Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές υποκλίνομαι στο Πυροσβεστικό Σώμα

Οι πυροβέστες είναι το σώμα ασφαλείας το οποίο ο περισσότερος κόσμος άδικα θεωρεί ότι τον περισσότερο χρόνο κάθεται. Κάνει όμως λάθος. Το Πυροσβεστικό σώμα είναι αυτό που όλο το χρόνο μάχεται με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες.

Το Σώμα που καλούν οι πολίτες όταν έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια τους, όταν καίγονται τα εξοχικά τους, όταν κλείστηκαν στο ασανσέρ, όταν μια γάτα κινδυνεύει σε ένα ψηλό δέντρο, όταν άλλο δέντρο έπεσε και καταπλάκωσε το αυτοκίνητό τους, όταν πήρε φωτιά το δάσος, ακόμα κι όταν απλά θέλουν να κάνουν μια φάρσα, αφού στο δελτίο συμβάντων του υπάρχουν και ψευδείς αναγγελίες.

Οι πυροσβέστες λοιπόν είναι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι που: Παλεύουν με τις καιρικές συνθήκες και τα φυσικά φαινόμενα, ενώ αντιμετωπίζουν τις φωτιές και σώζουν σπίτια, περιουσίες, ανθρώπους και ζώα ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή. Δεν έχουν καμμία έπαρση ενώ το έργο τους είναι τεράστιο. Είναι κι αυτοί αξιωματικοί με γαλόνια αλλά δεν έχουν κανένα ύφος και τουπέ, κάνουν απλά τη δουλειά τους η οποία είναι λειτούργημα κρατώντας χαμηλό προφίλ χωρίς να προκαλούν σε κανένα επίπεδο. Και φυσικά, πέφτουν στη φωτιά για σένα… Μια φράση που θα την ακούσεις από πολλούς, αλλά θα τη ζήσεις μόνο με έναν πυροσβέστη.

Έλενα Φάκου

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

− 6 = 2