Κάπου κάπου να θυμάσαι ότι ζεις

Σε μία εποχή που όλα είναι εύκολα, σε μία κοινωνία που οι παροχές είναι ανοικτές σε όλους, τα πάντα τριγύρω είναι «έξυπνα» και η πληροφορία ακατάπαυστη η ζωή του ανθρώπου έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Fact

Κοιμάσαι, ξυπνάς, τρως, δουλεύεις, σκέφτεσαι, διασκεδάζεις, μεγαλώνεις, χτίζεις, γκρεμίζεις και υπάρχεις. Όλα αναγκαία, όλα σημαντικά. Εάν έχεις την υγεία σου και λίγη δόση τύχης, μπορείς να χαρείς τη ζωή σου και να δημιουργήσεις. Κάτι που αποτελεί στόχο στην ζωή του κάθε ανθρώπου.

Σε μία εποχή που όλα είναι εύκολα, σε μία κοινωνία που οι παροχές είναι ανοικτές σε όλους, τα πάντα τριγύρω είναι «έξυπνα» και η πληροφορία ακατάπαυστη η ζωή του ανθρώπου έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Fact.

Κάπου μέσα σε όλον αυτόν τον κακό χαμό, τη βοή της πόλης και την καταιγίδα υπηρεσιών και υποχρεώσεων χάνεται η ουσία, καθώς το «φαίνεσθαι» παρασύρει σαν χείμαρρος το «είναι». Πρόκειται για μία παγίδα που δύσκολα κάποιος μπορεί να ξεχωρίσει καθώς ο βομβαρδισμός που δέχεται και ο έντονος ρυθμός της καθημερινότητάς του δεν αφήνει περιθώριο για πολλά άλλα…

Στους καιρούς που το χρήμα αγοράζει τα πάντα το μόνο που παραμένει αναλλοίωτο, αρχέγονο και συναρπαστικό είναι ο αληθινός έρωτας. Αυτός που σε αναγκάζει να βγεις από το safe zone σου. Αυτός που σε κάνει ευάλωτο. Αυτός που σε ξεγυμνώνει μπροστά στα μάτια του ανθρώπου που κατάφερε να διαπεράσει κάθε antivirus και firewall που έχεις εγκαταστήσει επιτυχημένα στον εαυτό σου.  Αυτός που θα σε στείλει στον Παράδεισο και θα σε κάνει να γνωρίσεις τα πιο απόκρυφα αισθήματα, πλησιάζοντας τελικά τον άνθρωπο στον ίδιο τον Θεό. Αυτός που σε βάζει μπροστά στα πιο μεγάλα θέλω σου και τους μεγαλύτερους φόβους σου. Το pure love σε ξυπνά από τον κόσμο των ρομπότ που ζεις. Σου θυμίζει πως είσαι άνθρωπος. Σου θυμίζει τι πραγματικά μετράει σε αυτόν τον μάταιο κόσμο.

Η επιτυχία στον εργασιακό τομέα είναι κάτι το σπουδαίο. Η οικονομική ευρωστία είναι κάτι αναγκαίο. Ο αληθινός έρωτας όμως ξεπερνάει σε ένταση συναισθημάτων και τα δύο.

Πρόκειται για την πεμπτουσία του να ζεις.

Ο έρωτας όμως είναι γι αυτούς που τον αντέχουν. Θέλει γερό στομάχι και απαιτεί αντανακλαστικά ετοιμότητας σε καταστάσεις ανώμαλης προσγείωσης.

Ο έρωτας όμως δεν έρχεται κατά παραγγελία. Δεν μπορείς να πας να τον αγοράσεις. Δεν μπορείς να πας να τον ζητήσεις. Θα σε βρει όπου και να είσαι, όταν θέλει αυτός. Όταν σε βρει, φρόντισε να φανείς αντάξιος του και τότε η ζωή σου θα αποκτήσει νόημα, χρώμα και τα πάντα γύρω σου θα σου φαίνονται καλύτερα.

Κοιμήσου με έρωτα, ξυπνά με έρωτα, φάε με έρωτα, δούλεψε με έρωτα, σκέψου με έρωτα, διασκέδασε με έρωτα, μεγάλωσε με έρωτα, χτίσε και γκρέμισε με έρωτα. Ανεξάρτητα με τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις θα πλησιάσεις στο μέγιστο δυνατό το δόγμα «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση».

Εάν στο μεταξύ ακολουθήσεις και το ελληνικό καλά κρυμμένο μυστικό της ελληνικής αλφαβήτου τότε η ζωή σου θα αποκτήσει ποιότητα. Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ. Τα έξι πρώτα γράμματα που αντιστοιχούν στις ώρες εργασίας μίας ημέρας. Ζ, Η,Θ, Ι. «Ζήθι» δηλαδή που σημαίνει να ζεις. Πρόκειται για τις τέσσερις ώρες της ημέρας που είναι αφιερωμένες στη διασκέδαση, στην ψυχαγωγία και στον έρωτα.

Στη ζωή μας χρειάζονται όλα. Κάποτε όμως χρειάζεσαι να σταθείς, να σκεφτείς και να αξιολογήσεις. Να κάνεις την αυτοκριτική σου.

Κάπου κάπου να θυμάσαι ότι ζεις και γιατί ζεις.

Ανδρέας Αθανασούλης για το Punked.gr

NIVEA LUMINOUS630® BODY RANGE: Ένα λαμπερό event για την περιποίηση σώματος από τη NIVEA

Την Πέμπτη 23 Μάϊου, με θέα τη μαγευτική glass pool του Life Gallery Boutique Hotel, η NIVEA γιόρτασε τα δυο νέα λανσαρίσματα της σειράς...

Η Mila Kunis στο καστ του “Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery”

Η ταινία "Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery", η δεύτερη συνέχεια των περιπετειών του ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ σε σκηνοθεσία Rian Johnson εμπλουτίστηκε...

H Veronica Leoni ορίστηκε διευθύντρια δημιουργικού του Calvin Klein

Ο Calvin Klein επιστρέφει στην πασαρέλα με τη Veronica Leoni στον ρόλο της διευθύντριας δημιουργικού συλλογών. Κάτοχος του βραβείου LVMH 2023 και ιδρύτρια του brand...

Η δυνατή φιλία της Nicole Kidman με την Jennifer Aniston και τη Naomi Watts

H Jennifer Aniston μίλησε για τη φιλία της με τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Nicole Kidman καθώς συμμετείχαν σε συζήτηση του "Hollywood Reporter" μαζί...
Brooklyne