητική για να το καταλάβουν τους πληροφορώ ότι είναι.

Σε περίπτωση λοιπόν που δεν το γνωρίζουν, μπορούν εφόσον δεν θέλουν να φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών τους να μην τα ανεβάζουν στο διαδίκτυο. Δεν πιστεύω να τους απειλεί κάποιος να το κάνουν με ένα μαχαίρι στα πλευρά. Ή να βρουν ένα σωρό άλλες πόζες που και παιδί θα φαίνεται ότι έχουν αλλά και δεν θα έχει ένα ντόνατ για κεφάλι. Ας δώσω μια ιδέα: τραβήξτε τα πλάτη, δεν το σκέφτηκα και πάρα πολύ, ήταν εύκολο. Εν τω μεταξύ αν ρωτήσεις αυτούς τους γονείς γιατί δεν θέλουν να δείξουν τα πρόσωπα των παιδιών τους δεν θα σου δώσουν κάποια πολύ συγκεκριμένη απάντηση, αλλά θα αερολογήσουν και θα σου κάψουν λίγο τον εγκέφαλο σαν post στη σελίδα “μανούλες του facebook”.  Σαφέστατα και τα παιδιά χρειάζονται προστασία, όμως αυτή μάλλον δεν δίδεται μετατρέποντάς τα σε υβρίδια ανθρώπου με emoji.

Σύμφωνα με τις αρχές οι βασικότεροι λόγοι που δεν πρέπει να εκθέτουμε τα μικρά παιδιά στο διαδίκτυο είναι οι παιδόφιλοι, οι απαγωγείς και πάσης φύσεως επιτήδειοι που δρουν μέσω ίντερνετ. Αν λοιπόν θέλουμε να πούμε ότι τα προστατεύουμε 100% από κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο, τότε δεν τα ανεβάζουμε καθόλου. Το να θέλουμε να μην δείξουμε τα παιδιά μας αλλά να τα δείχνουμε τελικά δεν είναι και τόσο ασφαλές ούτε τόσο ισσοροπημένο. Πόσο μάλλον αν έχουν για κεφάλι μια κολοκύθα. Διότι το πρώτο και κύριο που δεν πρέπει να ξέρουν οι επικίνδυνοι άγνωστοι, είναι το ότι υπάρχουν παιδιά. Αν μάθουν ότι υπάρχουν, τότε πιθανόν να βρουν τρόπο να δουν τα πρόσωπά τους.

Έλενα Φάκου

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

+ 43 = 53