Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Ξεπλένοντας μια γυναικοκτονία με 1 ευρώ

Αν την αγόρασες την εφημερίδα γιατί σου γυάλισε ο τίτλος, αν είδες σχολιάκια στα FB και χασκογέλασες από μέσα σου, αν τα διάβασες και στήριξες, σχολίασες και εσύ, είσαι μέρος του εγκλήματος. Και είσαι με απόλυτη συνείδηση. Και εσύ μάλιστα το κάνεις ενυπόγραφα. Με την βούλα

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

“Μη με αφήσεις ποτέ”: Το συγκλονιστικό βίντεο της LACTA για τις γυναικοκτονίες

Με αφορμή την 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, η Lacta δημιούργησε μία συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους για τις γυναικοκτονίες -για τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν από αυτούς που τις "αγαπούσαν".

Share

Μιας και τολμούν θρασύδειλα να τυπώνουν τέτοια πρωτοσέλιδα, μπορούμε να τους κρεμάσουμε με την σειρά μας εκεί που τους αρμόζει. Στα κάγκελα. Πολλές φορές γράφονται πράγματα που μας εξοργίζουν. Που μας θυμώνουν. Που φτάνουμε να λέμε “αποκλείεται να το έγραψε”. Συγκεντρώνεις όμως όποια ψυχραιμία σου έχει απομείνει και μονολογείς “Οκ, υπάρχει και αυτή η άποψη. Δέξου το.” Υπάρχουν όμως και φορές, όπως τούτη, που δεν χωράνε ΑΛΛΕΣ απόψεις. Άλλες αναγνώσεις. Άλλες ερμηνείες. Ξεπλένεις μια νέα γυναικοκτονία για 1 ευρώ. Για 1 ευρώ. Κανονικά κάπου εδώ το άρθρο θα έπρεπε να κλείσει. Στις κανονικές χώρες η ΕΣΗΕΑ θα είχε ήδη επέμβει. Όχι όμως εδώ.

Οι φυλλάδες όμως, κυκλοφορούν στα περίπτερα και ο κοσμάκης αγοράζει. Πουλάει και η απιστία. Λες να δείχνει το πρόσωπο του εραστή; “Καλά της έκανε της π*(^$#$ας, της άξιζε. Τον κεράτωνε τον Χριστιανό και θόλωσε”, πόσες αλήθειες καφενείου σε μία πρόταση; Ο Χριστιανός, ο απατημένος σύζυγος, η πατριαρχία…η ελληνική κοινωνία. Και κάπως έτσι χτίζεις συνειδήσεις. Ναι, από τις “βρωμό”φυλλάδες.

464Αν την αγόρασες την εφημερίδα γιατί σου γυάλισε ο τίτλος, αν είδες σχολιάκια στα FB και χασκογέλασες από μέσα σου, αν τα διάβασες και στήριξες, σχολίασες και εσύ, είσαι μέρος του εγκλήματος. Και είσαι με απόλυτη συνείδηση. Και εσύ μάλιστα το κάνεις ενυπόγραφα. Με την βούλα.

Δύο είναι οι εφημερίδες που ξεπλένουν την νέα γυναικοκτονία. Πιστεύεις πως το κάνουμε μεγάλο θέμα για το τίποτα; Ποιος τις διαβάζει μωρέ αυτές θα σκεφτείς. Η μία εκ των δυο σημείωνε ημερήσιες κυκλοφορίες σταθερά πέριξ των 3.000 με 3.500 φύλλο (το δε Σάββατο άνω των 4.500) στην πολύ δύσκολη περίοδο της καραντίνας και του γενικού lock down. Όταν άλλες δημοσιογραφικές προσπάθειες χρόνων εγκατέλειψαν την μάχη, η συγκεκριμένη βγήκε νικήτρια. Ακόμα αναζητούμε τον πάτο.

Εμείς μετρηθήκαμε ξανά σήμερα και είμαστε λιγότερες. Για εμάς αυτό είναι που μετράει. Το ξεκαθάρισμα είναι αναγκαίο να γίνει, στις συνειδήσεις μας, στις απόψεις μας, στη θέαση μας. Αν δεν μπορεί να ξεκινήσει από αλλού, εας ξεκινήσει έστω από την ανάγνωσή μας. Είναι μια αρχή.

Κωνσταντίνα Πανούση


*Ακολουθήστε το brooklyne.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα μας άρθρα!

Κωνσταντίνα Πανούση
Είμαι από τις γυναίκες που «κάνουν και καλό Λιβανέζο» αν θυμάσαι λίγο από Τόνυ Άντονυ. Μάνα, σύζυγος, ερωμένη, επιχειρηματίας, δημοσιογράφος, food blogger,αδερφή, φίλη…βαρέθηκα. Αγαπάω πολύ, γελάω δυνατά, νευριάζω και δεν το θες. Στο ενδιάμεσο μαγειρεύω. Εδώ νιώθω ο εαυτός μου και θέλω να νιώθεις και εσύ. Θα τα λέμε!
Brooklyne