H πρώτη φωτογραφία από το επαναλανσάρισμα του Sex & The City απέδειξε πόσο λείπει η Samantha Jones

H πρώτη φωτογραφία από την επιστροφή του πολυαναμενόμενου Sex and The City είναι γεγονός και σε εμένα απέδειξε πόσο λείπει η Samantha Jones από τη σειρά.

H Samantha ήταν το Sex and the City. Οι υπόλοιπες απλώς την πλαισίωναν.

Δεν θα είμαι καθόλου προσεκτική στις εκφράσεις μου αυτή τη φορά: αν ένας χαρακτήρας ήταν ανατρεπτικός και έκανε τη διαφορά στη σειρά (και στις δυο ταινίες) που ασχολήθηκαν με τις διαπροσωπικές σχέσεις των σύγχρονων γυναικών, αυτός ήταν ο ρόλος που υποδύθηκε η Kim Cattral. Και μια και μιλάμε για εκείνη, να πούμε ότι σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, αυτό το ονοματεπώνυμο με το οποίο συστήθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν είναι το αληθινό της, πρόκειται για ψευδώνυμο. Η πρωταγωνίστρια του Sex and the City λέγεται στην πραγματικότητα Clare Wooodgate.

Η Samantha Jones δεν ήταν αναίσθητη: έκλαψε και καταρρακώθηκε όταν αντιμετώπισε την απιστία. Αρνήθηκε όμως να βάλει τον εαυτό της στη διαδικασία της αυτοταπείνωσης και της συγχώρεσης. Η Samantha είχε τη σεξουαλική συμπεριφορά που έχει ο μέσος άνδρας. Και αυτό ήταν που την έκανε τόσο ‘αλλόκοτη’ και ‘εκκεντρική’. Η Samantha ήταν μια γυναίκα με ένα ανδρικό μυαλό. Σκεφτόταν σαν άντρας, ζούσε σαν άντρας, συμπεριφερόταν σαν άντρας. Έκανε σεξ και δεν την ενδιέφερε τίποτε περισσότερο, παρόλα αυτά μπήκε και σε μια μακροχρόνια σχέση η οποία όμως απαιτούσε μεγάλες θυσίες εκ μέρους της, τις οποίες και έκανε ώσπου συνειδητοποίσε ότι δεν άντεχε άλλο, οπότε εκεί είπε το αμίμητο ” Σε αγαπώ αλλά αγαπώ εμένα περισσότερο” και αποχώρησε. Εκεί ήταν που την αγάπησα κι εγώ. Συνειδητοποίησε πως δεν ήταν η γυναίκα που μπορούσε να μένει στο σπίτι και να περιμένει έναν άνδρα. Αυτό την έκανε πραγματικά δυστυχισμένη. Και γι αυτό διάλεξε τον εαυτό της. Κι έφυγε. Είναι μια γυναίκα καριέρας, μια γυναίκα αντισυμβατική και παράλληλα τόσο δυνατή, η οποία νίκησε ακόμη και τον καρκίνο. Αποτελεί το τρανό παράδειγμα πως δεν είναι όλες οι γυναίκες πλασμένες για σύζυγοι και μητέρες και μπορούν να είναι απόλυτα ευτυχισμένες και πλήρεις και χωρίς αυτά.

Όσο για τις υπόλοιπες τρεις πρωταγωνίστριες, φυσικά και αντιπροσωπεύουν όλες τους πρότυπα χαρακτήρων που υπάρχουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό γύρω μας, όμως καμιά από αυτές δεν δίνει στη γυναίκα τη χειραφέτηση που της έδινε ο χαρακτήρας της Samantha.

H μια έψαχνε μετά μανίας έναν άνδρα να παντρευτεί και να κάνει παιδιά, η άλλη βρισκόταν σε μια on – off μακροχρόνια σχέση με κάποιον ο οποίος την άφηνε για άλλες γυναίκες και παρόλο που την έστησε στο γάμο τους τον συγχώρεσε και η τρίτη επίσης συνειδητοποίησε πως δεν μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί μόνη της και ήταν προτιμότερο να επιστρέψει στον σύζυγό της ο οποίος την είχε απατήσει. Όχι, η γυναίκα καλό είναι να μη συγχωρεί την απιστία και να μην έχει ως μοναδικό σκοπό της ζωής της να κάνει ένα γάμο και παιδιά. Η γυναίκα πρέπει να είναι πολλά περισσότερα από αυτά. Και η Samantha ήταν. Ήταν ανεξάρτητη, αυτάρκης, δυναμική, καταξιωμένη,με χιούμορ, με χρήματα και ήξερε τι ζητούσε: “Αν πας μια φορά μαζί του και δεν έρθεις σε οργασμό, ντροπή του. Αν πας και δεύτερη, ντροπή σου.” Θέλετε κι άλλους λόγους που κάνουν τη νέα version του Sex(;) and the city τουλάχιστον λειψή; Η Samantha ήξερε πότε να φεύγει για εκείνη. Και ως ρόλος και ως άνθρωπος.

Έλενα Φάκου


*Ακολουθήστε το brooklyne.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

− 7 = 1