Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του πατέρα στην μετέπειτα εξέλιξη ενός παιδιού;

Ο μπαμπάς για ένα παιδί, είτε είναι κορίτσι είτε είναι αγόρι, είναι ο ήρωάς του.

Θεωρώ πως είμαι τυχερή στη ζωή μου γιατί έχω “τον καλύτερο μπαμπά του κόσμου”, όπως θα λέγανε και τα παιδάκια και έχω έναν σύζυγο που κάνει για πατέρας και μητέρα μαζί. Μπορεί ο ρόλος της μητέρας για ένα παιδί να είναι πολύτιμος αλλά εξίσου σημαντικός είναι κι εκείνος του πατέρα.

Αξίζει να πούμε πως τη σήμερον εποχή οι περισσότεροι πατεράδες βρίσκονται δίπλα στις συζύγους τους και συμβάλουν στην φροντίδα και την ανατροφή του παιδιού. Ο μπαμπάκας είναι εκεί για να μάθει τα πρώτα βήματα στο παιδί του, έτσι το παιδί θα νιώσει αυτόματα την ασφάλεια και την σιγουριά που προσφέρει η πατρική φιγούρα. Θα είναι πάντα εκεί για να προστατέψει το παιδί από τις κακοτοπιές. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να κάνει τα χατίρια του παιδιού πίσω από την πλάτη της μαμάς και η ζεστή του αγκαλιά για εκείνα θα είναι σαν αλεξίσφαιρη.

Ο μπαμπάς για ένα παιδί, είτε είναι κορίτσι είτε είναι αγόρι, είναι ο ήρωάς του. Ο μπαμπάς βρίσκεται πάντα δίπλα στο παιδί του, βρίσκεται εκεί για να του δείξει τον δρόμο της απελευθέρωσης, σε σχέση με την μαμά που “καταπιέζει” το παιδί λόγω του φόβου που έχει για το άγνωστο. Ο πατέρας θα ωθήσει το παιδί να ρισκάρει για να μάθει. Αν αποτύχει μπορεί να φανεί ότι είναι απών, αλλά στην πραγματικότητα θέλει να του διδάξει πως η ζωή δεν είναι εύκολη και δεν θα τα βρίσκει όλα έτοιμα, γι’ αυτό πρέπει να μάθει το παιδί να προσπαθεί πιο σκληρά.

Ο πατέρας μάλιστα καθορίζει την μετέπειτα εξέλιξη του παιδιού. Δηλαδή αν ένα αγόρι είχε έναν μπαμπά που δεν τον έλεγχε, δεν παρέμβαινε στη ζωή του (αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ήταν αδιάφορος) και που δεν τον απέρριπτε για το κάθε τι, ως ενήλικας θα γινόταν πολύ προστατευτικός και υποστηρικτικός. Το κορίτσι από την άλλη, αν έχει βιώσει στοργή και αγάπη από τον πατέρα του, το πιο πιθανό είναι να αναζητήσει έναν σύντροφο ο οποίος θα είναι υποστηρικτικός, φροντιστικός αλλά και τρυφερός.

Αν ένας πατέρας έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως το παιδί θα εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα και θα διαμορφώσει μία ισχυρή προσωπικότητα γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Γνωρίζω πως στις περισσότερες οικογένειες δεν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί είναι πολύ εύκολο να γίνει κάποιος πατέρας, το δύσκολο είναι να είναι σωστός πατέρας. Απλά θα ήθελα να ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο που όλοι οι γονείς θα προσπαθούσαν να κάνουν το καλύτερο για το παιδί τους και θα το μεγάλωναν με τέτοιο τρόπο που θα εξαλειφόταν η εγκληματικότητα. Γιατί τα περισσότερα, αν όχι όλα (δεν θέλω να είμαι και απόλυτη), ξεκινάνε από την οικογένεια.

Λαμπρίνα Καδηγιαννοπούλου

Κορμός χωρίς ζάχαρη – Γλυκό χωρίς τύψεις!

Έχω έναν εθισμό και αυτός είναι τα γλυκά! Θυμάμαι μικρή να έρχεται ο μπαμπάς μου στο σπίτι μετά την δουλειά και να φέρνει ένα...

Μακαρόνια με μπρόκολο – Το πιάτο που θα απογειώσει τη μέρα σου!

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει η υγιεινή διατροφή αλλά είμαι στη φάση που προσπαθώ να βρω τρόπους να προσθέτω υγιεινές τροφές...

Κιμάς με πουρέ και μπεσαμέλ – Η αγαπημένη μας συνταγή!

Δύο από τα αγαπημένα μου φαγητά είναι ο πουρές πατάτας και ο κιμάς. Δεν ήξερα ότι μπορούσαν να συνδυαστούν ώσπου μίλησα με μία φίλη...

Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και όλα τα σπίτια έβαλαν τα γιορτινά τους. Έτσι λοιπόν σε κάθε σπίτι υπάρχει το καθιερωμένο δέντρο, διακοσμημένο με διάφορα στολίδια...
Brooklyne