/

Σήμερα είμαι η μάνα του βασανιστή του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το παιδί μου είναι ένοχο. Ένοχο γιατί βασάνισε πολλαπλά, κατ’εξακολούθηση, βίαια τον Βαγγέλη. Τον συμφοιτητή του. Τον συνομήλικο του. Δεν θα πιστέψω ποτέ πως το παιδί μου εμπλέκεται σε αυτό. Πως γίνεται άλλωστε; Τον αγαπάω τον γιο μου. Τον ξέρω καλά. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

Το έκανε. Τι λάθη έκανα για να νιώσει εκείνος τόσα άσχημα συναισθήματα για ένα παιδί διαφορετικό; Τι πόνο του προκάλεσα για να προκαλέσει τέτοιο πόνο στον Βαγγέλη; Πως έγινε βασανιστής και δολοφόνος; Αποκλείεται το παιδί μου να το έχει κάνει.

Το έκανε. Είμαι υπεύθυνη όσο και αυτός. Το ίδιο ένοχη. Προσπαθώ να υψώσω το βλέμμα μου να κοιτάξω στα μάτια τους γονείς του Βαγγέλη, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Δεν τολμώ. Πόσο λυπάμαι που δεν έκανα σωστή δουλειά με το παιδί μου. Πόσο λυπάμαι που δεν με εμπιστεύτηκε ποτέ για να μου μιλήσει για την σκοτεινή του πλευρά. Πόσο λυπάμαι που έγινα η αιτία και εγώ, και εγώ ,ΚΑΙ ΕΓΩ, το παιδί μου να γίνει ένα τέρας. Πόσο τέρας είμαι και εγώ; Αποκλείεται το παιδί μου να είναι αυτό που όλοι εσείς λέτε πως είναι. Δεν το έκανε αυτός!

Το έκανε. Δεν τον αγκάλιασα πολύ; Δεν τον αγάπησα όσο έπρεπε; Δεν του μίλησα για την αγάπη που πρέπει να νιώθουμε για όλους στην καρδιά μας; Τον μάλωσα πολύ; Τον παράτησα; Δεν του μίλησα για το διαφορετικό; Για το Άλλο; Δεν του είπα ποτέ ότι τους αδύναμους τους αγκαλιάζουμε, τους προστατεύουμε; Πόσα δεν έκανα τελικά; Δεν το έκανε αυτός. Σταματήστε να το λέτε. Δεν το αντέχω.

Το έκανε. Έχω 6 χρόνια να κλείσω τα μάτια μου. Τον σκέφτομαι στην κούνια, πόσο γλυκά με κοίταζε το καμάρι μου, πόσο γλυκά μου μιλούσε. Τον κοιτάω ακόμα και είναι αυτό το ίδιο πλάσμα στην κούνια. Δεν είναι; Πως γίνεται να μην είναι; Πόσα λάθη είδαν τα μάτια του από μένα και δεν είναι πια αυτό το μωράκι στη κούνια; Ποιος είναι τελικά; Εγώ, ποια είμαι; Δεν το έκανε σας λέω!

Το έκανε.

Το έκανε.

“Οι σκέψεις που φαντασιακές. Η καρδιά μου όμως πονάει και για τη μάνα του βασανιστή του Βαγγέλη.  Το έκανε”

Κωνσταντίνα Πανούση


*Ακολουθήστε το brooklyne.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

− 5 = 4