Κ. Μαστραντωνάκη μας κάνετε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες για την Ελληνική Δικαιοσύνη

Η Έφη δε μετάνιωσε ποτέ. Η Έφη θα μας θυμίζει για πάντα ότι τα τέρατα δεν είναι απαραίτητο να έχουν τρομακτική μορφή, αλλά την εμφάνιση της διπλανής πόρτας και εμείς δε θα πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ όσα συνέβησαν και όσα άφησαν στο πέρασμα τους.

Έχει έρθει η στιγμή να μπεί ένα τέλος σε όλη αυτή την τραγωδία. Έχει έρθει η στιγμή της Δικαιοσύνης για ένα έγκλημα που συνεχίζει να διαπράττεται καθημερινά, τόσο στις δικαστικές αίθουσες από την στάση της δράστιδας έως και σήμερα, αλλά και στους χώρους των χειρουργείων, όπου η Ιωάννα θα συνεχίσει να δίνει καθημερινά τον αγώνα της αποκατάστασης της.

‘Επειτα από μια μακρά διαδικασία ως προς τις καταθέσεις και τις συγκλονιστικές στιγμές του δικαστηρίου, ήρθε επιτέλους η στιγμή που ακούσαμε με ανακούφιση τα λόγια του Εισαγγελέα κ. Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, ο οποίος ζήτησε εμφανώς συγκινημένος την ενοχή της Έφης Κακαράτζουλα για το κακούργημα της “ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο”. Πρόκειται για την αρχή του τέλους αυτής της διαδικασίας, ενώ θεωρητικά η αγόρευση του αποτελεί το πρώτο φως, ως προς την δικαίοσυνη που περιμένουμε με αγωνία να αποδοθεί, για την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

‘Οσο και να έχει επιχειρήσει η υπερασπιστική γραμμή της δράστιδας να μετατρέψει την κατηγορία σε “βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη”, βλέπουμε ότι κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Η αγόρευση του Εισαγγελέα, αντιπροσωπεύει το κοινωνικό σύνολο το οποίο καταδικάζει δίχως κανένα ελαφρυντικό την κατηγορουμένη, περιμένοντας την ομόφωνη ενοχή της, δικαιώνοντας έτσι τη φωνή και το γολγοθά της Ιωάννας. Η εγκληματική πράξη της δράστιδας θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά, ώστε να μπορέσει επιτέλους να υπάρξει ένα υποδειγματικό τέλος σε αυτή την τραγική κατάσταση που δημιούργησε.

epithesi-me-vitrioli-ioanna-kakarantzoyla-sto-dikastirioΗ Έφη δε μετάνιωσε ποτέ. Η Έφη θα μας θυμίζει για πάντα ότι τα τέρατα δεν είναι απαραίτητο να έχουν τρομακτική μορφή, αλλά την εμφάνιση της διπλανής πόρτας και εμείς δε θα πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ όσα συνέβησαν και όσα άφησαν στο πέρασμα τους. Για κάθε παράδειγμα μιμητισμού και για κάθε “πιθανή” Έφη εκεί έξω, οφείλουμε να δούμε την παραδειγματική καταδίκη της, δίνοντας ξανά ελπίδα σε καλύτερες μέρες για την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Κεχαγιόγλου ζήτησε μια μέρα να αγορεύσει, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως δεν έχει καμία σημασία πια, κοινώς game over.

Αναμένουμε εναγωνίως λοιπόν την τελική απόφαση. Να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το “θράσσος” που μας έκανε να ντρεπόμαστε για το γυναικείο φύλο. Να δοθεί για πολλοστή φορά μια τεράστια αγκαλιά στην Ιωάννα, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη με την παραδειγματική τιμωρία της Έφης.

https://www.youtube.com/watch?v=_MVd9FdV6Yk

Χρύσα Αντωνιάδη

More

Φουλάρι – Καλωσόρισε την άνοιξη με το must item...

Βρισκόμαστε στην αρχή της άνοιξης και το απαραίτητο αξεσουάρ για να συμπληρώσει μια ιδανική εμφάνιση δεν είναι...

Lip Gloss Nails: Το απόλυτο manicure για την Άνοιξη...

Αποτελεί κοινό μυστικό για όλες μας ότι τα κομψά, λαμπερά και ταυτόχρονα διακριτικά νύχια είναι για το...
Brooklyne